❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

jak se dostat na konfiguraci RB153

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Michal_D

jak se dostat na konfiguraci RB153

Příspěvekod Michal_D » 18 years ago

Ahoj, mel bych stupidni otazku - mame mensi sit, kde pouzivame predevsim AP jako Ovis nebo Linksys, bohuzel jsme nakoupili i RB153 jako "vylepseni"... Po tom, co jsem si tu precetl, to byl samozrejme spatnej tah...

Ale otazka - jak se do toho bazmeku prihlasim? ma to nejakou std IP adresu pro nastaveni \ stahnuti Winboxu (s konfiguraci pres Winbox zkusenosti mam, ale nikdy se mi nedostal do ruky novej nenastavenej...) nebo s tim clovek musi komunikovat pres seriak (konzoli)?

je to RB153 bez mPCI karet... treba to bude kus se kterym nebudou (velky) problemy...
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 18 years ago

ve winboxu mas takovy 3 tecky ktery vyhledavaji MK. tak na to dej ta ukaze se ti tam MAC toho 153. tak se na to prihlasis a pak tam das adresu.
0 x

Michal_D

ok, dik zkusim...
0 x

Michal_D

tak 3 tecky nepomohly... nic mi to neukazalo, takze asi nezbyva nez zblastlit kabel na seriak, co?
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 18 years ago

mas na WinXP vypnutej firewall(vsechny) ?

Mira
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 18 years ago

a pripojeno a zapnuto? :) jinak pokud to nepujde tak je asi v haji RB nebo jeste kabel.
0 x

Michal_D

bylo zapnuto (zelena led svitila), pripojeny pomoci UTPcka na LAN5 konektor, firewall ve woknech jsem mel ale zapnutej...
zkusim to jeste vypnout, jak se k tomu dostanu...
0 x