❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak střílet přes kopec

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
ppp76
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak střílet přes kopec

Příspěvekod ppp76 » 11 years ago

goblajz píše:Ještě jsem nepotkal šťastlivce kterýmu by to fungovalo :D

O tomhle ani neuvažuj.

Tp linky nic moc ale tahel hracka http://ipmedia.cz/?cls=stoitem&stiid=3082 celkem slapala, trasa ... rozdvojka x zasuvka x medena kabelaz 4 svorkovnice po trase x jistice x hodiny x hlavni nozovy pojistky = hlavni nozovy pojistky x jistice x hodiny xstara hlinikova kabelaz x zasuvka ... bylo to z baraku do baraku k sousedum a jelo to cca 10MB , po baraku z patra do patra to beha do 80 Mb
Naposledy upravil(a) ppp76 dne 07 Mar 2014 10:02, celkem upraveno 1 x.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 11 years ago

Na delsi trase to jede 100Mbit a z patra do patra 0.08bitu
Takze cim delsi a slozitejsi trasa, tim vetsi propustnost :-D z CEZ Distribuce se muze razem stat nejvetsi konkurent optiky
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 11 years ago

si spatne cetl ... bylo to 10MB a z patra do patra 80mb
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 11 years ago

at ctu jak ctu, porad tam vidim:
10 Mega Bajt a 80 mili bit
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

jarda.jezek

Příspěvekod jarda.jezek » 11 years ago

Všiml jsem si, že tady už několik zmínek o pasivní retranslaci bylo, ale mám za to, že by to za vyzkoušení stálo, kdyby se našlo místo, kam je vidět z obou míst a dát tam dvě co největší paraboly s úzkou směrovostí zády k sobě s co nejlépe udělaným pigtailem mezi nimi. Myslím, že by to fungovat mohlo, protože teoretická ztráta by měla být v řádu několika málo db. Klidně v lese na smrk, do jeho pokácení by to mohlo fungovat a myslím, že nehrozí, že by to někdo jen tak poškodil či ukradl (ono to ani nemusí být v lese zrovna moc vidět).

Je tady vůbec někdo, kdo má někde v reálu pasivní retranslaci v provozu či nějaké osobní zkušenosti s ní? Prosím, aby se podělil o detaily.

Například zde je pár zajímavých postřehů: http://www.netscum.com/~clapp/wireless.html#passive
0 x

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 11 years ago

Fyzikalni zakony jsou neuprosne...

http://cz.jirous.com/vypocet-pasivni-retranslace/
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 11 years ago

jarda.jezek píše:Všiml jsem si, že tady už několik zmínek o pasivní retranslaci bylo, ale mám za to, že by to za vyzkoušení stálo, kdyby se našlo místo, kam je vidět z obou míst a dát tam dvě co největší paraboly s úzkou směrovostí zády k sobě s co nejlépe udělaným pigtailem mezi nimi. Myslím, že by to fungovat mohlo, protože teoretická ztráta by měla být v řádu několika málo db. Klidně v lese na smrk, do jeho pokácení by to mohlo fungovat a myslím, že nehrozí, že by to někdo jen tak poškodil či ukradl (ono to ani nemusí být v lese zrovna moc vidět).

Je tady vůbec někdo, kdo má někde v reálu pasivní retranslaci v provozu či nějaké osobní zkušenosti s ní? Prosím, aby se podělil o detaily.

Například zde je pár zajímavých postřehů: http://www.netscum.com/~clapp/wireless.html#passive

už jsem to tu psal, měl jsem jedu a chodilo to pouze ve 2,4GHz, útlum tam byl silný a to byly použity tlusté kabely a největší sejta, je to trochu duchařina protože ten kabel který spojuje ty dvě antény má mít nějakou přesnou délku aby to mělo nejměnší útlum, nicméně jsem se nikdy nedopracoval od čeho tu délku mám počítat, jeslti od konektoru nebo od zářiče... výpočet lze provést dle nějakého vzroce, který jsem našel na webu
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 11 years ago

No, podle toho vypoctu ... Pri pouziti 120cm offsetek se ziskem kolem 46db by mela jit pasivni retranslace i na 2x3km (za podminky nstreme-dual) :shock: to bych chtel videt :mrgreen: ... ale fakt :wink:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 11 years ago

120 cm offsetova parabola bude mit zisk 46 dBi cca na 13 GHz. Na 5,7 GHz cca 37- 38 dBi...
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

lwq píše:No, podle toho vypoctu ... Pri pouziti 120cm offsetek se ziskem kolem 46db by mela jit pasivni retranslace i na 2x3km (za podminky nstreme-dual) :shock: to bych chtel videt :mrgreen: ... ale fakt :wink:

ano pokud budeš mít přesnou délku toho propojováku tak ano, ale to se moc nepovede právě...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...