❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

problém s dynamickým dns u pppoe clienta

Návody a problémy s konfigurací.
okoun
antispam: Ano

problém s dynamickým dns u pppoe clienta

Příspěvekod okoun » 11 years ago

setkal jsem se už u několika klientů s tím že když když se vytáčí pppoe na mikrotiku tak si někdy nenačte dns servery z pppoe radiusu a potom daný uživatel nefunguje protože je závislý pouze na těch dynamických dns serverech. nevíte v čem může být problém že se to prostě někdy nenačte? IPčko a brána pro pppoe se načte vždy.
vypozoroval jsemto že se to často děje když v lokalitě nejde elkektřina a tak se nahodí dříve klientský mikrotik než apčko a tam furt dokolečka probíhá vytáčení pppoclienta, vypadá to jako kdyby se na to dns ptal pouze jednou a šlus, potom nezbyde nic jiného než klientský mikrotik restartovat a potom si to načte korektně, je to celkem nepříjemné.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

okoun

tak ted jsem zjistil že to dynamické dns zmizelo i u klienta kde bylo načtené a to se nikde nic nerestartovalo a neznovu načítalo, to už je hodně zvláštní, nebude to chyba někde mezi radiusem a koncentrátorem? je mi ale divné že by si tak často šahal na nastavení DNS?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

okoun

ještě by mě zajímala jedna věc jak funguje to nastavení dhcp serveru na straně LAN, když tam nevyplním dns servery tak by to mělo brát z dns klienta na mikrotiku, ale co se stane když rebootuji ten klientský mikrotik a přeci dříve naběhne strana LAN a potom WAN kde se získá to DNS, tak jak potom správně nastaví dhcp na LANce :)
0 x

okoun

našel jsem další podivnost u jednoho zákazníka mám tento super error: Obrázek
je zajímavé že jiný zákazník na stejném ap i koncentrátoru má pouze načteno primární dns a zase mu chybí sekundární a třetí zákazník má oboje dobře....
0 x