Ahoj všem,
ve zdejším dětském domově pomáhám nové ředitelce se síťováním a věcmi kolem, a došlo i na wifi. Tu tam zatím pro klienty (tak těm dětem/mládeži říkají) nemají vůbec, ale rádi by ji pro ně zavedli. Ovšem chtějí to mít pod kontrolou, takže by chtěli, aby:
- pro každého klienta mohli říct, odkdy dokdy bude fungovat (asi zvlášť všední dny a zvlášť víkendy)
- v případě problémů mohli klienta kdykoliv zastavit - přerušit mu net
- na jeden klientský účet může být připojeno v jednu chvíli jen jedno zařízení (když by někdo dal své heslo jinému, tak se oba najednou nepřipojí)
Uvažoval jsem o virtuálním AP pro každého klienta (bude jich cca 10, ve věku od 10 do 20 let), ale tam nejdou nastavit časová kritéria - odkdy dokdy má jet.
Neměl by někdo radu, jak na to?
Předem díky.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB v dětském domově
tak to by te mohl zajimat hotspot
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
OK, díky za nasměrování.
Hotspot jsem zatím nikdy nepoužil, tak zkusím nastudovat, jestli se tam dá něco takového uplatnit.
Hotspot jsem zatím nikdy nepoužil, tak zkusím nastudovat, jestli se tam dá něco takového uplatnit.
0 x
Aleš Sobieský, BartNET Zlín
Já bych to viděl asi následovně... udělej hostpot, nainstaluj usermana a udělej si profily účtů podle délky připojení. Např. 1hod, 5hod, 24hod. a v každém profilu si vygeneruj xyz uživatelů a označ si je prefixem. Pak si je vytiskni a udělej z nich lístečky. V hotspotu si nastavíš, že se uživatelé budou po použití mazat (já to dělám scriptem) a že na jeden účet bude jenom jedna MAC. Pak budeš rozdávat lístečky podle toho, jak byl kdo hodný
. To máš asi jednodušší, než ředitelku učit s mikrotikem

0 x
za odmenu poukazku na 5h internetu, to je dobry napad, vyuzil by se i v domacnosti
vymenim 4 kusovky za 24h poukazku
vymenim 4 kusovky za 24h poukazku

0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná