❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

dávat internet zadarmo? ano, ne

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
okoun
antispam: Ano

dávat internet zadarmo? ano, ne

Příspěvekod okoun » 11 years ago

měl bych dotaz zda-li někodo dává internet úplně zdarma, tedy měsíční paušál.
přemýšlím o modelu, který by zákazníky nalákal na internet zdarma, samozřejmě s hodně ořízlou rychlostí a potom by je "donutil" přejít na normální placený internet. je to blbost? nebo to někdo takto máte?

díky
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

David2006

Příspěvekod David2006 » 11 years ago

I s instalací za 0,- ?

NE.
0 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 11 years ago

Pouze dobrým známím a lidem co nabízí nějakou protihodnotu.
0 x

okoun

nene právě jsem psal pouze měsíční paušál, instalace by byla normálně placená, to by nedávalo smysl.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

David2006

Robotvor píše:Pouze dobrým známím a lidem co nabízí nějakou protihodnotu.

Sadisto :D . Škrtit vlastní známé :lol: .
0 x

David2006

okoun píše:nene právě jsem psal pouze měsíční paušál, instalace by byla normálně placená, to by nedávalo smysl.

OK nasol 4 litry a máš to na 6 měsíců zadara :lol: .
0 x

okoun

ale blbost, instalace klasická dejme tomu do 2000 Kč a internet zdarma na dobu neurčitou i když je asi problém jak to udělat právně protože nbízet službu zdarma s tím asi bude mít ČTU problém.
tak trochu reaguji na reportáž v TV kde říkali že některé obce dávají internet zdarma.
0 x

David2006

NE.
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 11 years ago

NE CTU ale financni urad. Pokud jsi platce DPH tak mas 2 moznosti. V pripadne sluzby za 0 kc, budes muset odvest DPH s ceny obvykle, takze cca 60 Kc ( cena obvykla bude 360 Kc). Nebo druhou a lepsi moznost dat to za 1 Kc, pak odvedes DPH pouze a jen z te 1 Kc.

Hold DPH je svine
0 x

okoun

stejně nechápu ten paradox že něktré obce dají internet zdarma nicméně telefony už zdarma žádná obec nedává? přitom je to síť jako síť, divný.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

zadarmo ni kure nehrabe :lol: jen veeeeeelmi dobremu znamemu neuctuju nic, bo dela se zelezem a pomaha mi kdyz je treba. Chapu to tak, ze bys scel udelat nejaky model ve smyslu : 128/128 zdarma a 8/8 za 199kc, jakoze vydusis je na te mizerii, co tak tak staci na Skype a pak prejdou na bezny placeni yooo :)
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

telleke

Příspěvekod telleke » 11 years ago

A co ještě klientům přidat k internetu zdarma nějakou tu stovku navíc, do prasátka :-) Sorry, ale musel sem... :lol:
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 11 years ago

okoun píše:stejně nechápu ten paradox že něktré obce dají internet zdarma nicméně telefony už zdarma žádná obec nedává? přitom je to síť jako síť, divný.

Spousta obcí má pod palcem kabelovku, takže co by se nedával net zadara že. Ale z něčeho to financovat musí. Třeba znám případ, kde obec dotuje lidem připojení z výnosů skládky odpadu.
Na jednu stranu je to sice fajn mít od obce dotovaný net, ale na druhou stranu, jak k tomu přijdou ostatní, kteří mají net od konkurence.. tady by mě zajímalo, jaké stanovisko by na to měl ÚOHS.
0 x
T-T

OFF

Příspěvekod OFF » 11 years ago

Nechci ti kazit radost, ale obávám se že to takhle fungovat nebude (teda aspoň u mě to nefunguje).
Občas nám přijde výtisk novin zdarma (jako koukněte na to a předplaťte si je), ale vždy jsou plný reklam aby se jim to nějak zaplatilo. Ve mě to způsobuje dojem, že i v těch placenejch není nic jinýho než reklama.
Stejně to vidim s tim netem. Budu mít NET zadarmo, ale ten pořádně nepojede -> budu naštvanej -> Tonda od vedle má kyslík (dosaď jakoukoli konkurenci) a jemu to jede -> jdu ke konkurenci. Prostě nebudu věřit, že ten placenej NET pojede, když mi od tý samý společnosti bezplatnej NET nejede. :?:
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 11 years ago

tom-tom píše:
okoun píše:stejně nechápu ten paradox že něktré obce dají internet zdarma nicméně telefony už zdarma žádná obec nedává? přitom je to síť jako síť, divný.

Spousta obcí má pod palcem kabelovku, takže co by se nedával net zadara že. Ale z něčeho to financovat musí. Třeba znám případ, kde obec dotuje lidem připojení z výnosů skládky odpadu.
Na jednu stranu je to sice fajn mít od obce dotovaný net, ale na druhou stranu, jak k tomu přijdou ostatní, kteří mají net od konkurence.. tady by mě zajímalo, jaké stanovisko by na to měl ÚOHS.

Mozna mame na mysli stejnou obci. Resili jsme presne tendle pripad a nikdo nic nevyresil, resp nic se nestalo a obec proplaci inet pouze jedne firme. Presto odeslo dohromady snad 90-100lidi od 3firem cca. A tady zadotovali uplne novou firmu. A presto ze kazdej urad tak nejak potvrdil ze by to tak byt nemelo, resp mohli by davat poukaz nebo něco aby si kazdej mohl vybrat tak stejne to skončilo tak ze to bezi stále tak jak na zacatku...
0 x
Daniel Tasáry