❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

HomePlug AV Ethernet bridge pro koaxiální svody

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
svestka
antispam: Ano

HomePlug AV Ethernet bridge pro koaxiální svody

Příspěvekod svestka » 12 years ago

Máte někdo zkušenost s tímto masterem:
http://www.asm.cz/zbozi/eoc-bridge-mast ... -vlan.html

a klientem:
http://www.asm.cz/zbozi/eoc-bridge-slav ... haper.html
případně s variantou klienta bez WiFi ...

Chtěl bych využít stávající rozvody STA, případně ty co zůstaly po UPC.
Jinak, kdyby to UPC ještě jelo, může tohle koexistovat zároveň s UPC na jednom koaxu?

Díky
Petr

P.S. kdyby jste měl někdo tyhle hračky na zápůjčku, prosím do PM.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

wau, až 350 Mbit a k tomu 100Mbit ETH... smyluplnost mi proste uniká... kup a otestuj :) v dnesni dobe kdyz to jednumu slape ok neznamena, ze jinym bude taky...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

svestka

smysl to má, když je krásně zrekonstruovaný bytový dům, ale na datové rozvody (kromě UPC samozřejmě) jaksi pozapomněli, a teď když se chtějí UPC zbavit, vymýšlí se občůrávky jak na to, aby se nemuselo bourat ...
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 12 years ago

svestka píše:smysl to má, když je krásně zrekonstruovaný bytový dům, ale na datové rozvody (kromě UPC samozřejmě) jaksi pozapomněli, a teď když se chtějí UPC zbavit, vymýšlí se občůrávky jak na to, aby se nemuselo bourat ...

Používáme, spokojenost, jen je problém, že ASM to asi objednává jen po krabicích - furt se čeká na jednotky. Napiš SZ, máme k tomu už nějaké vychytávky :)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Adolf.Shitler

Příspěvekod Adolf.Shitler » 12 years ago

Uzavřený systém, u kterého když za pár let zmizí čínský noname výrobce v nenávratnu, zdechne master jednotka a nová nebude logicky k mání, tak skončil taky internet v celém domě.
0 x

soooc

Adolf.Shitler píše:Uzavřený systém, u kterého když za pár let zmizí čínský noname výrobce v nenávratnu, zdechne master jednotka a nová nebude logicky k mání, tak skončil taky internet v celém domě.

Qualcomm je garážovka? :)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Adolf.Shitler

Já tam čtu Výrobce: XtendLan. A to mně jako perspektivní zrovna nepřipadá. Navíc to není univerzální systém typu Docsis, kam si připojím CMTS dle libosti, připojím si modem dle libosti a všechno funguje nezávisle na tom, jestli jeden výrobce ukončí činnost nebo ne. U XtendLan na 100% funguje celý systém pouze na jejich komponentech.
0 x

soooc

Adolf.Shitler píše:Já tam čtu Výrobce: XtendLan. A to mně jako perspektivní zrovna nepřipadá. Navíc to není univerzální systém typu Docsis, kam si připojím CMTS dle libosti, připojím si modem dle libosti a všechno funguje nezávisle na tom, jestli jeden výrobce ukončí činnost nebo ne. U XtendLan na 100% funguje celý systém pouze na jejich komponentech.

Vsadím se o milion, že Xtendlan nefunguje jen na jejich komponentech - kam mám poslat číslo účtu? :)

Je tam normálně Qualcomm 741x, což je asi v milionu jiných zařízení, a v Číně je to jedna z nejpopulárnějších technologií pro EoC. Je to zpětně kompatibilní s chipem 7400, 6400.

Mimochodem vyrábí to i zcela garážová firma jako je Televés - http://www.coaxialnetwork.com/
Když o tom nic nevíte, tak prosím nemluvte. Děkuji.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Adolf.Shitler

O tom co vyrábí Televes, mně poučovat nemusíš, to vím dobře (http://eshop.antech.cz/trideni-dle-sort ... html?cur=1). A hlavně taky vím, že všechny tyto systémy jsou plně funkční jenom v případě, že se jedná o kompletní dodávku od jednoho výrobce. Což zase zjevně nevíš ty, tak opravdu zmlkni a neřeš něco, co znáš akorát z Google.
0 x

soooc

Adolf.Shitler píše:O tom co vyrábí Televes, mně poučovat nemusíš, to vím dobře (http://eshop.antech.cz/trideni-dle-sort ... html?cur=1). A hlavně taky vím, že všechny tyto systémy jsou plně funkční jenom v případě, že se jedná o kompletní dodávku od jednoho výrobce. Což zase zjevně nevíš ty, tak opravdu zmlkni a neřeš něco, co znáš akorát z Google.

