❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)
Re: 10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

Naposledy upravil(a) David2006 dne 23 Apr 2012 20:54, celkem upraveno 1 x.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:

0 x
Problém je taky ten, že Lanbowan je dvorní výrobce UBNT ve Foshanu. A pokud o tom nevedi oni.. Nechci byt osklivy.. Ale hosi.. zapomente.
V kazdym pripade, to ze to neproslo testama FCC, narozdil od veci o kterych se jeste nemluvi a uz maji testy za sebou, mluvi za sve..
V přeznu v Chicagu uvidime ROcket 3x3mimo s Gbit ethernetem.. Na to vemte jed. Ale, PBM10 ješte není ani prolezla certifikací a už je na lodi? Zatímco veci, které Lanbowan začíná kopit v desetitisících se ještě ani neobjevily ani na firemních stránkách? Uvažujte vážení..
Aneb kdo si pocka ten se docka..
V kazdym pripade, to ze to neproslo testama FCC, narozdil od veci o kterych se jeste nemluvi a uz maji testy za sebou, mluvi za sve..
V přeznu v Chicagu uvidime ROcket 3x3mimo s Gbit ethernetem.. Na to vemte jed. Ale, PBM10 ješte není ani prolezla certifikací a už je na lodi? Zatímco veci, které Lanbowan začíná kopit v desetitisících se ještě ani neobjevily ani na firemních stránkách? Uvažujte vážení..
Aneb kdo si pocka ten se docka..
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Aneb pohadka jak nekdo nekomu slapnul na kuri oko a ten se musi vybrecet na webu a postezovat si.
Krasna je veta:
Asi si koupim brokovnici, neb mechanicky poskozeny spoj asi vyreklamovat nepujde
Krasna je veta:
Zajímavá je také poznámka technika pod čarou: "Ruší okolní 10GHz spoje na stejné frekvenci, ale samotný UBNT spoj zůstává téměř nezarušený."
Asi si koupim brokovnici, neb mechanicky poskozeny spoj asi vyreklamovat nepujde

0 x
Jestli nemas zbrojak, porid si elektricky paralyzer.
Je to levnejsi a pravdepodobne mnohem ucinnejsi

0 x
Jardax píše:Jestli nemas zbrojak, porid si elektricky paralyzer.
ale pujde to vyreklamovat

0 x
Walkeer píše:Jardax píše:Jestli nemas zbrojak, porid si elektricky paralyzer.
eee, poškozeno přepětím
0 x
-
Walkeer píše:Jardax píše:Jestli nemas zbrojak, porid si elektricky paralyzer.
mozno raz ale nie 10 krat

0 x
Thomeless píše:Aneb pohadka jak nekdo nekomu slapnul na kuri oko a ten se musi vybrecet na webu a postezovat si.
Krasna je veta:Zajímavá je také poznámka technika pod čarou: "Ruší okolní 10GHz spoje na stejné frekvenci, ale samotný UBNT spoj zůstává téměř nezarušený."
Smutné čtení, plné antagonismů, lží a polopravd..
Trasa na 3.8km při 0 dBm na 60cm parabolách musí mít -57dBm, při dvoupolarizačním přenosu -54dBm. Limit určený ČTÚ je 3dBm na vysílač, nikoliv 0dBm, jak tvrdí Autor.
Volné pásmo na v pracovním kmitočtu 10,322 - 10,574 GHz je pouze v ČR, takže test probíhal v ČR, nikoliv mimo EU jak je tvrzeno. Pokud se zařízení mělo provozovat někde jinde, tak asi jen těžko bez IP, že? A pokud IP, tak ta se uděluje jedině na certifikované a nahlášené zařízení, Což PBM není
I technik tvrdí. Že zarušil ostatní 10GHz spoje, to je přímý důsledek simplexního přenosu na 1 frekvenci. Přesně takto se projeví a to tu tvrdím od samého počátku. Budíž důkazem toho, že zařízení nemůže projít certifikací dle požadované normy, protože je nepřípustné, aby rušilo ostatní spoje. Nikoliv důkazem toho, že zařízení je tak dobré, že ono funguje a ostatní mlčí..
Cetifikaci zařízení bezesporu dostane, ale certifikace ho nebude opravňovat k použití v ČR.
Co tady nezaznělo a je poměrně důležité je fakt, že ještě před panem Perou, jsem na jejich firmě seděl i já a s jejich nápadem na simplexní WI-FI na 10GHz jsem je poslal do řitě. Pan Sedlák se mi snažil namluvit, že to není nic proti ničemu, což už v té době nebyla pravda a není to pravda ani dnes, protože jsem znal prováděcí normu pro źařízení na 10GHz.
Jediné o co pan Sedlák stál, byla potom exkluzivita, o které jsem se také nechtěl moc bavit.. No jo.. Jsme o 3 roky dál, my pořád prodáváme předělané konvertory, ze kterých se stává etalon, ale s tím rozdílem, že se jich prodalo řádově již tisíce a fungujeme dál, už se to občas ani nepodobá těm blbejm předělanejm konverotrům, ale spíš předělanejm UBNTčkům.. Ale to je život..
0 x
no to jsem rád, že takto dopadlo a vesele jdu na nákup do ORCAVE 

0 x
tak ty si furt myslíš že to projde
Možná tak ve tvém snu, ale ne zde. Ale i z toho snu se po čase stane noční můra na 10G

Možná tak ve tvém snu, ale ne zde. Ale i z toho snu se po čase stane noční můra na 10G
0 x