❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problem SXT vs. SXTsq vs. DISC

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
whatever

Re: Problem SXT vs. SXTsq vs. DISC

Příspěvekod whatever » 7 years ago

Vypnout nv2 neni reseni, pouze kompromis a hapi prosim uz zde nereaguj, tva povysenost ci "vysmech" zde nikomu nepomuze.
JInak jsem na DISC zkusil hodit 6.42.5 coz je verze posledni verze koncem cervna a uz se to trochu zlepsilo. U klienta jsem zkusil btest a uz se pohybuji 5-30Mbps... Neni to nic stabilniho, ale mezi timto se to pohybuje. takze prumer za 10s mam nejakych 15Mbps, coz uz se teoreticky da pouzivat, ale furt ta nestabilita, strasne to kolisa, ale rekl bych ze tato verze je zatim nejlepsi. Nicmene DISC me dosel a dneska budu davat ke klientu SXTsq s touto verzi na cca 200m, tak jsem zvedavej co to bude delat a vcelku se bojim, ale snad aspon tech 15Mbps tam bude, ma tarif 25Mbps :-/
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 7 years ago

whatever píše:Vypnout nv2 neni reseni, pouze kompromis a hapi prosim uz zde nereaguj, tva povysenost ci "vysmech" zde nikomu nepomuze.
JInak jsem na DISC zkusil hodit 6.42.5 coz je verze posledni verze koncem cervna a uz se to trochu zlepsilo. U klienta jsem zkusil btest a uz se pohybuji 5-30Mbps... Neni to nic stabilniho, ale mezi timto se to pohybuje. takze prumer za 10s mam nejakych 15Mbps, coz uz se teoreticky da pouzivat, ale furt ta nestabilita, strasne to kolisa, ale rekl bych ze tato verze je zatim nejlepsi. Nicmene DISC me dosel a dneska budu davat ke klientu SXTsq s touto verzi na cca 200m, tak jsem zvedavej co to bude delat a vcelku se bojim, ale snad aspon tech 15Mbps tam bude, ma tarif 25Mbps :-/

Ale vzdyt hapi nenapsal nic spatne. To, ze to na nv2 jede spis spatne se vi, proto napsal, co napsal. Ja mit takovy problem, prepnu to na test, vyzkousim si zda to na jinych protokolech jede lip (dobre) a pokud ano, nezbude mi nic jineho nez cekat na opravu, popr. na docasnou dobu opustit nv2.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 7 years ago

problém je že na spousta místech to jede s nv2 dobře a hapimu třeba také a proto se tomu diví, také mám pár sektorů kde no problémo, ale prostě některé jsou totálně kill a zrovna ty co jsou na vesnici kde je rušení nula.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

a kde to nejede se přepne na nstreme a hotovo. Nad čim přemejšlet? No jestli ti vyhovuje že NV2 jede špatně a nehodláš s tim nic dělat tak v pohodě. Tvoje věc.

Problémem na NV2 je aktuálně starý SXT a všechno starší než první SXT. Defakto hranice je SXT s 400MHz CPU. Tam to dělá to co píšeš. No napadá mě že jestli něco takovýho máš na sektoru tak je to jádro problému. O tom co máš na APčku nepadlo jediný slovo.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

3com

Příspěvekod 3com » 7 years ago

Zkoušel někdo spoj Bod-Bod na LHG AC (arm) - Která konfigurace, norma atd... je nejlepší? A kolik to reálně přenese? Samozřejmě při 20MHz šířce pásma.
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 7 years ago

A proč dělat ptp na lhg?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

We are close to a solution to the Nv2+ARM performance issue, please hold on for a day or two, when we will release the changes in RC release chain, for first testing.

Normis
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

3com

Příspěvekod 3com » 7 years ago

hapi píše:
We are close to a solution to the Nv2+ARM performance issue, please hold on for a day or two, when we will release the changes in RC release chain, for first testing.

Normis

Tak to jo... Jsem postavil na test 5km spoj jenom přes pole bez rušení. LHG ac vs. LHG ac XL. A zarazilo mě, že na nstream atd... To davá přes BT test +-60Mbit a malým pingem, ale jak se to přepne na nv2 tak to skáče jen 8-15Mbit, ping skáče a nepoužitelné.. Ale i tak nic moc n-kové LHG v této situaci by daly 80-90Mbit určitě...
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 7 years ago

Taky mi přijde, že to není jen o nv2. Chodí to celé podstatně hůř proti 911gAC, za kterou 110Mbit na speedtestu v 20mhz vidět není problém, tak za disc ac to slavné není.
0 x

mrazek609

Příspěvekod mrazek609 » 7 years ago

Zdravím,
nesetkal se někdo s téměř pravidelným restartem u Disc5 ac?
Z poslední várky mám nasazeny 4 kusy, které se každý den restartují. Zkoušel jsem jiné zdroje, ale dělá to pořád.
Díky
Přílohy
disc.PNG
disc.PNG (34.59 KiB) Zobrazeno 3517 x
0 x

ef

Příspěvekod ef » 7 years ago

Nasazené zatím 4 discy a 8 LHG s ARM CPU a vše šlape, nic se nerestartuje.

2.PNG
2.PNG (8.76 KiB) Zobrazeno 3472 x

1.PNG
1.PNG (8.55 KiB) Zobrazeno 3472 x

3.PNG
3.PNG (7.6 KiB) Zobrazeno 3469 x

Jen příklad
Naposledy upravil(a) ef dne 05 Jul 2018 13:57, celkem upraveno 3 x.
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 7 years ago

mrazek609 píše:Zdravím,
nesetkal se někdo s téměř pravidelným restartem u Disc5 ac?
Z poslední várky mám nasazeny 4 kusy, které se každý den restartují. Zkoušel jsem jiné zdroje, ale dělá to pořád.
Díky

Stejný problém. Koupeno 5ks a 3ks tak jednou za den a 1ks co hodina.
0 x

ef

Příspěvekod ef » 7 years ago

Co je tam za hlášku v logu po restartu?
0 x

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 7 years ago

Without proper shutdown
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

CrazyApe píše:Without proper shutdown