Tak se přijeď podívat, vem ten míč a uvidíš ;) Máme kombinaci všeho možného i nemožného :)

Jinak výrobce toho od ASM není žádný Xtendlan - to je jenom brand ASMka.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 12 years ago

V novostavbach kde neni datovka se nabouravame do telefonnich rozvodu.
Velmi casto se stava ze projektant nastesti navrhnul telefon na CAT5 kabelech.
Vnitrni telefon pak postupne predelavame na CAT5, u zakaznika vymenime zasuvku.
Ve sklepe nad telefonikou vyrobime rack a pretahneme kabely zajemcum.

V malem starem cinzaku jsme take resili po koaxu po STA.
Funguje to s wodaplugem pro tri bytove jednotky. Ale je to docela silena ducharina.
Napriklad domacnost nesmi mit zapojenou antenu z rozhlasove zasuvke a podobne blbosti.

svestka píše:smysl to má, když je krásně zrekonstruovaný bytový dům, ale na datové rozvody (kromě UPC samozřejmě) jaksi pozapomněli, a teď když se chtějí UPC zbavit, vymýšlí se občůrávky jak na to, aby se nemuselo bourat ...
0 x

Adolf.Shitler

Všechna řešení na koax. kabelech musí mít naprosto čisté pásmo do cca 65MHz (někdy stačí i méně), což v praxi znamená osadit všechna přípojná místa filtry tak, aby nemohlo dojít k žádnému rušení od jednotlivých bytů. A to je na nějaké již hotové STA obvykle problém, hlavně pokud je rozvod dělaný stupačkově a ne hvězdicově.
0 x

soooc

Adolf.Shitler píše:Všechna řešení na koax. kabelech musí mít naprosto čisté pásmo do cca 65MHz (někdy stačí i méně), což v praxi znamená osadit všechna přípojná místa filtry tak, aby nemohlo dojít k žádnému rušení od jednotlivých bytů. A to je na nějaké již hotové STA obvykle problém, hlavně pokud je rozvod dělaný stupačkově a ne hvězdicově.

Zas tak velký problém to není, filtry umíme a máme. A navíc levnější a kvalitnější než z ASM (ty jsou pěkná čína :-D). Ke každé zásuvce dáš horní propust za 120 Kč a jedeme :) A ono s tou produkcí rušení to není zas tak horké jak u docsisu - tím, jak to je simplex a skoro wifi, to je celkem odolné.

Pokud je to navíc hvězda, tak není moc co řešit.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Adolf.Shitler

To co píšeš, je pouhá teorie. K některým zásuvkám se nedostaneš vůbec, u jiných ti časem ty filtry zmizí (buď si je lidi oddělají, protože budou mít pocit, že jim kazí TV signál nebo někdo vymění zásuvku a na filtr se vykašle) a vůbec je s tím víc starostí, než užitku. Jiná situace je u Docsis, kde máš monitoring celé sítě a případné problémy identifikuješ snadno. Ale tyto domácí krámy jsou dobré leda pro P2P spoje, když máš někde mezi paneláky natáhnutý koax a potřebuješ dostat konektivitu z jednoho místa na druhé, tak na oba konce dáš filtry, zapojíš Televesy a je to. Jinak nechápu co by na tomto mělo být "skoro WiFi"? To je normální datový přenos po kabelu a oproti Docsis pouze s tím rozdílem, že v pásmu do 65MHz běhají oba směry up i down a nikoliv jenom up, jako to má Docsis. Takže paradoxně když někdo sestřelí toto pásmo, tak klekne net úplně, zatímco u Docsis se obvykle jenom zpomalí upload od účastníka, ale download je beze změny.
0 x

svestka

Te tam nový hvězdicovitý rozvod (kromě staré STA), nicméně byl zamýšlen na satelit, a co vím, je to problém, protože tady kvůli přepínání kanálů běhá po tom koaxu napětí. Jak moc je mnou vyhlédnuté řešení v tomto případě použitelné? Má to napětí moc negativní vliv?
Navíc, v místě "středu hvězdice" na půdě u SAT rozbočovače potřebuju ideálně na všechny odchozí koaxy napojit výstup z homeplagu, a ten je jen jeden ... a předpokládám že obyč. TV rozbočovač je nepoužitelný kvůli jednosměrnému průchodu ...
P.
0 x