❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zahlcena sit streamem

Návody a problémy s konfigurací.
g10992969

Zahlcena sit streamem

Příspěvekod g10992969 » 10 years ago

Ahoj, kdyz si pustim televizni stream od poskytovatele, tak mi prestane fungovat wifi, tiskarna a telefon. Na routerboardu mam 1. port pro ISP, 2. je nastaveny jako MASTER a 3., 4. a 5. jsou SLAVE. Jak je mozne na jednotlivych portech (3,4,5) vypnout IGMP nebo multicast, at neomezenim ostatni komunikaci v siti LAN mezi jednotlivym kocovymi zarizenimi? Zkousel jsem neco ve firewallu, ale nepovedlo se.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Mám takový pocit, že to nejde. Na switchi mikrotiku IGMP snooping, ani ACL nenastavíš. Ale všechny jsem ještě neviděl, dělají toho mraky ...

Řešením by mohlo být vyhodit tiskárnu mimo a routovat ji. Stejně tak wifinu. Případně jejich porty neswitchovat, ale bridgovat. A tam už by filtr měl jít nastavit.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.