❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Léčba stahovačů RAPIDSHARE apod.

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
knedlik
antispam: Ano

Re: Léčba stahovačů RAPIDSHARE apod.

Příspěvekod knedlik » 17 years ago

Aaa trochu jsem do dopletl a omlouvám se sub_zerovi . On vlastně nic takového nepsal.

V tom případě se připojuji k TEOvi, natáhni páteř k nám a já si od tebe taky vezmu několik párů těch 5mbit. linek, co nabízíš. :wink:

Každopádně si myslím, že takovouto nabídku může dát akorát sdružení o velkém počtu připojených lidí, kde poměr stahovač : prohlížeč je aspoň 1:50 a odpovídající konekt.

Rozhodně si to nemůže dovolit sít o cca 300 lidech s cenou 300kč za 4 Mbit a nákupem 2000kč/Mbit - typový příklad. Neodpovídá mé situaci, ale blíží se jí.
Sranda je že konkurence dává 10Mbit za 300... no jak oni to dělaj :?: :?:
0 x

Nick_xx

Příspěvekod Nick_xx » 17 years ago

Dade_Marfi píše:Nevim jak kdo ... ale ja, kdyz rikam 4 myslim 4 a jede to 4 :)

Máte i nějaký web s ceníky? Docela bych se mrknul, jaké nabídky a v jakých cenách máte ;-)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 17 years ago

jasne .. http://www.nas-net.org .. hned na prvni strance jsou tarify pro uzivatele ;)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

0taz0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 0taz0 » 17 years ago

Myslim, že řídít trafik podle protokolu hned na GW (a až pak dělat agregaci) je výhodné jak pro pro Vás jako poskytovatele tak pro koncové uživatele...
Výrazně se tím zrychlí "internet" pro 90% vašich uživatelů

A říkat že uživatel má 3Mbps pro sebe tak at si stím dělá co chce , můžu jen pokud je to uživatel na NEagregované lince.... jinak s jedním sosáčem jde linka pro ostatní uživatele ve skupině do háje...
0 x
Martin Špánek :: Rajhradice.net ::

Nick_xx

Dade_Marfi píše:jasne .. http://www.nas-net.org .. hned na prvni strance jsou tarify pro uzivatele ;)

Neplánujete expandovat do východní části středočeského kraje? :lol: Jak se tváříte na Jariny z vesnic, kteří si od vás vezmou (prakticky garantované) 5M za 750,- to pak rozdělí mezi svých 10 sousedů po 200,- (5M 1:10 za 200,- neberte to) a měsíčně si tak slušně přilepší na váš úkor? :|
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 17 years ago

Nick_xx píše:
Dade_Marfi píše:jasne .. http://www.nas-net.org .. hned na prvni strance jsou tarify pro uzivatele ;)

Neplánujete expandovat do východní části středočeského kraje? :lol: Jak se tváříte na Jariny z vesnic, kteří si od vás vezmou (prakticky garantované) 5M za 750,- to pak rozdělí mezi svých 10 sousedů po 200,- (5M 1:10 za 200,- neberte to) a měsíčně si tak slušně přilepší na váš úkor? :|

Co když firma prosperuje např. z firemní klienteli, poskytování garantovaných vysokoroychlostních připojení pro firmy v regionu, pronájem optických tras, výstavbou MW spojů...tohle vše se může promítnout do koncové ceny pro ostatní uživatele, ne? :wink: Tyhle firmy potom zaplatí např. 70-90% ceny nákupu konektivity, takže ta cena opravdu není tak "strašná"...
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to Nick_xx - rozrustame se stale, ale tak dale az k Vam to asi nedotahnem :)

s pristupem ala "Jarin z vesnice" jsem se setkal jen parkrat a vetsinou v malicke vesici - treba 99 obyvatel ... co vim tak vzdy byl nejaky "tipek jarin" co chtel kupit pripojeni a pak davat (prodavat) sousedum .. ja jsem se vyzname nebranil ... tak si to tam nejak pomamlasily ... nicmene nakonec se stejne stalo ze zavolal "pepa" jestli by nemohl mit svou pripojku ... ja rekl jasne .. pak "lojza" ........ a milemu "Jarinovi" nakonec nikdo nezustal ... ja jsem se moc nevyptaval (jestli ta distribuce Jarinovi nejela, nebo kde byl problem) .... a nakonec si "jarin" nechal snizit rychlost "za ctyry kila" .... a tim cela akce skoncila .........
0 x
- programming
- development
- education

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Dade_Marfi píše:to Nick_xx - rozrustame se stale, ale tak dale az k Vam to asi nedotahnem :)

s pristupem ala "Jarin z vesnice" jsem se setkal jen parkrat a vetsinou v malicke vesici - treba 99 obyvatel ... co vim tak vzdy byl nejaky "tipek jarin" co chtel kupit pripojeni a pak davat (prodavat) sousedum .. ja jsem se vyzname nebranil ... tak si to tam nejak pomamlasily ... nicmene nakonec se stejne stalo ze zavolal "pepa" jestli by nemohl mit svou pripojku ... ja rekl jasne .. pak "lojza" ........ a milemu "Jarinovi" nakonec nikdo nezustal ... ja jsem se moc nevyptaval (jestli ta distribuce Jarinovi nejela, nebo kde byl problem) .... a nakonec si "jarin" nechal snizit rychlost "za ctyry kila" .... a tim cela akce skoncila .........

