❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

VLAN ?

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
kabik

VLAN ?

Příspěvekod kabik » 11 years ago

Zdar vsem,
ceka me vyresit jednu vec, kterou jsem jeste nikdy neresil :-)
Radeji jsem to i nakreslil.
V budove1 je pripojeni k netu a je tam umisteno nahravani od kamer. V budove 2 ktera je s b1 spojena bezdratem je potreba ty kamery zobrazit, ale je pozadavek, aby tam nemeli internet. Takze v budove 1 i 2 se musej dostat na nahravani, pricemz v b2 nesmi byt net.

Je to proveditelny pres VLAN s tim, ze na vlan2 neprehodi net? Abych rekl pravdu, tak u tohodle mam nejakou blbou predstavivost a vlan jsem nerealizoval.
Nebo staci na pc v b2 nenastavit branu?
Zarizeni, ktery by umelo vlan tam zatim zadny neni. Uvazuju nad nejakym mikrotikem, nebo airrouter popř. kdyby to uměl toughswitch od ubnt.
Pripojeni k netu tam je wifi, nanobridge. poskytovatele si nepamatuju.

Díky za nápady

net.png
hruby nakres. Do B2 nesmi jit net, jen pripojeni na CCTV. Spojeni mezi B1 a B2 je bezdratem jako bridge (neni mozny zmenit, jsou na tom bezdratu i kamery :( )
net.png (4.79 KiB) Zobrazeno 723 x
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 11 years ago

firewall .

Vsechny IP z B2 maji povoleno pouze IP toho DVRka - CCTV. Vsechno ostatni DROP
0 x

kabik

coz to je asi nejsnazsi. takze tam vpodstate mrsknout MK nebo něco a nastavit FW.
hmm..to mi vyresi, ze se nedostanou ani do vnitrni site. To me nenapadlo! :-)

Tak uz se jen ultra rychle naucit s MK, abych to technikum dal jen jako "plug&play" :shock:

Dík :wink:
0 x

kabik

anebo jednoduseji poprosit toho ISP, aby na tom nanobridge dal jednu adresu na drop, tak se jeste usetri. Cool :D
0 x