❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

sektor 2x2 do zarušeného éteru

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
David2006

Re: sektor 2x2 do zarušeného éteru

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Pěkné fotky, co mi uniká je proč ten návrhář PCB použil jednostranné skosení pod krátkým 45stupňovým úhlem těch vodících čar(to už je nemusel dělat skoro vůbec:) ). Když už se chtěl 90stupňům z důvodu vyzařování, zanášení nečistot v technologii atd. vyhnout udělal bych to na obou stranách spoje (včem to asi navrhoval co vím Zuken ani Protel to běžně neumí spíš mě uniká důvod to takhle "mršit" ). Taky bych tam hodil nějaké teardropy aby tam neměl pokud možno žádné 90ky nebo to udělat rovnou vlnovkou s teardropy. No ale funguje to a zdá se i dobře tak co :D .
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

usek cca. 800m,rozevreni do uhlu max 50St. z APcka. Klienti v ruznych vyskach,od nejvyssiho k nejniz polozenemu je cca 12m rozdil. Uspeje tam http://wifi.aspa.cz/ubnt-sektorova-antena-airmax-mimo-17-dbi-90-2x-rsma-5-ghz-z100782/ ?

dodnes jsem zadny MIMO sektor neosazoval, ale casy se meni... kliosi se budou pripojovat pres RouterBoard SXT. Ruseni male...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

Chcem sa opýtať ako vyzerajú tie tienené plastove krabičky pre UBNT airmax sektory ktoré tu boli spomenuté??? Osobne okamžite vymieňam vulkanizáciu za tie skrinky. Nehorázne hnusne sa to izoluje (tie originál krytky sú na smiech).
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 14 years ago

midnight_man píše:Chcem sa opýtať ako vyzerajú tie tienené plastove krabičky pre UBNT airmax sektory ktoré tu boli spomenuté??? Osobne okamžite vymieňam vulkanizáciu za tie skrinky. Nehorázne hnusne sa to izoluje (tie originál krytky sú na smiech).

to by zaujimalo aj mna... rockety mam uz pomaly vsade a nebolo by zle konecne ich nejak rozumne odtienit. zaujima ma hlavne kedy sa to bude predavat a kolko to zhruba bude stat.
nemate uz nejake foto aspon pre potesenie :-)
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

tak pokial nie su na sajte 4 sektory vedla seba, je to ok. Mna skor sere to izolovanie hnusne..Cakam len kedy to pri lepšej burke zatečie cele. Aj ked to oblepim vulkan. paskou tak tie stvorceky co tam su sa nedaju dobre zaizolovat, casom tam natečie voda isto. Krabička je 100% že sa nič nestane a cista hlava. Co tam potom tuto moja konkurencia sa s tym nesere, obycajne pigtaily s antenou neizoluju vobec :D a na rocketoch nasadia len tie original krytky :)
0 x