Chci se jen zeptat, je to asi 10 dní, co mě začala haprovat dns v mikrotiku, bez toho, abych si byl vědom, že bych něco porýpal nebo se někde uklikl.
Mám jako hlavní PC se spojením se světem nějakej krám s i5 procákem, kde je mikrotik verze 5.22.
Tento stroj mám na vnitřní síti nastaven jako ip 192.168.0.1 a klientům jako dns dávám zrovna tuto adresu. Nastavení v DNS jsem nechal default, i jsem zkoušel zvětšit casch i udp packet, ale problém je pořád stejný a to, že stránky se načítají velmi pomalu, někdy se načtou bez fotek, někdy napíšou že server není k dispozici.
Když si v pc změním dns třeba na googlovský 8.8.8.8 tak to frčí jak blesk. Nahrál jsem ted verzi 6.10, ale výsledek je stejný, tak nevím, kde nechal tesař díru

Nejprve mě napadlo, že dodavetel konektivity zrušil svůj dns server(nebo se nějak vykousl) a nedal mě o tom vědět, ale ať nastavím v mikrotiku jakákoliv dns, která jsou funkční, tak to dělá to samé

Samozřejmě se mě nechce obíhat klienty a všem měnit v pc a wifi routerech jejich dns

Zkoušel jsem i nějaký nastavení z fora, že u klientů nemusím dns vůbec nastavovat, ale toto nefakčilo taky

Díky za nápady