❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

návrh spoje na 8km a zvláštní nabídka od Alcomy

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hapi

Re: návrh spoje na 8km a zvláštní nabídka od Alcomy

Příspěvekod hapi » 12 years ago

ludvik píše:Tobě ACM u alcomy funguje tak jak má? U nás jsme ho radši vypnuli. Dle mě je řešení: shodím modulaci pokud naroste chybovost a vrátím zpět pokud se vrátí síla signálu naprosto k ničemu. Sice to řeší problémy počasí na spojích co jsou na hraně, ale už to nevyřeší ty ostatní. Třeba zarušení, nebo hw problém na jedné ze stran. Se něco podělá, shodí to modulaci, zjistí že je signál OK a vrátí to zpět. Výsledek je nepoužitelný. Bohužel. A pokud do toho kecá ještě ATPC, tak se to jenom shorší. Zkušenosti mám ale jen s MP165 a nižšími, plus MP360 v 17GHz.
Racom zase nemá ATPC (alespoň v 10GHz, 17GHz nevím). Samotné ACM má jen pár kroků, většinou toho moc nevyřeší.
Viktor Novotný píše:to okoun : ale je ... odzkousene :) jinak co bys presne chtel vedet ? tak si me najdi na FB nebo na icq .. klidne pokecam

tak ACM nemá odolat rušení, ACM je dělaný na kompenzaci změny trasy případně doplněný dnes už o ATPC. Nemůžeš to vztahovat na rušení. V zarušenym prostředí nemáš to pojítko používat.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 12 years ago

okoun píše:a na kolik km s jakou rychlostí? antény?
jako mě jde furt o to jeslti se vypltí si přplatit 38 tisíc za to že pojedu o 20-30Mb víc.

Dle mého je to neekonomické. Poměr toho co zaplatíš/toho co získáš je mizerný.

Dej to do větších antén, nebo jeď na dovolenou, uděláš lip :)
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

nesouhlasim :) ale to je mozna dane i nakupni cenou no, ja bych proste uz nic jine jak mp200 nebral .. i nad last mile se zamyslim a zvazuju zda to ma smysl :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Viktor Novotný píše:nesouhlasim :) ale to je mozna dane i nakupni cenou no, ja bych proste uz nic jine jak mp200 nebral .. i nad last mile se zamyslim a zvazuju zda to ma smysl :)

Víš co, to je otázka osobni preference, ty jsi cvok do Alcomy ( a ja ti úplně rozumím :) ) to je etalon technologie v ČR ale pokud budes min řešit srdcovou náklonnost a víc poměr výkon/cena dojdeš ke stejnému závěru.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

hele nedojdu :) ale jak rikam, je to dane cenama
0 x
- programming
- development
- education

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Viktor Novotný píše:hele nedojdu :) ale jak rikam, je to dane cenama

Jasně, pokud bych volil mezi dvěma typy spoje o 2 generace dal a neřešil cenu, tak bych samozřejmě neváhal :D
0 x
Josef Smola

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

nebo bys mel dobrou nabidku jako partner ;)
0 x
- programming
- development
- education

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Já nechtěl ... ale jak tomu zabráníš? U volného pásma? Zvlášť když následně nenajdeš nic ani na spektráku v alcomě, ani v ručním.
hapi píše:tak ACM nemá odolat rušení, ACM je dělaný na kompenzaci změny trasy případně doplněný dnes už o ATPC. Nemůžeš to vztahovat na rušení. V zarušenym prostředí nemáš to pojítko používat.

Jenom rozporuji to, že jedním směrem zabírá na BER a druhým jen na signál. Oboje by mělo být jen na signál a byl by klid.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

Viktor Novotný píše:nebo bys mel dobrou nabidku jako partner ;)

Bože, tři příspěvky po sobě si furt honíš pindíka na tom, jak máš dobrou nákupní cenu. OK, víme, pochopili jsme, stačí.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

tak fajn, uz sem nebudu psat.
0 x
- programming
- development
- education

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

třeba chce Viktor naznačit, ať ten spoj poptáš u něj
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

DarkLogic píše:
Viktor Novotný píše:nebo bys mel dobrou nabidku jako partner ;)

Bože, tři příspěvky po sobě si furt honíš pindíka na tom, jak máš dobrou nákupní cenu. OK, víme, pochopili jsme, stačí.

Přesně tak, hoď nabídku na MP360 nebo MP600, ale tohle co tu děláš fakt nemá cenu. Myslím že tohle nemáš zapotřebí, ne? Zbytečně tím vysíráš všechny okolo.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 12 years ago

Viktor Novotný píše:
Polk píše:Dále pak uvažuji o spoji od Insidera, co jsem študoval jeho spoje vypadají zajímavě. Jen takové otázka do plnéna - celkem dost lidí jeho pojítka chválili, proč většina když schání podobné pojítko jde k Alcomě a né k němu ?
Děkuji za info

protoze to ve finale nikdo nechvali ;)

No jestli jsi spis nemel napsal: protoze ve finale spokojeny zakaznik nechvali. :mrgreen:

Sdelim prosta fakta:
Je mi to celkem jedno. Alcoma je konkurence na urovni a mne hreje, jak se o nas v posledni dobe otiraji - moc dobre vedi proc.. Kdyz uz nemohou poukazovat na technicke nedostatky, protoze technologicka a technicka uroven je davno preskocila, tak to tlaci aspon pres ocernovani, pomlouvani a imbecilni narazky..
Viktore, za poslednich 6 mesicu je cekaci doba o velkych odberatelu na M8 6-8 tydnu na dodavky, drobne odbery u M8 (AirOne+) vykryvame s bidou do 3 tydnu. Prvni ctvrtleti byla poptavka 3x vetsi nez pred rokem. Zakaznik, ktery se od nas veme M8, uz nemusi resit nejake jine cesty a jen se v tichosti smeje. Jak mi rekl nekdy zacatkem roku jeden rostoucí zákazník: "Pane Peterko ja Vás chválit nebudu, protože jste momentálně moje velká konkurenční výhoda". Ono kdyz clovek muze stejne vyspely spoj poridit za 90T nebo 130T, musi se to nekde projevit. Kdyz se podivate na nase ceny, tak jsme pravdepodobne jedina firma v CR, ktera si mohla dovolit po novem roce PDH spoje zdrazit. Ano kompenzujeme tim zvyseny zajem
Cisla jsou jednoduchy, od zacatku roku je vyrobeno, nebo se vyrabi pres 400ks koncovych jednotek mikrovlnné techniky, stejné cislo planujeme i v druhem ctvrtleti s pravdebodobností dalsiho navyseni v dalsim ctvrtleti. Doba mezi vyrobenim a expedici je 1-2 dny. Sam vis, jak v kazde oborove firme vypadaji cisla prvnich dvou kvartalu v roce.
Zakaznikum mohu pouze a jenom sdelit: Referenci nedelaji spokojeni zakaznici, referenci delaji nespokojeni zakaznici.. A jak jsem sdelil, pokud ma nekdo zalusk na nase AirOne+ nejbližsí možná dodávka bude konec dubna.
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

whef

Příspěvekod whef » 12 years ago

Ahoj Insidere, měl bych takový dotaz, jak se dá v 10 Ghz používat 56 Mhz Kanál ?
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 12 years ago

já ti odpovím za něj :)
asi tak stejně jako používat 9GHz výhradně pro přenos dat...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...