Jak to provést? pravidlo forward? Prosím o nakopnutí.
Musí to pravidlo být na samém začátku fireawallu? No to už bych kdyžtak zkusil posunout sám

StoupaLutin píše:Zajímavý nápad... ale DNS je asi lepší nastavit - je to tak nějak standart.. ne?
Každopádně pokud ti to pojede tak se pochlub!![]()
soucez píše:StoupaLutin píše:Zajímavý nápad... ale DNS je asi lepší nastavit - je to tak nějak standart.. ne?
Můj ISP to takto udělal. Můžu si v DNS nastavit na počítačích co chci. třeba nesmylsly a jede to.
Prostě UDP port 53 směrovat na nějakou IP s jiným DNS. To bych potřeboval udělat. Nikdo neví?
sub_zero píše:soucez píše:StoupaLutin píše:Zajímavý nápad... ale DNS je asi lepší nastavit - je to tak nějak standart.. ne?
Můj ISP to takto udělal. Můžu si v DNS nastavit na počítačích co chci. třeba nesmylsly a jede to.
Prostě UDP port 53 směrovat na nějakou IP s jiným DNS. To bych potřeboval udělat. Nikdo neví?
..ja osobne bych pouzil NAT...
soucez píše:sub_zero píše:soucez píše:StoupaLutin píše:Zajímavý nápad... ale DNS je asi lepší nastavit - je to tak nějak standart.. ne?
Počkej NAT, myslíš srcNat? nebo jak?
jak udělat pravidlo ve firawallu na to aby veškeré požadavky na DNSka které jdou od klientů byly natvrdo přesměrovávány na jinej DNS server
sub_zero píše:soucez píše:sub_zero píše:soucez píše:StoupaLutin píše:Zajímavý nápad... ale DNS je asi lepší nastavit - je to tak nějak standart.. ne?
Počkej NAT, myslíš srcNat? nebo jak?
...tak cti, co jsi napsal:
jak udělat pravidlo ve firawallu na to aby veškeré požadavky na DNSka které jdou od klientů byly natvrdo přesměrovávány na jinej DNS server
chapu to tak, ze vsechny DNS pozadavky z Tve vnitrni site, chces forwardovat k Tvemu ISP na DNS.
soucez píše:
Ano přesně, jakýkoliv DNS požadavek čili UDP port 53 směrovat na nějakou IP kde valí DNS
add chain=dstnat in-interface=!wan protocol=udp dst-port=53 action=redirect to-ports=53 comment="dns-proxy" disabled=no
Kód: Vybrat vše
chain=dstnat action=dst-nat dst-address=10.38.8.6 to-addresses=10.38.8.1 to-ports=4411 dst-port=4411 protocol=tcp