Jak jsem psal výše, ALIX zatím také 2 dny a něco=OK.
Hlavně doufám že nevytuhne konzola jako u verze 5.8 u SXT cca po 20 dnech.
							❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
	Verze 5.9
hapi píše:x86 - 3.5 dne bez problemu
Multi core alebo nie? Problem sa pravdepodobne prejavuje len u viacprocesorovych masin.
		0 x 

jeden procesor, dvě jádra

0 x 
			Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
kdo nespí a maže? Aspon byla sranda 

0 x 

- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
honzam píše:kdo nespí a maže? Aspon byla sranda
Sranda pro nás, ale tragédie pro nějakého nováčka, který by si ten mrdoples přečetl. Proto jsem si dovolil diskuzi posledních dvou hodin smazat.
		0 x 

Zdeněk Švarc píše:honzam píše:kdo nespí a maže? Aspon byla sranda
Sranda pro nás, ale tragédie pro nějakého nováčka, který by si ten mrdoples přečetl. Proto jsem si dovolil diskuzi posledních dvou hodin smazat.
OK. Dobrou noc přeji

0 x 

Verze 5.9 bude mít nějaké mouchy nejspíš v souvislosti s firewalem. x86 na 5.6 stabilní ale nefunkční některé  L7 filtry. x86 5.9 funkční L7 ale již dvakrát se mi stalo po asi 1-2 dnech běhu náhle vyskočilo zatížení na 90 % všechny jádra 2x CPU Xeon E5130 (IBM x3550) při trafficu 150-200 Mbit, což naprosto degradovalo připojení...traffic spadl na 40 Mbit. Pomohl restart. 
U ISPAdminu byla 5.9 stažena z podporovaných.

U ISPAdminu byla 5.9 stažena z podporovaných.
		0 x 

v této verzi mám stále problém s IPV6 na hlavní bráně. všechny iface mají stejné dynamické IPV6 adresy a kvůli tomu nejde spustit ospf3, přitom na jiném zařízení mám ty adresy odlišné a ospf3 funguje normálně

0 x 
			Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
						alix po nahrátí téhle verze v noci vytuhnul (do té doby byl superstable s 5.4 a pak 5. . Teď na něm nejelo AP (NV2 v N), klienti tam viseli, ale nešel na ně ping. Vyřešeno restartem. Tak asi nějakej problém směrem k x86?
. Teď na něm nejelo AP (NV2 v N), klienti tam viseli, ale nešel na ně ping. Vyřešeno restartem. Tak asi nějakej problém směrem k x86?
Signál je lepší a rychlost o něco vyšší.
Jo a problém s btestem u novýho RB711, co jsem popisoval na viewtopic.php?f=5&t=8299 trvá.

. Teď na něm nejelo AP (NV2 v N), klienti tam viseli, ale nešel na ně ping. Vyřešeno restartem. Tak asi nějakej problém směrem k x86?
. Teď na něm nejelo AP (NV2 v N), klienti tam viseli, ale nešel na ně ping. Vyřešeno restartem. Tak asi nějakej problém směrem k x86?Signál je lepší a rychlost o něco vyšší.
Jo a problém s btestem u novýho RB711, co jsem popisoval na viewtopic.php?f=5&t=8299 trvá.
		0 x 

čekám, která verze odstraní problém s tím, že když to zapojíte do edgecoru, tak po restartu edgecore nebo čas od času samo od sebe nenajede link mezi 711 a edgecorem   Zatím vím toliko, že 5.9 to taky není.
  Zatím vím toliko, že 5.9 to taky není.  

0 x 

a reportoval jsi jim to? EdgeCore máme hodně a tento problém nepozorujeme

0 x 

Další věc je, že nárůst rychlosti jsem teda taky nezaznamenal, na spoji na 711kach pres mesto, driv 70 - 80 Mbps download s 1 ms nv2 ve slabsim smeru, na 5.9 sotva 50, silnejsi smer 60. CCQ mi spadlo o 10 procent. Signál se nehnul, ale štve mi, že signál není lineární, tj. na nižších modulacích vyšší a na vyšších nižší, je to tak nějak na přeskáčku.

Naposledy upravil(a) pfadmin dne 08 Dec 2011 11:25, celkem upraveno 1 x.

0 x 

žádnej nárůst rychlosti se dít neměl.

0 x 
			Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Nárust rychlosti se dít neměl? A jak bys chápal to, že by to mělo být odolnější proti rušení? Alespoň já to chápu tak, že v 90% případů by kvůli větší odolnosti mělo dojít k navýšení rychlostí, jinak žádná změna v odolnosti nebyla ;)
10% je můj optimistický odhad na lokality kde mají šťastlivci na svém vysílacím kanále čisto, tam se žádné zvýšení rychlosti konat nebude :)

10% je můj optimistický odhad na lokality kde mají šťastlivci na svém vysílacím kanále čisto, tam se žádné zvýšení rychlosti konat nebude :)
		0 x 

Maly dotaz: lisi se nejak verze pro 4xx 7xx groove  ? Vse je Mips ale prece jen tam jsou jiste rozdily, nema to treba jine biosy atd, da se tedy pouzivat na vse co ma mipsBE 1 verze pro mipsBE ?

0 x