❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

60GHz IgniteNet MetroLinq

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
midnight_man

Re: 60GHz IgniteNet MetroLinq

Příspěvekod midnight_man » 7 years ago

aaa dakujem vidim :)

no na 1,5 km to ma signal -43,5 a citlivost -67 ...
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 7 years ago

Aha, a jaké to tedy má parametry? Zisk anténky, výstupní výkon?
Děkuji, mpcz, 29.dec.2017
0 x

mpcz

OK, to vypadá použitelně, teď jen, jestli to počítá dobře. Chtělo by to porovnat ještě s něčím jiným.
Jak by v tomto dopadl ten 60G stroj od MikroTiku?
mpcz, 29.dec.2017
0 x

midnight_man

mikrotik nezverejnil zisk anteny ani vykon radia :D
0 x

reset

Příspěvekod reset » 7 years ago

jak u toho funguje ten 5Ghz ? da se to "vypnout" a pripadne, ze se rozpadne primarni spoj automaticky zapnout? hodilo by se nam to na 250m
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

midnight_man

pisu tam ze sa to da nastavit ako backup..automatický backup.
0 x

Defender

Příspěvekod Defender » 7 years ago

ma to byt automaticky backup kterej pri rozpadnuti 60G funguje automaticky, ale pred rokem to vubec nefungovalo tak to mame vypnute
posledni zmeny FW naznacuji, ze to vsechno opravili a mam zpravy ze to opravdu funguje, ale vlastni zkusenost nemam radsi stale pouzivam externi trasu jako zalohu
0 x

mpcz

midnight_man píše:mikrotik nezverejnil zisk anteny ani vykon radia :D

No to je blbé, ale snad se to dá docela přesně dopočítat ze skutečných metrů a přijímaného signálu nebo ne? A také to dostal do ruk i kolega Šťourač, určitě se k tomu vyjádří. Ukazuje ten MKT60G nějaké čísla nebo je to úplně hloupé?
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

mpcz píše:

No to je blbé, ale snad se to dá docela přesně dopočítat ze skutečných metrů a přijímaného signálu nebo ne? A také to dostal do ruk i kolega Šťourač, určitě se k tomu vyjádří. Ukazuje ten MKT60G nějaké čísla nebo je to úplně hloupé?

Mikrotik WW60G neukazuje signal v dBm ale len nejake bezrozmerne cislo, mozno percenta.
0 x

mpcz

No to je nešikovné. Ale snad se to dá třeba na 500m naskenovat něčím jiným, co ukazuje dB. Uvidíme, jak se to vyvine.
mpcz, 29.dec.2017
0 x

sp4wn90

Příspěvekod sp4wn90 » 7 years ago

mate někdo zkušenost s 38dBi antenou? + ten držák za 500 jestli to ma smysl... Ta cena je oprotri 42dBi lakavější a v podstatě nám by to stačilo na 300-500m skoky.

https://www.discomp.cz/ignitenet-metrol ... 81092.html
0 x

midnight_man

drziak treba kupit ten lepsi...
0 x

mpcz

Gemb píše:
mpcz píše:

Mikrotik WW60G neukazuje signal v dBm ale len nejake bezrozmerne cislo, mozno percenta.

Mluvíme o stejné věci? Někde jsem tu zahlédl otisky SW MikroTik wAPG-60ad a je to klasický MikroTik. Mluvilo se i o dokupování licence L4. Čekal jsem v Mikrotiku klasické obrázky WinBoxu, které mi docela vyhovují. Tam svítívá výkon, RX/TX atd. Zisk by určitě někdo odhadl od plochy "anténky". Mohl by to prosím někdo vyjasnit, kdo to již má?
Děkuji, mpcz, 30.dec.2017
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 7 years ago

je to klasický mikrotik s klasickým winboxem, ale ve wireless přibyla karta 60G a v ní je to 60G rozhraní, signál tam nijak nejde regulovat a přijímaný signál je vyjádřen jakýmsi bezrozměrným číslem od 0 do 100, a mám ten dojem že to ještě skáče po desítkách, nic jiného jsem tam snad ani neviděl, u spoje na 104m tam mám 80, na 84m také, ten první spoj co mám padnul jednou když se na to nalepil mokrý sníh, jinak jsem problémy nezaznamenal, ale je fakt že tu těch srážek je teď pomálu, mám těch spojů koupených 5, 4 jsou nasazené
0 x