bandwitch test v novych verziach blbne....
pouziva niekto traffice generator? ako sa tomu da verit? da sa tam otestovat tcp spojenie? ako najjednoduchsie urobit test pomocou traffic generatora?
vdaka
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Pe ... _Generator
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Traffice generator na testovanie priepustnosti?
AKo som to zatial nastavil:
1. system traffic generator a tam packet template:
name: packet-template1
header stack: ip
interface: ether1 (cez ktory je spoj ktory chcem testovat)
data: random
2. system traffic generator streams:
name: str1
ID: 0
packet size: 1500
MBPS: 30
tx template: packet-template1
potom dam quick start alebo start...tam vyberiem ip, port je dynamic0....
Posiela to len data - nie je schopne to prijimat....
ked som robil torch na ten router kde som robil tcp test, vobec neukazalo tcp test...ale nejaky MAC....
ako dosiahnut aby to robilo tcp test?
a taktiez mi ukazuje lost rate a lost packets, preco?
1. system traffic generator a tam packet template:
name: packet-template1
header stack: ip
interface: ether1 (cez ktory je spoj ktory chcem testovat)
data: random
2. system traffic generator streams:
name: str1
ID: 0
packet size: 1500
MBPS: 30
tx template: packet-template1
potom dam quick start alebo start...tam vyberiem ip, port je dynamic0....
Posiela to len data - nie je schopne to prijimat....
ked som robil torch na ten router kde som robil tcp test, vobec neukazalo tcp test...ale nejaky MAC....
ako dosiahnut aby to robilo tcp test?
a taktiez mi ukazuje lost rate a lost packets, preco?
0 x
komunikoval som s mikrotikom a sami sa vyjadria ze bandwitch test stoji za hovno....taktiez ze na traffic generatori sa neda riadne tvorit tcp traffic (vraj by to bolo ciastocne mozne odchytanim ipcap)...
- a mam pouzivat iperf:) pytam sa ich preco to tam teda nemaju..nevyjdril sa....
teraz ako to riesit?
vsade na bod pichnut do ethernetu dosticku ako raspberry pi? ako to vy riesite na bodoch, kde mate len mikrotiky? a chcete testovat traffic (samozrejme len cez tcp, kedze udp neukaze nic....len teoreticku priepustnost nezaratavajucu rusenie...)
- a mam pouzivat iperf:) pytam sa ich preco to tam teda nemaju..nevyjdril sa....
teraz ako to riesit?
vsade na bod pichnut do ethernetu dosticku ako raspberry pi? ako to vy riesite na bodoch, kde mate len mikrotiky? a chcete testovat traffic (samozrejme len cez tcp, kedze udp neukaze nic....len teoreticku priepustnost nezaratavajucu rusenie...)
0 x