❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
SNMP ako na to
SNMP ako na to
Dobry den. Pls vedel by mi niekto poradit ako na riesenie SNMP. Na firme sme rozbehali Nagios a lokalne zo siete zberame nejake udaje a kreslime nejake grafy. Moja LAMA otazka je ako postupovat v situacii ze mam doma MKT mam tam 4 rozhrania z ktorych by som chcel nejake grafy. Ako to urobit aby mi nemusel doma bezat server Nagios ale aby sa nejakym sposobom dostalo SNMP na Nagios server co mame na firme. Povodne som myslel ze na MKT zapnem SNMP nastavim verejnu IP serveru Nagios co mame na firme a ten to prijme , schrume a spracuej grafy. Ale zjavne to tak nefunguje cize moj dotaz je na nejake zakladne nasmerovanie ako na to aby nemusel byt agent Nagios u mna v sieti.
0 x
- midnight_man
nagios nemusi mat verejnu IP, ty musis mat doma verejnu IP. Respektive musis mat prenatované aspon porty SNMP z nejakej verejky. Musis oslovit svojho poskytovatela pripojenia.
0 x
no verejku mam mam prenatovany port 161 ale ako to je potom ked mam viac zariadeni musim pre kazde prenatovat na inom porte ?
0 x