dobře Ty :D
0 x

Jirka Lazorčák

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

sub_zero píše:
Dade_Marfi píše:to Nick_xx - rozrustame se stale, ale tak dale az k Vam to asi nedotahnem :)

dobře Ty :D

?? :O
0 x
- programming
- development
- education

Nick_xx

Škoda :cry: S těmi cenami byste tu měli úspěch. Já mám teď 4M za 1250. Ale jsou tu i firmy, které nabízejí 512k za 500 :?

Ono Jarinovi asi stačilo, že mu párkrát odešlo něco v RB a klioši, než aby mu dávali stále prachy na nějaké opravy, se raději poptali někde jinde :wink:
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

sub_zero píše:Můj názor:

V první řadě si je potřeba uvědomit o jaké skupině "ISP" se tu bavíme. De-facto sleduju, že se tu na fóru vyskytují dvě skupiny.

...

Nádherná glosa. Můžu zarámovat? Sám mám jednoho takového Jarina(do uvozovek to nedávám, jelikož on se tak opravdu jmenuje a opravdu je) v baráku, takže docela vím o čem je řeč.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Petr Vlašic píše:
sub_zero píše:Můj názor:

V první řadě si je potřeba uvědomit o jaké skupině "ISP" se tu bavíme. De-facto sleduju, že se tu na fóru vyskytují dvě skupiny.

...

Nádherná glosa. Můžu zarámovat? Sám mám jednoho takového Jarina(do uvozovek to nedávám, jelikož on se tak opravdu jmenuje a opravdu je) v baráku, takže docela vím o čem je řeč.

..mám pocit, že je tu na fóru je Jarinů čím dál více... STOP!! :)
0 x

Jirka Lazorčák

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 17 years ago

Kazdy ma svoju pravdu , nech si to kazdy shapuje ako uzna za vhodne .
0 x

Jenya

Příspěvekod Jenya » 17 years ago

quote="fcc"]Zdravím všechny,

Rapidshare je mohem šetrnější k síti než jakýkoliv P2P provoz. Osobně rapid zásadně neomezuji. Jedinou restrikcí, kterou proti tomu dělám je nastavení max. celkové rychlosti rychlosti na wlan. Zbytek řídím na hlavním routeru a tam se data podělí. Jako další se u mě v síti osvědčilo následující režimové opatření: od 9-22 FUP 1Gb/den ( po překročení limitu max. rychlost po zbytek dne 512kb/s a další den se FUP nuluje) a od 22-9 bez FUP, tím se přes den všichni stahovači přes den vypráskají a postupně se naučí stahovat v noci. Normálního uživatele se toto FUP prakticky nedotkne.Tento model se mě docela osvědčil a zjevně vyhovuje u klientům. Je mi jasné, že možností je podstaně víc a ne u každého lze tento model aplikovat, ale je to jedno z řešení.

S pozdravem

Pavel[/quote]

Zdar,
nedal bys ten skript, ktery omezuje ty sosace? Mel jsem jeden jednoduchej, makal vyborne, ale po prechodu z 2.9 na 3.13 uz nefunguje a jsem z toho dost nestasnej.

Diky Honza

PS: Nenasel by se nekdo, kdo by ho umel upravit na ver 3.13? Je dost jednoduchej, rek bych.

:local k 0
:local traf 0
:local cas [:pick [/system clock get time] 0 2]
:if (($cas >= 11) && ($cas <=23)) do {
/queue simple
:foreach k in=[/queue simple find disabled=no ] do {
:local meno [:pick [/queue simple get $k name] 0 5]
:local rych [get $k max-limit]
:local traf [get $k total-bytes]
:if ( $meno="queue" ) do {
:if ($traf > (500* 1048576)) do {
/queue simple set $k max-limit=128000/400000 burst-threshold=0/128000 burst-limit=0/1500000 burst-time=0/30
}
}
:if ( $meno="1Mque" ) do {
:if ($traf > (400* 1048576)) do {
/queue simple set $k max-limit=128000/320000 burst-threshold=0/128000 burst-limit=0/1500000 burst-time=0/20
}
}
}
}
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 16 years ago

Nekdo vys tu zminil, ze RS nezatezuje neumerne linku. Tohle bohuzel uz davno neni pravda v prvnivh verzich RS to tak bylo, ale dnes download manager pro RS taky v klidu otevre 100 spojeni a co to dela wifine vime vsichni.... Me treba vubec nedela problem kapacita, at si po jednom vlakne jede kolik sit da, ale problem prave nastane, kdyz je tech spojeni hafo.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....