❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Diskuze ke galerii z ISP realizací
Re: Diskuze ke galerii z ISP realizací
to asi asi spad ze škopku ne? 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
David2006 píše:hapi píše:O tom jestli je páteř v 5GHz nebo ne to fakt neni. 50Mbit dopravim levou zadní v 5GHz na 10km stejně tak jako v 10GHz. Ovšem když ten spoj staví/nastaví/ovládá vopice tak to taky tak chodí. Jenom by mě zajímalo jak se mi 50Mbit 10GHz pro 15 lidí zaplatí do 3 let.
15lidí x 290měsíčně x 36měsíců = 156600 s DPH. Na výdajové straně je Narrow 100Mbit za 50tis + cca 12tis bez DPH antény. Takže papírově je to v cajku a v záloze je výpočet na Anyplication kdyby to nebylo podle gusta.
a kde máš konektivitu a údržbu HW?

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
hapi píše:to asi asi spad ze škopku ne?

0 x
okoun píše:
a kde máš konektivitu a údržbu HW?
Simtě konektivita je skoro zadarmo a odmetat sních zvládneš už sám

0 x
on nekdo resi konekt, ktery mu zaplatili uz davno pripojeni lidi ? no nevim esi je to na miste...
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
pcwifi píše:on nekdo resi konekt, ktery mu zaplatili uz davno pripojeni lidi ? no nevim esi je to na miste...
PW
No tak zase pokud někdo platí ranec za vlastní konekt a navyšování je ještě ke všemu taky ranec tak se pak diví že to musí zohledňovat do svých kalkulací více než je mu libo

0 x
pcwifi píše:on nekdo resi konekt, ktery mu zaplatili uz davno pripojeni lidi ? no nevim esi je to na miste...
PW
ano, já si myslím že by to měl řešit každý dobrý hospodář a ne jenom konekt, ale i ostatní výdaje, třeba když je lokalita vzdálená 30km, nesnáším takové to jednoduché počítání že xy lidí splatí pojítko za xy měsíců a ještě se tam u toho popletou daně z přijmu a DPHčko...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
David2006 píše:hapi píše:O tom jestli je páteř v 5GHz nebo ne to fakt neni. 50Mbit dopravim levou zadní v 5GHz na 10km stejně tak jako v 10GHz. Ovšem když ten spoj staví/nastaví/ovládá vopice tak to taky tak chodí. Jenom by mě zajímalo jak se mi 50Mbit 10GHz pro 15 lidí zaplatí do 3 let.
15lidí x 290měsíčně x 36měsíců = 156600 s DPH. Na výdajové straně je Narrow 100Mbit za 50tis + cca 12tis bez DPH antény. Takže papírově je to v cajku a v záloze je výpočet na Anyplication kdyby to nebylo podle gusta.
Tak tohle je hodně zajímavé počítání... řekl bych, že pár věcí ti v tom výpočtu chybí.
0 x
Radek Úlehla píše:David2006 píše:hapi píše:O tom jestli je páteř v 5GHz nebo ne to fakt neni. 50Mbit dopravim levou zadní v 5GHz na 10km stejně tak jako v 10GHz. Ovšem když ten spoj staví/nastaví/ovládá vopice tak to taky tak chodí. Jenom by mě zajímalo jak se mi 50Mbit 10GHz pro 15 lidí zaplatí do 3 let.
Tak tohle je hodně zajímavé počítání... řekl bych, že pár věcí ti v tom výpočtu chybí.
Povídej co jsem dle daného zadání nezohlednil? Instalaci u klienta za 1Kč nebo za 5tis ?

Každopádně v rovině teorie se to dá i s ostatními náklady v určité konstelaci zaplatit. Spíš by byla na místě otázka - od kolika lidí tak činíte? Resp. pokud stavíte na pokus ("šak se jich tam dost najde") tak aspoň máte odhad kolik by jich tedy mělo být (to že tam pak nejsou je věc druhá

0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Povídej co jsem dle daného zadání nezohlednil? Instalaci u klienta za 1Kč nebo za 5tis ?Či snad něco jiného? Možná úpis na 4 roky s 12 měsíční prolongací
.
Úplně všechno a myslím, že to nemá cenu dál rozebírat.
0 x
jak tak koukam na ty fotky, tak si spousty z Vas nelamete hlavu z bezpecnosti prace ve vyskach 

0 x
Jan Ptáček
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
"Nahoru nespadneš a dole tě najdou"
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
Radek Úlehla píše:a ty lokality nám spadly do klína hned jak jsme založili společnost .... holt na jihu asi nepadaj
Nespadli do klína, ale nemůžeš srovnávat společnost která začínala když byly wifiny v rozkvětu, a kdy sis mohl hravě nahrabat několik tisíc kliošů a toho, kdo začal před 3 rokama, má teď 400 lidí a je rád, že je rád. Pokud nedovedeš tohle pochopit, těžko můžeš chápat proč hapi nedá pro 15 lidí desítku.
Já to vidím na sobě, 1100 klientů, když nějaký spoj chci, prostě si ho koupím a neřeším nějakou půjčku a nebo pronájem spoje. Nikdy jsem si nebral nic na půjčku, nebylo potřeba. Všechno na síti je moje a nikomu nic nedlužím. Spojů mám dost na to, abych abych si mohl dovolit posunout nějaký 50Mbitový třeba pro 15 kliošů.
0 x
Leeonek píše:
Nespadli do klína, ale nemůžeš srovnávat společnost která začínala když byly wifiny v rozkvětu, a kdy sis mohl hravě nahrabat několik tisíc kliošů a toho, kdo začal před 3 rokama, má teď 400 lidí a je rád, že je rád. Pokud nedovedeš tohle pochopit, těžko můžeš chápat proč hapi nedá pro 15 lidí desítku.
Já to vidím na sobě, 1100 klientů, když nějaký spoj chci, prostě si ho koupím a neřeším nějakou půjčku a nebo pronájem spoje. Nikdy jsem si nebral nic na půjčku, nebylo potřeba. Všechno na síti je moje a nikomu nic nedlužím. Spojů mám dost na to, abych abych si mohl dovolit posunout nějaký 50Mbitový třeba pro 15 kliošů.
Sakra, sem slyšel žes tuhle kupoval nějaký starý vykopávky 32Mbsmrt, ale asi to bylo jen pro fakt VIP zákoše nebo hoax v eteru

Naposledy upravil(a) David2006 dne 18 Mar 2013 18:18, celkem upraveno 1 x.
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
To s tím padáním do klína byla ironie.... navíc jsme začali později jak hapi, tak v čem je u nás problém? Hapi podle netu začal v roce 2004, to jsme ještě ani nevěděli, že budeme existovat.
A mávej tu číslama jak chceš, stejně nevím, co jsi zač
A mávej tu číslama jak chceš, stejně nevím, co jsi zač

Naposledy upravil(a) Radek Úlehla dne 18 Mar 2013 18:20, celkem upraveno 1 x.
0 x