❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

3.17

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
soucez
Kontaktovat uživatele:

Re: 3.17

Příspěvekod soucez » 16 years ago

hapi píše:spíš bych se zamyslel jakej je rozdíl mezi 0-65535 a mezi nic nenapsaním. Jo a ještě by mě zajímalo proč si myslíš že to tak či tak dělalo nat 1:1. Na to přeci můsí bejt extra věc jinak to neni možný protože zdrojový porty nat hází po jednom a ne podle zdrojovýho portu u pc za natem. No ale možná to chápu blbě.

Pomocí NETMAP normálně provedeš korektní překlad 1 veřejné adresy a porty 0-65353 na neveřejnou IP a port 0-65535 to je léta odzkoušená praxe.
0 x

waclaw66

Příspěvekod waclaw66 » 16 years ago

Maxik píše:Nahraje do files package kterej potrebujes tedy treba 3.10 a tlacitko system / packages / downgrade ;)

Super, diky, uz tam je 3.10. To pravidlo na voip stejne po downgradu neslo, ukazoval se jen Tx, tak sem ho smazal a zalozil znova a voala, funguje :wink:
0 x

level

Příspěvekod level » 16 years ago

Leeonek píše:
level píše:po upgrade z 3.13 na 3.17 je potreba jeste udelat jeden restart jinak nefunguje firewall
pri upgrade z 3.10 na 3.17 je potreba nejdriv upgrade na 3.13 jinak nefunguje firewall a nepomuze ani restart

Zvhledem k tomu že všechni lidi v republice mají na svých routerech mikrotik uplně stejně nakonfigurovaný firewall :D je to opravdu užitečná informace ;)

Když už sis dal tu "práci s laborováním" tak by bylo vhodné napsat která pravidla ti přestatli fungovat, případně co má znamenat že nefungují, nechytají pakety? Nedělají s nima to co by měli?

tak specialne pro tebe
nefunguje firewall a tudis vse co k tomu patri nat ,mangle atd...
to ze to vse funguje pri jednom spusteni z peti je sice zajimave ale nic to nemeni na tom ze je to naprosto nepouzitelne
vyzkouseno na 4 RB133C
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 16 years ago

soucez píše:
hapi píše:spíš bych se zamyslel jakej je rozdíl mezi 0-65535 a mezi nic nenapsaním. Jo a ještě by mě zajímalo proč si myslíš že to tak či tak dělalo nat 1:1. Na to přeci můsí bejt extra věc jinak to neni možný protože zdrojový porty nat hází po jednom a ne podle zdrojovýho portu u pc za natem. No ale možná to chápu blbě.

Pomocí NETMAP normálně provedeš korektní překlad 1 veřejné adresy a porty 0-65353 na neveřejnou IP a port 0-65535 to je léta odzkoušená praxe.

Jo tak jsem to teď zkusil a vypadá že to funguje stejně jako v 2.9.51 i když se to nechá zašedlé...
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

Co vas vlastne vede k silenosti jakou je provozovat 3.17 na rb133C nerikejte ze tam jedete l7 :)
0 x

mimo

Příspěvekod mimo » 16 years ago

RB600 3.10 na 3.17 uz nebootlo,
piplo iba raz a tam skoncilo,

po dlhom studovani ako sa pripojim s konzolou som zistil,
ze to ostalo visiet tu
Press any key within 2 seconds to enter setup..
loading kernel from nand... OK
setting up elf image... OK
jumping to kernel code
Starting...

napalil som sw cez netinstall atd...
po nejakom case sa mi to konecne podarilo,
a dostal som sa opat do os lenze po reboote to znova
ostalo visiet

neviem uz co dalej diks
0 x

ok2slc

Příspěvekod ok2slc » 16 years ago

Jaky tam mate bios ?
0 x

level

Příspěvekod level » 16 years ago

tak vysla 3.18 a podle changelogu by se mela poprat s nefunkcnim Firewallem v 3.17 u RB1xx
tak jsem zvedav
0 x

Dony82

Příspěvekod Dony82 » 16 years ago

V tech sQ musis mit nastaveno total QUeue type default pak to pocita :evil:
0 x