Ahoj jak jste na to s počtem klientu na 1 vysílač.
Mám 411GL a v ní R52HN kartu v rezimu AP zatím připojených 20Lidi s rychlostmi cca kazdy 15Mbps
Když se dívám na zatížení procesoru je to kolem 8% je fakt ze CPU je vytaktovany na 800Mhz z puvodnoch 600Mhz
Mám tedy dotaz má nekdo vice než 30 -40 lidi na jedno AP?
Uvazoval jsem ze ho nahradim alixem, nechtel bych tam davat RB 800 a vetši vykon už ty male RB nemaji.
diky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zatížení RB411GL
Myslím si že tohle nebude o CPU spíš to nebude chodit kvůli propustnosti karty nebo tika. Přes toho tika v ideálu v MIMO projde 95mbit(MIMO 20Mhz) resp. 170Mbit(MIMO 40Mhz) HD v čistém prostředí. Když máme na sektor 25lidí už je to na pováženou jestli to stíhá(single), jelikož když se ti sejdou tak to karta nemusí rozdýchat. S nv2 to nebude tak horký. Pokud dáváš jak píšeš 15Mbit každému tak už nyní by ti přes to muselo jet 300Mbit a to je jen linková rychlost duální karty v 40Mhz. Myslím si že je tohle dotaz mimo mísu. Připoj si dalších 20lidí a pokud ti nebudou chodit nadávat že jim lžeš s rychlostma, nebo jim to dáváš za hubičku tak není co řešit a přeji hodně štěstí.
0 x
Klidně ho nech na 680Mhz a utáhne ti 30-40lidí. Problém vždy bude jak dostat v 20Mhz kanále rychlosti mezi lidi. 15Mbit tarif a 20lidí to nějak nevychází ani kdyby jsi jel v 2x2 
CPU to brzdit nebude

CPU to brzdit nebude
0 x
Honzam, ale ak im nedáva aj 15mbps upload a vo všeobecných podmienkach má aj agregáciu
tak potom nemože mať problém

0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD
Internet, IPTV, USSD