content (string; Default: ) Match packets that contain specified text
tato moznost by mala chytat pakety ktore obsahuju dany vyraz...napr. facebook, youtube....vyuziva niekto? aka je uspesnost, spomalovanie?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mangle: CONTENT pouziva niekto? funguje dobre?
pouzivam CONTENT na stringy: youtube.com, video.google.com a funguje to. z takych paketov mi vybera IPcky, dava do addresslistu a podla toho listu mam v QT pravidlo na prioritu pre tieto servery.
neviem vsak povedat uspesnost alebo kolko % to zozerie na vykone. musel by som to vypnut a dlhsie pozorovat.
neviem vsak povedat uspesnost alebo kolko % to zozerie na vykone. musel by som to vypnut a dlhsie pozorovat.
0 x
-
- antispam: Ano
jopo to znie zaujimavo mozes napisat podrobnejsie ako to mas spravene ? tu prioritu v queue mam ale doplnanie ip nemam spravene
0 x
jopo píše:pouzivam CONTENT na stringy: youtube.com, video.google.com a funguje to. z takych paketov mi vybera IPcky, dava do addresslistu a podla toho listu mam v QT pravidlo na prioritu pre tieto servery.
nemas tam vela false pozitivnych? staci len zmienka - odkaz na youtube a uz ti to hodi do adress listu.....
co som to dnes sledoval na packet mark to nema zmysel, neodchytava to, toto na ip je asi najvhodnejsie riesenie....mozno este connection mark...ale moc si nemyslim....
mozno by bolo dobre to nejako uzsie specifikovat....
zatial to robim tak, ze danu ip ak sa nachadza blizko uz specifikovanych ip adries youtube..tak viemze tam patri...ale ak je mimo, tak si ju otvorim v prehliadaci a ak neotvori google.com...tak to nie je youtube....len je to zdlhave...
0 x
do adreslistu sa pridavaju IPcky s timeoutom 10 minut - pre istotu, ak by tam nahodou padla nejaka nespravna.
co som teraz kontroloval, tak nebola tam ziadna false positive. tymto sposobom to mozem nechat bezat bez dalsich starosti, pretoze ak by tam nahodou bola aj nespravna IP, tak po timeoute odtial sama vypadne. zatial sa nik nestazoval, a bezi mi to bez problemov a hlavne bez nutnosti kontrolovat a upravovat ten adreslist.
co som teraz kontroloval, tak nebola tam ziadna false positive. tymto sposobom to mozem nechat bezat bez dalsich starosti, pretoze ak by tam nahodou bola aj nespravna IP, tak po timeoute odtial sama vypadne. zatial sa nik nestazoval, a bezi mi to bez problemov a hlavne bez nutnosti kontrolovat a upravovat ten adreslist.
0 x
jopo píše:do adreslistu sa pridavaju IPcky s timeoutom 10 minut - pre istotu, ak by tam nahodou padla nejaka nespravna.
zaujimave riesenie....
ake dalsie stranky este odchytavas? dal som tam este uloz.to, hellshare, stiahnito..
0 x
zatial nic dalsie, nemam potrebu, ludia vytazuju linku hlavne youtubom.
0 x