❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Switch master port

Návody a problémy s konfigurací.
ludvik

Switch master port

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Mám tu jednu takovou trochu akademickou otázku.

Mějme nakonfigurovaný switch na mikrotiku, dejme tomu na RB433AH (abychom neměli countery). Tedy porty 2 a 3 mají definován master port Ether1. Nic víc nikde. V tu chvilku je Ether1 ve stavu UP, 10Mbit half duplex. Jak poznám, že v tom portu nic fyzicky není a je to tedy správně? A adekvátně obráceně - že tam něco je a jede to špatně (ať už je důvod jakýkoliv)?

Rady typu "dojeď tam", "podívej se na fotky z doby montáže" si umím dát sám :-)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

gastan1

Příspěvekod gastan1 » 13 years ago

Switch/Host.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Je možné se někde podívat co aktuálně teče switchem (vytvořeným přes master port) ???
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Switch/host mi zajistí, že vím, že tam něco je ... ale už nemusím vědět, že je to správně.

Průtoky nezjistíš. Já na to nepřišel. Ale nějak to jít musí, UBNT ToughSwitch s tím problém nemá (se stejným switch čipem). Takže je to věc software.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.