Zdravím pánové,
jak řešíte vícero zařízení napájených přes POE na jednom bodu?
Modelová situace:
3 Ubiquity zařízení ( s tim jejich POE), koncentrované do routeru a nebo switche.
Z hlediska statistiky, by asi bylo nejlepší použít POE switch ( Mikrotik 750UP, ten Ubiquity switch).
Otázka ale je stabilita - jak to odchhází a také z hlediska přepětí, když mi odejde jedno POE, tak ho vyměním, na switchi přepíchnu do druhého portu a ostatní 2 antény mezitím vysílají dál - pojedu tam statisticky častěji, ale zase způsobím menší výpadek. Pokud tam bude POE switch, tak to sice obslouží 1 zařízení, ale asi umře celý, takže celý bod nepojede.
Sbírám názory a zkušenosti, jak to řešit co nejlépe:) U těch různých POE switchů si nejsem jistý se zeměním. Třeba se to celé dělá uplně jinak:)
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Správa POE
Ono ti neodejde to POE, ale na 99% ten switch. Takže si nevybereš
Ne, že bychom jich měli nějak extra moc, ale UBNT switche považuji za spolehlivé. Zvlášť ty větší. Také se chlubí slušnou odolností proti přepětí. Zemnit jdou také. I když tak nějak podivně.
Až ti to ušetří jízdu přes půl okresu o půlnoci kvůli restartu jednoho zařízení, poděkuješ UBNT ToughSwitchi, že to udělá za tebe

Až ti to ušetří jízdu přes půl okresu o půlnoci kvůli restartu jednoho zařízení, poděkuješ UBNT ToughSwitchi, že to udělá za tebe

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Z hlediska chyb mimo prepeti nam skoro nejcasteji odchazi ty POE - nejsem elektrotechnik, ale prisuzuju to poklesu napeti - coz zase by ten chytry switch mohl umet nejak zobrazit ( Mikrotik to minimalne nejak ukazuje).
Zase naopak problem zaseknuti Ubiquity uz jsem nezazil tak rok:)
Zase naopak problem zaseknuti Ubiquity uz jsem nezazil tak rok:)
0 x
No ... naposledy jsem to použil pro reboot routerboardu 

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.