❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vtipné fotografie

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
midnight_man

Re: vtipné fotografie

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Viem, že som to skúšal pár krát narvať do klasického konektora...samostatne tie kabliky (krasne zarovnane) a nepodarilo sa mi to...proste sú hrubé. Zrejme o nieco sirsia izolacia. Možno by pomohlo namočiť jemne do oleja končeky :D
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

jde to ver mi .. sila vse zmuze
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Ladik

Příspěvekod Ladik » 12 years ago

midnight_man píše:
ppp76 píše:
midnight_man píše:
Najlepšie je keď Vás zavolajú s tým, že chcú internet...novostavba, príprava žiadna...o vŕtaní ani počuť. Majitel sa pýta "To nestačí dáku škatulku položiť na parapetu okna?" keď mu to vysvetlíme...pozerá na nás ako na posledných amatérov, čo to robíme za bezdrôtový internet keď to nevieme natiahnuť spoza okna.

:lol:

Jasne ste amateri proto ze mu franta v hospode povidal ze to jde :lol: :lol: :lol:
správne

Pro to je lepsi mu vysvetlit i jak to dela ten Franta, tak at si vybere.
Me vubec neni jedno jak amaterske by to bylo, ale radeji nez prijit o zakaznika mu to radne vysvetlim, ale i tak to nekdy spatne dopadne, ze mu to nakonec ten Franta udela :-) Sice mu to jede bidne, ale prece Franta je kamos a ma vzdy pravdu a ja jsem ten amater :-( a to me na tom sere nejvic.
Ale jsou i vyjimky a v posledni dobe se setkavam se zakaznikama, kterym to udelam komplet, elektrikari akorat nachystaji krky, ale u toho musim byt, jinak to dopada vselijak.
O kabelazich v novostavbach mam take namety :-) Husi krky nikde sama cykyna.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Dobry jeste je kdyz elektrikari natahaj krky s cyky kabelema a do teho pritahnou rovnou utp kabely to je taky laskomina :roll: ten souhej obcas dela svoje :mrgreen:
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

Viděl jsem UTP naférovku zasádrovaný ve zdi, přišel vodák a přeseknul ho, přišel elektrikář, pospojoval čokoládama a opět zasádroval, prý aby to nikdo neutrhnul :D kupodivu je to funkční, naštěstí jsem tam nebyl kvůli datovce ale kvůli EZS

jinak smyčkovaný zásuvky jsou běžnej úkaz, sykfáč taky, taky mi tam někdo natahal jystynu, kabel drahej, tlustej a naštěstí kroucenej

taky jsem viděl UTP v krku s koaxama a protože to bylo na krev tak z toho UTP dolů dolezli jen dráty bez vrchní izolace
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 12 years ago

Viktor Novotný píše:
midnight_man píše:No ale klasický CAT6 napr od UBNT bezproblemov nacvaknes do obycajneho konektora nie?

tady to taky jde, je to trosku praseci prace, ale ve finale to vypada celkem OK ... oriznes buzirku dal nez je nutne, vycvaknes tu plastovou mrdku, srovnas draty tak aby byly sprave vedle sebe do konektora, zakratis, narves silou do konektora, potahnes buzirku tak aby se taky narvala do konektora a cvaknes .... a mas normalni cat5e konektor na tomhle hnus dratu, ale je to pracne jak hovado a vazne se to takhle normalne nedela, je to urcene do krone pasku fakt :)

Zdravím,
no nevím, mě se to nepodařilo, možná proto, že montáž probíhala v novostavbě - teplota okolo nuly, pod nohama ledovička, takže poslední zbytky šikovnosti šly stranou. Podařilo se to nacpat až do toho děleného konektoru a i na to budu dlouho vzpomínat.
mpcz, 08.12.2012
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

Tak jo, seru na to... poslal jsem ji doprdele... cituji: ""Tak s timhle pristupem jdete pani XXX doprdele."" , ona mi rekla, ze (vystavil jsem ji fakturu na 4 hodiny prace - instalace kabelu, prurazy apod., konfigurace vnitrni site) mi nezaplati, protoze je to neumerna castka, jelikoz ona vydelava XXX penez mesicne a ona je doktorka !! DOKTORKA !! a ja jsem jen technik, JEN TECHNIK a nemuzu si za hodinu prace uctovat 400,- Kc protoze ani ona jako DOKTORKA nevydelava tolik penez, takze moje hodinova sazba nemuze byt tak moc.
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 12 years ago

Ty vole nebejt to ženská, už by dostala. :oops: :evil: :twisted:
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to je normalni, v dnesni ceske spolecnosti je zazite, ze prece za praci se neplati ... takze je treba toto schovat do ceny hw
0 x
- programming
- development
- education

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Viktor Novotný píše:to je normalni, v dnesni ceske spolecnosti je zazite, ze prece za praci se neplati ... takze je treba toto schovat do ceny hw

To je prec ejasne prece ti nebudou platii za praci kdyz je kazde mesic odrbavas o nekrestansky penize za konekt :roll: :( by cumeli jak jelita kdyby jim tohle rekli v praci ze za praci se prec eneplati dostali prece benefity a jestli maj hlad muzou se napast :wink:
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

Viktor Novotný píše:to je normalni, v dnesni ceske spolecnosti je zazite, ze prece za praci se neplati ... takze je treba toto schovat do ceny hw

v dnešní době heuréky a spol. to taky není sranda, často se setkávám s tím, že se lidi ptaj co bude když si koupí např NS nebo Tika na netu, když si pak řeknu o 250Kč/hod to máte vidět ty xichty
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

tak at si to zkusi koupit konzolu, kabel a ns na netu za 990,- Kc :D to jsem na ne zvedav
0 x
- programming
- development
- education

ppp76
Kontaktovat uživatele:

No jo kdyz jim to viktore dotujete tak to je jina :wink:
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Peyrak píše:

v dnešní době heuréky a spol. to taky není sranda, často se setkávám s tím, že se lidi ptaj co bude když si koupí např NS nebo Tika na netu, když si pak řeknu o 250Kč/hod to máte vidět ty xichty

Ja si jim rikam o 300 bez dph :mrgreen: a kazdej zasah do zarizeni je bude stat ty same penize za kazdou zapocatou hodinu , pokud jim vse dodam komplet tak to maj vse v cene a neustupuji z tech podminek nikdy , u jednoho ustoupim a uz se v tom vezu .... smlouvta muzou u ceny garantovanyho konektu 20 mba vejs jinak bych delal charitu :wink:
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Povídal klient, že chce koupit M5Loco, kolik to bude stát. Říkám mu, 1800 včetně dovozu, montáže a nastavení.
On, že si ho na střechu dá sám, jestli by nebyla sleva. Tak říkám 1500.
Na to on kontruje, že ho našel na netu za 1350, že si ho jako koupí sám, my mu to přijedeme jen nastavit.
Říkám mu ok (pro sebe si říkám, že s poštovným to bude mít za 1480) jen ho upozorňuju že za cestu a nastavení účtujeme 320,-
A klient na to že ok, je totiž spokojený že ušetřil :)
0 x
T-T