❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kdo může za nefungující stream ČT z OH

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pcwifi
antispam: Ano

Kdo může za nefungující stream ČT z OH

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

http://e-svet.e15.cz/internet/kdo-muze-za-nefungujici-stream-ct-z-olympijskych-prenosu-1061949

tak co stezuje si nekdo z vasich ovecek ? jako katastrofa velika, konektu plná řiť u mě a trhačka i tak, zas začarovaný kruh : to já ne to ón, ne to on ne já ! :lol:
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 11 years ago

Sedim na 100mbps lince volna az po port v nixu a taky se to skube ... Boha :roll:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

už sem to pocítil v pátek minulej tejden. Mladá si pustila hokej a já si sednul k winboxu a torchoval sem proč se to seká. No a našel sem další desítku lidí která na to koukala taky přes net a tak sem opingával servery a latence na to že je v cz byla přes 200ms takže servery to možná dávají ale konektivita někde asi ne. V nixu žádný hezký grafy se nekreslí?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

hmm je to celkem ostuda, ale hlavně by mě zajímalo jak na tom byly placené služby jako třeba sledovanitv :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

montykh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod montykh » 11 years ago

Dobře, koukal jsem dost často, nepozoroval jsem problém
0 x

jakuub

Příspěvekod jakuub » 11 years ago

sedím na gigabitové optice a řeže se to stejně, některé streamy jedou a některé ne..
0 x

disk

Příspěvekod disk » 11 years ago

A za to mame platit poplatky.
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 11 years ago

Poplatek se plati za pozemni vysilani ne za stream
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

i prt velebnosti platime za to aby mela CT z ceho dejchat obecne a todle do toho urcite taky spada a nebo si myslis ze jim na toto nekdo prispel ? :lol:
je to bordel a je velka ostuda, ze CT neukaze na jasneho vinika. Meli by za to padat hlavy.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

disk

Příspěvekod disk » 11 years ago

Také mám za to, že se platí ČT obecně a není to vyčleněno jen na pozemní vysílání.
Mohli si ty servery a konekt po dobu olymp. pronajmout nebo si koupit celou službu.
0 x

douby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod douby » 11 years ago

disk píše:Také mám za to, že se platí ČT obecně a není to vyčleněno jen na pozemní vysílání.
Mohli si ty servery a konekt po dobu olymp. pronajmout nebo si koupit celou službu.

však čt si to kupuje jako komplet službu od visual unity. je jasné, že tato prohlášení VU vydává aby se kryly před případnými sankcemi od ČT… no uvidíme, tendr na další roky vyhrají radiokomunikace a třeba se to zlepší a na MS 2015 se už budeme moci dívat ve full HD přes ivysílání bez zaváhání. :lol:
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net
- Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí

czu

Příspěvekod czu » 11 years ago

a) sledovanitv.cz má vlastní zdroje streamů, které s Visual unity (dodavatelem OTT řešení pro ČT) nemají nic společného. To je jako ptát se, jestli se ČT Sport seká na Nangu přes multicast, když se seká na webu ČT. Prostě hloupá otázka...

b) visual unity má linky 2x 10Gbit do NIXu, který v inkriminovaných okamžicích prostě nestíhaly, viz.

http://nix.cz/cs/port/mrtg/33/ethernet4_18
http://nix.cz/cs/port/mrtg/34/te3_3

Horší to bylo při osmifinále. Při čtvrtfinále už se jim to zřejmě podařilo balancovat lépe. I tak se jim to celé podařilo rozhýbat pouze za cenu snížení rozlišení na 404 řádků, což úplně není kvalita, kterou bych v roce 2014 očekával :)
0 x

douby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod douby » 11 years ago

czu píše:a) sledovanitv.cz má vlastní zdroje streamů, které s Visual unity (dodavatelem OTT řešení pro ČT) nemají nic společného. To je jako ptát se, jestli se ČT Sport seká na Nangu přes multicast, když se seká na webu ČT. Prostě hloupá otázka...

to nám je jasné, že vaše služba nemá nic společného s VU když to balujete ze skylinku. já jsem pochopil otázku autora tak, že by ho (i mě) zajímalo, jaký vytížení jste na své službě měli během klíčových přenosů olympiády a jestli vaše řešení stíhalo. považovat to za hloupou otázku můžete, ale není to dobrá vizitka před místními ISP, kteří o nasazení vaší služby uvažují (patříme mezi ně).
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net
- Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

vzhledem k tomu že jsme právě začali jejich služby používat tak jsme hokej pustili chlapům v hospodě a nikdo si nestěžoval :-) za to z webu ČT je to katastrofa ale tam taky leze každej.

Pamatujete na přednášku takovýho dobrýho týpka z cesnetu před lety? tušim že tam povídal o IPv6 a říkal tam že až přijdou OH tak se z toho dodavatelé dat poserou... no a je to tady :-)
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

czu

Příspěvekod czu » 11 years ago

Kdepak. Já už se sledovanitv.cz mám velmi málo společného, berte to jen jako moji osobní poznámku :) Sám olympiádu přes sledovanitv.cz sleduju a vím, že to bylo bez problémů.

Jinak těch zdrojů je několik a Skylink není ten primární z nich. Spíš pouze záloha.

Co se zátěže týče, jestli se bude přenášet gigabit nebo čtyři gigabity nehraje v případě sledovanitv.cz roli. A i kdyby to náhodou problém byl, ČT Sport by se dedikovalo na samostatný server. Traffic Visual unity je řádově někde jinde a tam už nastává problém se škálováním.
0 x