potrebujem nahradit tiger switch za opticky sfp tplink... na povodnom tiger switchi mam zafajknute igmp querier a igmp snooping, bezi tam vlan 2990 ktora je acesova na porte streameru a tagovana na portoch do ktorych su chodbove switche a vsetko funguje ako ma...
novy switch vsak tuto funkciu nema, resp. sa asi nastavuje inak/zlozitejsie... poradi mi niekto prosim ako novy switchu nastavim tak aby fungoval aj ako querier? ziaden multicast router nemam, streamer je strceny priamo do portu switchu...
pomoze prosim niekto?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
igmp querier a l2 switch
nikto nic?
zistil som ze ked vypnem funkciu act as igmp querier na tiger switchi (v tomto momente prestane stb prehravat stream) ale zadam na switchi static router port a pridam tam port a vlan kde je strceny streamer, stbcko zacne stream prehravat a ani neprestane... co vsak v tomto momente robi ten igmp querier? streamer alebo zas len ten switch? som z toho zmagoreny nejako... tcp dump mi moc nepomohol ukazuju sa tam join a leave pakety ale ziadne query...
plz help
zistil som ze ked vypnem funkciu act as igmp querier na tiger switchi (v tomto momente prestane stb prehravat stream) ale zadam na switchi static router port a pridam tam port a vlan kde je strceny streamer, stbcko zacne stream prehravat a ani neprestane... co vsak v tomto momente robi ten igmp querier? streamer alebo zas len ten switch? som z toho zmagoreny nejako... tcp dump mi moc nepomohol ukazuju sa tam join a leave pakety ale ziadne query...
plz help
0 x