❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti FW 5.5.9 a vyšší

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Filipová Ludmila

Ubiquiti FW 5.5.9 a vyšší

Příspěvekod Filipová Ludmila » 10 years ago

Zajímalo by mne jak řešíte okleštění FW od 5.5.9 kde nejsou kmitočty pro použití menších roztečí než 40 a 20 MHz (5470-5725) pro CZ? Díky za názory.
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 10 years ago

Buď jiný region nebo použít verzi 5.5.8
0 x

Filipová Ludmila

S jiným regionem je to v pohodě od cca 5700 do 5840. Jenže ne od 5470 do 5700. Při pokusu o downgrade přes web rozhraní mne to hlásí chybu -6 a nejde prostě downgrade s čímkoliv od 5.5.8 níže. Nepochopila jsem pokud jim EU nařídila A tak proč nenařídila i B a to správně nastavené kmitočty dle národních zvyklostí.
0 x

svestka
antispam: Ano

Příspěvekod svestka » 10 years ago

chybu -6 mi to hlásilo když jsem se do nového nanobeamu pokusil dát FW "XM..." nebo do staršího nanobridge FW "XW...". Nelze to zaměňovat.
Pokud jsem dodržel XM pro Bridge a XW pro Beamy, vždy mi downgrade šel, mnohokrát, bez výjimky, naprosto v pohodě.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

Ivan Bruna

Příspěvekod Ivan Bruna » 10 years ago

Filipová Ludmila píše:Zajímalo by mne jak řešíte okleštění FW od 5.5.9 kde nejsou kmitočty pro použití menších roztečí než 40 a 20 MHz (5470-5725) pro CZ? Díky za názory.

Zdravím,
rozumím tomu správně tak, že chcete např. použít na jednom AP 10MHz kanál řekněme na frekvenci 5500 MHz a na vedlejším AP taky 10 MHz kanál na frekvenci 5510 MHz? Tohle snad nešlo ani ve verzi fw 5.5.8. Nebo jsem něco přehlíd? Nicméně řešením je buďto použít fw 5.6 (beta9) nebo změnit region (New Zealand).
0 x

Filipová Ludmila

Ano tak něco. Někteří klienti nevyžadují žádné zazračné rychlosti a propustnost může být minimální v řádech desítek kilo. Jde spíše o přenosy z různých datových výstupů - telemetrika fotovoltaikou začínaje přes různá tepelné čerpadla, čistírny odpadních vod, sazky atd.
0 x

GRFS
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 10 years ago

Compatibility mode ma urcite 5.5.3 a 5.5.6. Vyse pravdepodobne uz ne.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art