psichac píše:pre mňa nie, ani pre väčšinu ľudí tohto oboru asi nie... No sú ľudia, ktorý v tom problém vidia...
Dokonca vidia problém aj v DC (-48V) dvojzdrojovom OLT boxe... Vraj nemá čo robiť v datacentre...
Povedzte mi, existuje napr. Huawei OLT box, taký "väčší" do 10U, ktorý by mal AC napájanie ?
Ked dokazu spravit univerzalne model 1100Ahx4 tak preco to takto nemozu spravit u vykonnejsich RBciek? Je v tom snad nejaky problem? Vela ludi ma sajty DC only. Cokoladka zo zadu je super - funguje to aj pri zalohovanych 24V (21-27,6V) aj pri zalohovanych 48V (42-55V) a pre ludi ktori maju UPSku tak 2x230V zdroj. Lenze nie, tie mikrotiky su navrhnute podla toho ako sa veduci z jedneho dna na druhy vyspi. Tak isto nepochopim CCR1009 - 2x zdroj 230V + poe in 20-57v. Kua, preco to mam napajat cez poe in ked mam DC sajt. Prirobit cokoladku rovnako ako ma 1100ahx4 je problem? Totalne nedoriesene maju ccr1016 a ccr1036....neni moznost ani dc ani 2x zdroj. Pri ccr1072 zas nejakeho frantu z mikrotiku napadlo, co keby spravime hotswap zdroje a dokonca aj dc zdroj? No proste logika kazdeho produktu je uplne v riti.
Osobne by som uvital upgrade modelu CCR1036-12G-4S a to vo forme 4x SFP+