V PC mám IP 192.168.88.10, masku 255.255.255.0 a ostatní prázdné. Já jsem v zařízení nastavovala připojení, takže jsem připojena byla. Dala jsem Apply a poté jsem se nemohla znovu připojit. Myslela jsem, že jsem "něco" zadala špatně. Proto jsem se rozhodla pro reset.
Jen upřesním, pokud to pomůže. Při zapnutí zařízení se rožne první ledka, po chvilce i druhá ledka, zařízení jednou pípne a druhá ledka zhasne. Po cca 10sec zařízení dvakrát pípne za současného dvakrát bliknutí druhé ledky.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RouterBOARD SXT
-
Mozna jste si smazala IP adresu na SXT. Stahnete si winbox http://www.mikrotik.com/download/winbox.exe A najdete si mikrotika pres nej a pripojte se pres MAC address Ty (tri tecky) vedle policka connect.
Pokud dvakrat pipl, tak nabehl a je na 99% funkcni
Mozna jste po prvnim pripojeni dala remove configuration (tovarni nastaveni od mikrotiku uplne na ....)
Pokud dvakrat pipl, tak nabehl a je na 99% funkcni
Mozna jste po prvnim pripojeni dala remove configuration (tovarni nastaveni od mikrotiku uplne na ....)
0 x
Tak jsem si stáhla ten program. Ale žádnou MAC adresu to nenačetlo. Omylem jsem nechala připojené původní zařízení na net a načetlo to velké množství MAC adres, co jsou připojené u providera (asi). Ale když připojím své zařízení, tak to nenačte žádnou MAC adresu.
0 x
-
Věra píše:Tak jsem si stáhla ten program. Ale žádnou MAC adresu to nenačetlo. Omylem jsem nechala připojené původní zařízení na net a načetlo to velké množství MAC adres, co jsou připojené u providera (asi). Ale když připojím své zařízení, tak to nenačte žádnou MAC adresu.
Tak opravdu nevim, jak vam pomoct. posledni napad (ale je to steblo) , je propojovaci kablik v poradku? rosviti se ethernetovy port na pc. Ja jsem nikdy nemel problem se pripojit s winboxem na RB, ktere 2x zapipalo. Zkuste pozadat vaseho providera, at vam to testne.
0 x
ono to spíš vypadá na zakázaný ethernet, pokud se nenačte ani přes mac. Po správně provedeném resetu, by se to mělo ale opět vrátit do defaultu.
0 x
Na PC pokud připojím zařízení, tak se rozsvítí oranžova i zelená ledka. Zítra tedy zkusím požadat providera o pomoc a následně asi pošlu zařízení na reklamaci.
0 x
-
Leeonek píše:ono to spíš vypadá na zakázaný ethernet, pokud se nenačte ani přes mac. Po správně provedeném resetu, by se to mělo ale opět vrátit do defaultu.
Zkusil jsem to na svem rb450g co mam na stole a po vypnuti ethernetu se neroznou diody ani na sitovce na PC ani na switchi. Pokud to nema SXT nejak jinak tak asi ethernet nebude vypnuty.
0 x
On ten reset pomocí spojení plošek je poněkud nešťastné řešení. Mě se to povedlo asi až na třetí pokus. Lepší než například šroubovák, je kousek drátku, nebo líp, kousek obnažené licny. Když se to prstem přidrží, je to spojené určitě. Jinak platí co jsem říkal a jak jste to i prováděla Vy.
Pokud jste na zařízení byla připojená, a po provedení nějakého nastavení se na zařízení nelze dostat, bude to zřejmě neoprávněná reklamace.
p.s. Pak se někteří klienti cítí dotčeni, že jim nechci dávat přístup na jejich vlastní zařízení :) já prostě vím proč to dělám....
Pokud jste na zařízení byla připojená, a po provedení nějakého nastavení se na zařízení nelze dostat, bude to zřejmě neoprávněná reklamace.
p.s. Pak se někteří klienti cítí dotčeni, že jim nechci dávat přístup na jejich vlastní zařízení :) já prostě vím proč to dělám....
0 x
Tak jsem použila licnu a reset se povedl. Děkuji!
p.s. Já se naopak cítím dotčená, když se mě někdo snaží opít rohlíkem ...
p.s. Já se naopak cítím dotčená, když se mě někdo snaží opít rohlíkem ...
0 x
Leeonek píše:hapi: není nad dobrou radujinak k rbčkům používám pouze ubnt zdroje, jsou sice dražší ale řešení napájení od mikrotiku ve mě nikdy důvěru nevzbuzovalo, navíc ubnt poe napáječe jsou s kovovými konektory již odzačátku
Věra: Plošku je potřeba zkratovat při vypnutém zařízení, a následně zapnout. Pak stačí řekněme 3 vteřiny držet. Jde Vám pingat 192.168.88.1?
hmm no jak myslíš ale žatim nic neodešlo a lobování n mikrotik foru sene své ovoce

0 x
SXT dostaly nové kovové pásky takže už vleze i na menší stožárky bez potřeby kupovat jiný menší pásky. Zvětšila se i tloušťka pásky.
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
hlavne se ty pasky pouzivaji o dost lik nez ty starsi. Ty stary se na zacatku obcas strasne spatne utahovali...
0 x
to mi povídej. Dokonce jsme si na to koupili extra šroubovák co má na konci 8mm bit na klíč aby si člověk kolikrát neprojel šroubovákem ruku když to utahuje.
0 x