❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Verzia 3.16
Re: Verzia 3.16
ano, 2.9 jede s 3.0 v OSPF a nemusí bejt ani testing.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
reset píše:honzam píše:
Hlavně kvůli tomu že na síti používáme OSPF a verze 2.9.xx si nerozumí s 3.X. Takže jsme museli i staré 532 upgradovat na 3.x. Procesor jsem nesledoval jestli to kleslo. Možný je že jo
nesouhlasim,
ospf routing-test na 2.9.x bez problemu jede vuci ospf na 3.x
to je možný ale routing test nepoužíváme
0 x
Jede Vám někomu na 3.16 IPsec? Mi se to nepodařilo rozjet v jakémkoliv nastavení. Ani ve verzi 3.13, nakonec jsem to rozběhal na 2.9.51
0 x
Měl jsem verzi 3.16 v provozu na RB-600, po té, co jsem se na něj po cca týdenním provozu nemohl 2x přihlásit, jsem šel zpět na 3.13. Přístup na internet fungoval, nefungovaly VPN, nedalo se přihlásit přes winbox, ssh, po pokusu o přihlášení z vnitřní sítě přes telnet zobrazil alespoň login, po zadání hesla se po nějaké době router sám resetoval.
0 x
vice jak verzi 3.10 bych asi nedoporucoval , je to unstable beta
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Hlasim problem u 3.10 na x86 nahodne po nekolika dnech se neda lognout- tedy spis da ale bez hesla, jinak vsechen service jede je tak i dude jak je toto mozne
?

0 x
-
ide ti admin bez hesla? gratulujem, odfajcena CF karta. Moznost je len ju vytiahnut, prebehnut napr. fsck a modlit sa aby sa to opravilo. inak je po nej. Nam uz takto odisli 2 karty. Nie je to verziou MT, ale mam podozrenie na nejaky vyboj.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk
http://www.citicom.sk
Maxik píše:Hlasim problem u 3.10 na x86 nahodne po nekolika dnech se neda lognout- tedy spis da ale bez hesla, jinak vsechen service jede je tak i dude jak je toto mozne?
Neviem ci sa ti neda prihlasit cez winbox alebo myslis ssh a telnet? Ale mne 3.10 robi to, ze sa cez winbox da prihlasit v pohode ale nefunguje terminal ani cez ssh ani cez telnet sa neda prihlasit a ked spustim terminal vo winboxe po priphlaseni sa na MK tak dostanem hlasku "could not connect to console, try rebooting the router". Po restarte rotera to zas ide ok. Niekto nevie poradit ako to ozivit, konzolu, aj bez restartu routera? Ale si je to bug vo verzii 3.10 (ine su este horsie, toto je jedina najvyssie pouzitelna pre mna na pc router x86).
0 x
neda se prihlasit winboxem s ulozenym heslem - pripojim se pouze kdyz dam bez hesla !? Pak dam reboot a pote uz je to ok a prihlasim se pouze s heslem. Prihlasovat se pres neco jineho jsem nezkousel, vsechno na tom jede, vubec to nepoznam dokud se na to nechci prihlasit.
0 x
/system check-disk
případěn zkus
/system check-installation
schválně co to hodí
případěn zkus
/system check-installation
schválně co to hodí
0 x
/system check-installation ok.
/system check-disk asi take ok. udelal si reboot takze jsem nice nevidel.
Zkusil jsem vypnout dude tak uvidime za par dni delalo to s nekolikadeni periodou nekdy jen nekolik hodin.
/system check-disk asi take ok. udelal si reboot takze jsem nice nevidel.
Zkusil jsem vypnout dude tak uvidime za par dni delalo to s nekolikadeni periodou nekdy jen nekolik hodin.
0 x
jo ty tam máš dude, tak to je jasný že může bejt flashka rosekaná.
0 x
Nemyslim ze to bude vadou flasky, ma mit 100k zapisu na sektor a dude zas takove kvanta dat neuklada, ale nerikam ze to nemuze byt.
0 x
mam tu jeden 433ah ktory bezal bez akejkolvek komunikacie len zapnuty a pripojeny do siete s 3.13 a 2.16fw restart min kazdych 12h po upgrade na 3.16 a 2.18fw uptime 4 dni takze vypada ze pomohlo
0 x
ten muj router s 3.10 bezel asi 100dni bez problemu i s dude az ted to nejak zlobi, po vypnuti dude uz mam 1 deni uptime takze uvidime jestli to dela dude.
0 x