❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vpn ...

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
TOMIK

vpn ...

Příspěvekod TOMIK » 12 years ago

zdravím ted se tu trochu peru s vpn a ne přijít na to jak donutit vpn pri připojeni na mk aby se dostal do skupiny interface co jsou v bridgi myslel jsem položku ... bridge ve vpn profile ale nic :oops:
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 12 years ago

zkus ten svuj dotaz zformulovat nejak normalne, z toho co pises by se koza poblila :)
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.

TOMIK

Daxxim píše:zkus ten svuj dotaz zformulovat nejak normalne, z toho co pises by se koza poblila :)

jestli jde udelat to kdyz se pripojim pres vpn na mk aby to pripojenibylo prirazeno do bridge s ostatnimy interfaci co jsou v tom bridgi .. jde mi o to abych se mohl dostat na zarizeni co jsou za interface co jsou v tom bridgi
0 x

potkan80

Příspěvekod potkan80 » 12 years ago

návod pěkný snažím se něco podobného jako TOMIK udělat .. normálně pptp připojím ale pořád mám někde chybu v routrovaní do rozsahu ? skoušel jsem se spojit s TOMIK ale neodpovídá ... řeší někdo toto nebo spíš ... nasměroval by mě někdo ....

řeší toto

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:BC ... l_bridging)

ale to je jen když jsou proti sobě dva MK že ?

... pomůžu tomu když na bridgi nasatavim proxi-arp
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 12 years ago

BCP nelze použít v kombinaci s PPTP klientem ve Windows. Pokud nechceš mít routované řešení (na PPTP je jiný rozsah než v LAN), tak se musí použít to proxy-arp.
0 x

Reesha

Příspěvekod Reesha » 12 years ago

Lidičky potřebuji nakopnout co dělám špatně.

Vize: Připojím se z venku přes VPN(PPTP) do domácí sítě. Po připojení chci vidět veškeré připojené zařízení v síti. Tiskárny, NAS a ostatní PC.

WAN(UPC): x.x.x.x

IP Pool:
LAN: 192.168.2.1/24
VPN: 192.168.2.201-192.168.2.205

V PPP/Profiles má vytvořen svůj s nastavením:
local address: 192.168.2.1
remote address: VPN
DNS: 192.168.2.1

V PPP/secrets je uživatel, kde je nastaveno jméno, heslo, service=pptp, profile=muj nastavený.

V interfaces:

Ether1 = WAN
Ether2..5 v modu switch(v ether3..5 nastaven master na ether2)
Bridge1 = ether2, wifi
V bridge1 nastevno arp=proxy-arp, u ostatní nastaveno arp=enabled

Ve FW povolen port 1723 a protocol GRE, V NAT je nastavena maškaráda local za WAN, přesměrování portů(FTP) na NAS

Z klientského PC se připojím, jednotlivé IP adresy dokážu "pingnout", ale potřebuji jej vidět ve WIN jako síťová zařízení. Stejná situace je z MacOS.

Prosím o radu kde dělám chybu.

Postupoval jsem dle:

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:In ... ote_Client
http://wiki.mikrotik.com/wiki/PPtP_Server_/_VPN

Zařízení MIKROTIK RB951G-2HnD jako domácí router

Děkuji
Přílohy
Snímek obrazovky 2013-05-15 v 16.36.18.png
Snímek obrazovky 2013-05-15 v 16.36.18.png (85.06 KiB) Zobrazeno 2229 x
0 x

TOMIK

Majklik píše:BCP nelze použít v kombinaci s PPTP klientem ve Windows. Pokud nechceš mít routované řešení (na PPTP je jiný rozsah než v LAN), tak se musí použít to proxy-arp.

no routrovane mam nastavene pptp tak že po připojení mi přiřadí stejnou ip z rozsahu jako je na tom bridži ...

takže stačí na tomn bridži nahodit arp a mělo by to být v cajku jo ?

tak jsem to nastavil na to arp a jedno sem se na ty zarizeni na bridgi dostal a pak už ne ?

mě napadlo zda nedávám to arp na blby interface ? když se potřebuji dostat na zařizení za bridgem mám ho dát na ten bridge nebo na interface na který se pripojuje vpn teda interface co je na vstupu z internetu ?
0 x

potkan80

Příspěvekod potkan80 » 12 years ago

tak sem to nastavil podle prvního nastaveni podle manualu ... teda pppt tunel ale nic ne a ne se dostat na mikortiku dostat do rozsahu co je na bridgi skoušel jsem laborovat i s routerovanim do toho rozsahu nic nemel by nekdo demo .. podle mého to mám vše správně nastavené ale namaká to ?
0 x