❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
input, firewall
input, firewall
Mám následující problém, nahrál jsem ke klientovi nový RoS 6.2 a už nejsem stavu se do mikrotiku dostat. klientovi internet jede, je přihlášený v sítí, ale předpokládám, že přestal fungovat ve firewall input. Nelze se připojit ani na wlan ani na eth1. Nejde ani ping, jde pouze mac ping. Zkoušel jsem telnet, mactelnet a píše to disconnect. Dá se na mikrotik distat jiným způsobem?
0 x
-
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
-
to by nebyl problém, myslel jsem spíš, zda by se do něj nešlo dostat nějak na dálku.
Ještě dotaz z jiného soudku:
je u nás velmi zarušené prostředí, mám na AP připojených 7 klientů, vše MK, anténa 14dbi 90°, zkoušel jsem nastavit všechny různé kanály, 802.11, nstreme, nv2 ale ccq lítá šíleně - od 14 - 90%. máte nějaký nápad, jak to co nejlépe nastavit, aby to nějakým způsobem jelo stabilněji? (nv2 je sice stabilnější, ale nedá to víc jak 6M celkově)
93.99.44.134:5003 demo/demo
Ještě dotaz z jiného soudku:
je u nás velmi zarušené prostředí, mám na AP připojených 7 klientů, vše MK, anténa 14dbi 90°, zkoušel jsem nastavit všechny různé kanály, 802.11, nstreme, nv2 ale ccq lítá šíleně - od 14 - 90%. máte nějaký nápad, jak to co nejlépe nastavit, aby to nějakým způsobem jelo stabilněji? (nv2 je sice stabilnější, ale nedá to víc jak 6M celkově)
93.99.44.134:5003 demo/demo
0 x
"je u nás velmi zarušené prostředí, mám na AP připojených 7 klientů, vše MK, anténa 14dbi 90°"
no to sis sam odpovedel a zaroven ses i potopil
dej rovnou vsesmer, proc se seres v zarusenym prostredi jen s 90°sektorkou ?
tak neco okolo 30-40° max. a rozsektorovat...
PW
no to sis sam odpovedel a zaroven ses i potopil

tak neco okolo 30-40° max. a rozsektorovat...
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Omlouvám se, ale nechci zakládat nové téma. Pokouším se proniknout do podstaty firewallu, což je úmorná věc a zatím se mi to ještě nepodařilo. Mám takový problém. Jsem na Omnitiku 10.22.0.2/28 připojen fyzicky na ether2, bráchovo síto přes dvě ulice má IP 172.16.2.12. On je absolutně PC laik a někdy je potřeba přes web do jeho síta. Kamarád mě udělal pravidlo, a to už jsem se zapřísáhl, že to pravidlo rozeberu na atomy a pokusím se najít zlatý klíč k firewallu, ale nestalo se. Pravidlo fungovalo, pak jsem jej nějakou dobu nepotřeboval a teď mě nefunguje:
add action=accept chain=forward disabled=no dst-port=80,443 protocol=tcp \
src-address=172.16.2.12 src-port=80,443
Nepochopil jsem totiž, proč je tam bráchova IP jako src, a né dst, když zdrojová adresa - odkuď se připojuju, je ta moje, a cílová je přeci ta jeho?
A další otázka, je možnost ještě jinak řešit danou situaci, nebo je to jediné možné řešení? A teď nefunguje...
Děkuji za nakopnutí.
add action=accept chain=forward disabled=no dst-port=80,443 protocol=tcp \
src-address=172.16.2.12 src-port=80,443
Nepochopil jsem totiž, proč je tam bráchova IP jako src, a né dst, když zdrojová adresa - odkuď se připojuju, je ta moje, a cílová je přeci ta jeho?
A další otázka, je možnost ještě jinak řešit danou situaci, nebo je to jediné možné řešení? A teď nefunguje...
Děkuji za nakopnutí.
0 x