hapi píše:Jo, tak to s tou sítí je přesně to, co většinu lidi nezajima.

No, a zbytek si povime za cca 5 let.

je to jednoduchý, zavolá zákazník, mám tu leták 250,-, proč u vas ne. A ty spustis a nakonec mu dáš slevu aby neodešel. A tohle bude následovat u hodně zákazníků a do toho nebudou pribejvat novy zákazníci a nic jinyho ti nezbude. Jak rikam, az přijde reklamní vlna tak se uvidí. My už viděli. To ze nám neodešli je díky tomu ze jsme zlevnili tomu kdo zavolal. Neumis si aktuálně vůbec představit když ti zavolá 10 lidi za tejden ze starnet tohle a starnet tamhle to a proč by měli platit vic. Povolis nebo odejdou. Nikoho nezajímá jak mas postavenou síť. Nikoho nezajímá jaká je agregace a jak už sem tu říkal, agregace je zavadejici a ty ses důkaz toho jak si ji kazdej vycucava z prstu

No, a když někdo odejde, chce starnety a starnet tam dotahne konekt, začne rušit tvoje sektory a pak se teprve ukáže jak suprove ti to bude fungovat. A tohle te taky donutí zlevnovat protože tam pak neprileze starnet když tam nebude zadost o připojení. On kolikrát stačí kokot zákazník kterém je prostě u tebe z nutnosti. Jakmile bude konkurence, okamžitě jde a dotahne je tam.
Příprav se ze s tou aroganci o hodně prijdes. Bezesrandy. Byly tu i větší reálný borci. Oni arogantní jsou protože můžou. Ostatní můžou leda držet hubu.
Hapi já se tu nechci dohadovat o agregaci, prostě já ji nevedu. Pokud tam je nějaký problém tak je to porucha a řešíme to. Jasně pokud by všichni začali ject na full tak jdeme do kopru ale to se nestalo a nestane. Takže pokud ti jde o tento příklad tak ano teoretická agregace existuje, praktická ne.
Já jsem začal s podnikáním cca pře 5 lety v lokalitách kde byly 4 firmy.
- O2 VDSL......
-jeden místní 300+ (tarifní od 250 do 950 Kč) cca 1 rok už Ambrož (sdlílenkáři za 250 Kč)
- velká místní firma 10 000 (sdílenkáři za 300 Kč)
- další místní podnikatel 800+ (sdílenkář za 280 Kč)
Takže dle toho co zde píšeš mi vysvětli jak je možné že jsme vůbec začali podnikat a že nestagnujeme s tak nehorázně drahým internetem? Už dávno mi chodí do schránky internety za 199 Kč, zasměju se tomu a jedu dál. Jak je možné, že připojujeme lidi od Ambrože a dalších sdílenkářů za větší peníze než oni? Pořád slyším dokolečka samou písničku "chodilo nám to suprově ale každej rok se situace zhoršovala" protože oni prostě při těch cenách a skvělých místních odborníků prostě nemohou udržet a logicky nastane za málo peněz málo muziky.
Snad ti nemusím připomínat že oni mají více lidí na marketing než na technické záležitosti? Diskuse na internetu o tom jak mu jede wifi na 65Mb je asi úplně bez komentáře.
Jediné co se snažíme dělat jako Ambrož je ten marketing, tedy děláme plachty, letáky poštou a další pitomosti které mě nikdy nebavili, tedy až na ten podomní prodej to mi přijde za hranou nechutnosti.
Takže já už fakt nevím ale asi máme každý jinou skladbu zákazníků když mi píšeš takové rozpory.
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...