Dobrý den,
chtěl bych poradit s následujícím nastavením. Mám dva MT routery, ke každému z nich je přivedena konektivita do internetu, na každém z nich běží NAT, ke každému z nich je připojena bezdrátová sí s klienty. Routery jsou mezi sebou bezdrátově propojeny. Chtěl bych zařídit, aby v případě výpadku konektivity na jednom z routerů mohli klienti tohoto routeru využít konektivitu na druhém routeru a naopak. Mohl by mi někdo poradit jak na to? Vím že by to mělo nějak jít pomocí RIP nebo tak nějak ale to je všechno. Děkuji všem za každou pomoc.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
vzájemné zálohování konektivity
Zdravím
Až zas tak moc do sítí nevidím, ale:
zkus nastavit druhou default gateway s adresou rozhraní MT2 a dát ..tušim distance na 2. (ovšem záleží jak máš ty MT spojené...routované, NATované? To co jsem napsal je pro NAT )
Až zas tak moc do sítí nevidím, ale:
zkus nastavit druhou default gateway s adresou rozhraní MT2 a dát ..tušim distance na 2. (ovšem záleží jak máš ty MT spojené...routované, NATované? To co jsem napsal je pro NAT )
Naposledy upravil(a) jirk dne 25 Dec 2006 09:20, celkem upraveno 1 x.
0 x