❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
nove internetove pripojenie zo strany klienta
nove internetove pripojenie zo strany klienta
nazdar mam otazku ak by niekto poradil.Na ap mam dotiahnuty internet cez kabel zo servra.Pripojenych mam klientov cez wifi.Na klienta wlan-ip: 192.168.20.251/24 eth-ip:192.168.90.1/24 mam moznost pripojit jednu internetovu linku.Ako by som hu dokazal preniest na server a zlucit s uz existujucim internetom?chcel by som ten novy connect od klienta izolovat od jeho siete aby on tahal od mna nie z tej jeho linky.nastavit nejak vlan alebo ako?Potrebujem cez jeho spoj prenasat vlastne dve spojenia aby na seba nevideli cez jedno net connect ku mne cez druhe poskytnuty net k nemu,druhu antenu by som nechcel podla moznosti davat ak by to slo cez uz postaveny spoj .Siet je na mikrotikoch samozrejme dik
0 x
Neviem či som to právne pochopil, ale klient s ip adresou 192.168.20.251 bol povodne pripojeny bezdrotovo na vás.
Keď už ma klient pristup na internet, načo mu je nova pripojka?
Ak chcete, aby net tahal z vašho konektu a nie z noveho pripojenia, stači u klienta s ip adresou 192.168.20.251 nastavit routrovaciu tabulku,
aby Mikrotik vedel kde posielať data, packety.
Keď už ma klient pristup na internet, načo mu je nova pripojka?
Ak chcete, aby net tahal z vašho konektu a nie z noveho pripojenia, stači u klienta s ip adresou 192.168.20.251 nastavit routrovaciu tabulku,
aby Mikrotik vedel kde posielať data, packety.
0 x