❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jak nastavit wifi spoj mezi 2-ma MK bez maskování MAC
Jak nastavit wifi spoj mezi 2-ma MK bez maskování MAC
Potřeboval bych udělat páteř mezi 2 MK na 5 GHz a chtěl bych, aby přes tento spoj procházela MAC klientů, kteří budou zapojení za páteří. Zatím se mě to povedlo akorát, když jsem dal oba MK do režimu ap-bridge, nastavil na nich wds. Na jednom přiřadil IP na rozhranní WDS a na ten, přes který potřebuji, aby mě procházela MAC klientů, tak jsem dal wds a příslušný eth port do bridge a přiřadil mu IP ze stejného rozsahu. Chtěl bych poradit: 1: zda to jde udělat i jinak než přes bridge 2: jak by se to dalo udělat přes režim - ap na jedné straně a station wds na druhé straně. S tímto režimem si nějak nevím rady. Signalizuje mě to připojeno, ale ping přes spoj neprojde. Tento režim se mě zatím nepovedlo nastavit, ani když jsem nedělal bridge. Zajímaly by mě hlavně odlišnosti oproti nastavení v režimu AP-AP. Dík za pomoc.
0 x
jeltom píše:Potřeboval bych udělat páteř mezi 2 MK na 5 GHz a chtěl bych, aby přes tento spoj procházela MAC klientů, kteří budou zapojení za páteří. Zatím se mě to povedlo akorát, když jsem dal oba MK do režimu ap-bridge, nastavil na nich wds. Na jednom přiřadil IP na rozhranní WDS a na ten, přes který potřebuji, aby mě procházela MAC klientů, tak jsem dal wds a příslušný eth port do bridge a přiřadil mu IP ze stejného rozsahu. Chtěl bych poradit: 1: zda to jde udělat i jinak než přes bridge 2: jak by se to dalo udělat přes režim - ap na jedné straně a station wds na druhé straně. S tímto režimem si nějak nevím rady. Signalizuje mě to připojeno, ale ping přes spoj neprojde. Tento režim se mě zatím nepovedlo nastavit, ani když jsem nedělal bridge. Zajímaly by mě hlavně odlišnosti oproti nastavení v režimu AP-AP. Dík za pomoc.
Pepulis to chce klid. Hlavne se nerozcilit

0 x
pepulis píše: Pepulis to chce klid. Hlavne se nerozcilit. Viz. zde viewtopic.php?t=1500&highlight=bridge
No nejsem si jistej, zda me ten odkaz nějak pomůže. Routovat jsem to zkoušel, chodilo to v pohodě, akorát byly všechny zařizeni za páteří schovaný za jednou MAC a to právě já nechci.
0 x