❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
lukas

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod lukas » 12 years ago

Jap
Tak gigabit port uz je ok, s ciscem 2950 se to nebavi, ale pokud se mezi to da rb250gs tak cisco i airfiber linkuje na gigabitu.
kdyz to dobre dopadne, tak dnes nebo zitra bude protikus pro iperf a zkusime nejake testy..

Toto me velice zajima. Zkouseli jste na tom kabelu udelat krizeny konektory? 2950T nepodporuje automaticke krizeni a tedy i kdyz to protistrana podporuje, jsou s tim stejne problemy. Kdysi jsme to resili se Summity ve 100Mbit, prerizeni to vyresilo.
0 x
Lukas Kristek

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

tak jsem to dnes nasadil a jedna strana je na stožáru s 24GHz ATH spojem a to to AF z toho evidentně není nadšený :lol:

dosměrovaný to je, ale vůbec se mi nezvedla modulace a ping skrz je jak noty na buben, spoj je na necelých 600m

zítra to zkusím napálit na držák za rohem té strojovny a uvidíme
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Peyrak píše:tak jsem to dnes nasadil a jedna strana je na stožáru s 24GHz ATH spojem a to to AF z toho evidentně není nadšený :lol:

dosměrovaný to je, ale vůbec se mi nezvedla modulace a ping skrz je jak noty na buben, spoj je na necelých 600m

zítra to zkusím napálit na držák za rohem té strojovny a uvidíme

Ovšem má to jednu výhodu - v případě samorušení můžeš naliskat sám sobě :lol: :mrgreen: .
0 x

Jap
antispam: Ano

Příspěvekod Jap » 12 years ago

lukas píše:Jap
Tak gigabit port uz je ok, s ciscem 2950 se to nebavi, ale pokud se mezi to da rb250gs tak cisco i airfiber linkuje na gigabitu.
kdyz to dobre dopadne, tak dnes nebo zitra bude protikus pro iperf a zkusime nejake testy..

Toto me velice zajima. Zkouseli jste na tom kabelu udelat krizeny konektory? 2950T nepodporuje automaticke krizeni a tedy i kdyz to protistrana podporuje, jsou s tim stejne problemy. Kdysi jsme to resili se Summity ve 100Mbit, prerizeni to vyresilo.

to by mohlo byt ono, dik za tip. vim, ze to cisco neumi, ale nejak jsem asi predpokladal, ze to umi airfiber a ono asi ne.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

David2006 píše:Ovšem má to jednu výhodu - v případě samorušení můžeš naliskat sám sobě :lol: :mrgreen: .

Co by to asi dělalo kdyby byly 2 AF vedle sebe?
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Peyrak píše:
David2006 píše:Ovšem má to jednu výhodu - v případě samorušení můžeš naliskat sám sobě :lol: :mrgreen: .

Co by to asi dělalo kdyby byly 2 AF vedle sebe?

To se brzy dovíme, neboj :mrgreen: .
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 12 years ago

Pokud by se to rusilo, tak potes koste a je to naprd, protoze pokud do toho pujdu, pujde o nekolik ks z jednoho stozaru :-(
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

Co som cital tak tie zariadenia neustale posielaju velke mnozstvo dat, cim sa vyhodnocuju chyby a prepina sa rate..... Kvoli tomu neurobili ani speedtest utilitu - lebo tieto data su generovane cpu a este dalsie na tes by nezvladol...takze uz len ked niekomu bezi spoj na prazdno prenasa velky objem dat...
Data ktore sa posielaju maju taku velkost ako je zobrazena kapacita spoja. Takze ked vam airfiber ukazuje 700mbit, tolko dat sa prave prenasa...
Zaujimave, ...
Viac tu: http://forum.ubnt.com/showthread.php?t=62185
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

??? Takze tim chce basnik rici ze naprazdno si to samo posilam 700mb???
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 12 years ago

"This data is generated by the CPU and is, essentially, a constant link test.

The CPU is not capable of generating traffic at airFiber rates which is why we cannot create an explicit link test using the airFiber CPU. "

To mi dobry smysl nedava. Prvni veta rika, ze CPU generuje 700Mbps dat, druha veta rika, ze CPU nedokaze generovat 700Mbps dat. Tak dokaze, nebo nedokaze? Ja bych spise tipoval ze to negeneruje CPU, protoze ten by to zrejme fakt nedal, ale ze to generuje napr. to hradlove pole.
0 x

rado3105

ja som to pochopil tak, ze na vlastne testy a prenos dat to dokaze generovat tolko dat, ale ked by tam mal byt nejaky speedest(priamo v airfiberi) tak by uz nedokazal generovat data na ten test - lebo generuje na prenos...
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

ppp76 píše:??? Takze tim chce basnik rici ze naprazdno si to samo posilam 700mb???[/quote
Hi,

We fill all of the link (both the nooks and the crannies). The capacity you see in the graph is a result of all of the validly decoded OFDM symbols. In other words, if we say 744Mbps, we sent and decoded 744Mbps worth of symbols.

Chuck

Vypadá to, že jo.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

jestli jo tak mi unika podstata tohodle reseni protoze mi prijde trosku postaveny na hlavu ale zas by to objasnovalo tu silenou spotrebu :mrgreen:
0 x

rado3105

ppp76 píše:jestli jo tak mi unika podstata tohodle reseni protoze mi prijde trosku postaveny na hlavu ale zas by to objasnovalo tu silenou spotrebu :mrgreen:

hej....presne....
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 12 years ago

Ladik píše:Pokud by se to rusilo, tak potes koste a je to naprd, protoze pokud do toho pujdu, pujde o nekolik ks z jednoho stozaru :-(

Na todle by mela nejak fungovat ta gps synchronizace - netusim tedy jak ale cosi to stim udela...
0 x
Daniel Tasáry