❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Spojení 2 karet jako 1 AP

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
tomastomas111

Spojení 2 karet jako 1 AP

Příspěvekod tomastomas111 » 11 years ago

Zdravím,

nevíte někdo, jestli je možné spojení 2 karet R52HN na RB435G. Jedná se mi o nastavení 2 karet jako 1 AP, aby spolu spolupracovaly a zvýšila se propustnost a počet max. připojených klientů?

Díky

Tomáš
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 11 years ago

Nevim zda na to někdo odpovi,ono je to otazka zda by se tim splnil účel. Aby se ty karty mezi sebou nerušily.
0 x

tomastomas111

Ano i na to jsem myslel, nevím jestli to vůbec takto půjde, že by 1 byla jako TX druhá pouze RX - něco jako mimo 2x2.. a nebo píšu nesmysly - prostě bych potřeboval aby mi to 1 AP zvládlo 100 lidí...

Tomáš
0 x

shooter

Příspěvekod shooter » 11 years ago

tomastomas111 píše:Ano i na to jsem myslel, nevím jestli to vůbec takto půjde, že by 1 byla jako TX druhá pouze RX - něco jako mimo 2x2.. a nebo píšu nesmysly - prostě bych potřeboval aby mi to 1 AP zvládlo 100 lidí...

Tomáš

jedo AP 100 lidi dobrý ambice co jim budes nabízet 256ku s agregací 1:50?
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 11 years ago

kdyz rika 100 lidi tak agregace bude 1:100
pokud je to az 100 lidi celkove, tak bych se nebal ze 100 lidi bude pripojenych najednou a kdybych se mel bat, ze 100 lidi bude pripojenych najednou, tak ty dam na obe karty stejne SSID, rozdilne kanaly, hodim to do bridge a nastuduju co dela WDS
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

tomastomas111

ano jde o kongres, kde mají požadavek připojit 100 lidí na 1 SSID... mám 100 megovou lajnu 1:1, ano nebude to závratná rychlost 512 Kbit vystačí na jedno zařízení...
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 11 years ago

A proc je problem dat tam dve SSID? hodil bych tam dva omnitiky a parady bude habadej , ale zas je pravda ze vsech 100 najednou nebude tahat ale i tak pres to ap neprotahne s100mb kdyz to da 30 budes rad ....
0 x

tomastomas111

ono to totiž musí být pro "lopaty" - vysvětluj klientům co tam příjdou prvně že se má polovina připojit na kongres1 a druhá polovina na kongres2 - zní to jednoduše, ale v reálu se všichni připojí na to jedno ap...tak přemýšlim jak to udělat.. mám zkušenosti do těch 50 zařízení se připojí o.k. tak jsem přikoupil další RB se 2 karta že nahradím stávající 1 RB + 2 wlan karty.. ale asi to takhle nepůjde, nevím.. právě se potřebuju poradit s někým, kdo má s tím zkušenosti při takovém počtu stanic.
Můžou být třeba i 2 x RB v jedné místnosti , aby se to tvářilo jako 1 SSID ...

Díky
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 11 years ago

Teoreticky muzou a muze to i fungovat ....
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 11 years ago

no skusil bych http://wiki.mikrotik.com/wiki/Wireless_WDS_Mesh

nebo pak opravdu 2AP stejne SSID a v acces-litu az se ti lidi pripoji, tak pulku jich zakazat se pripojit k AP c.1 a druhou pulku zakazat k AP c.2. Tim padem se rozlozi zateu
0 x

tomastomas111

díky... jdu tedy experimentovat
0 x

reset

Příspěvekod reset » 11 years ago

navrhy jsou good, ale autor asi nepocita s tim, ze AP je mozne pustit max. v A/G na 20MHz , tz. max 22Mbps HD a na MIMO zapomen .
Takze vysilacu budes potrebovat mozna i vice.
Pocitej proste , ze polovicka booku bude znat max. B/G , par jich bude znat A , a par nejnovejsich N.
Dale budes muset vsechny pc izolovat od sebe , coz neni problem , ale myslet na to musis. Oni chcej jen inet, nechtej aby jim to nejakej trouba vyhakoval , zaviroval a jelikoz to jsou "lopaty" , musis na to byt ready. Izolovat je musis uz minimalne kvuli broadcastum (protoze widle a m$ net ) , budes se pak divit , ze ti to zacne lagovat , inet bude nevytizenej , vsichni na tebe budou nasrany a nikdo nebude temer nic stahovat. Realne bych to videl na 5-10 vysilacu (pro 100 lidi) , jak to ale rozdelit, to nevim, idealne podle treshold signalu , coz nevim jestli vubec na MK funguje. A ze nebude tahat 100 lidi najednou? Omyl , s tim musis pocitat , jinak jsi v pekny riti.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

reset

Příspěvekod reset » 11 years ago

a dale, pokud tam bude 100lidi , pocitej minimalne se 200 zarizenima , protoze phone
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Selič
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 11 years ago

Proč tak složitě - koupím krabici s 3x AP UBNT Unifi a nechám běžet řídící počítač, aby si předávali lidi mezi sebou.
Jednotlivá AP to chce dát aspoň 10m od sebe, aby se to přímo nerušilo.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

Tar

Příspěvekod Tar » 11 years ago

Dal bych stejný SSID, rozdílný kanály a max station count omezil na vhodnou hodnotu podle počtu očekávaných zařízení a počtu AP.
0 x