❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
michal.siman

Re: ISPADMIN vs. CIBS

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

soucez píše:Jak to tady tak pročítám, tak ISP aadmin není zrovna řešení pro klidnější spánek.. co tedy systém CIBS? POužívá někdo? Jelikož jsem tady nenašel žádnou špínu na tento systém tak to vypadá že funguje. Zkušenosti?

Ja nevim jak ostatni, ale ja spim celkem v pohode. Kazdej system ma svy mouchy, kdyby moje klidny spani narusoval ISPADMIN tak to bych mel sakra maly problemy :-) O CIBSu se tady nikdy nepsalo nejak moc, kdyz jsem prohlizel jejich stranky kdysi tak me to dle popisu a dle screenu nepripadalo zly, nicmene videt demo, stejne jako je u ispadmina by reklo daleko vic. Mam takovej pocit ze CIBS je reseni pro opravdu velike spolecnosti, kdezto ISPADMIN je funkcne zameren spise na ty mensi a stredni. Ale mozna se pletu, je to jen muj pocit, CIBS jsem v behu nevidel.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 16 years ago

michal.siman píše:
soucez píše:Jak to tady tak pročítám, tak ISP aadmin není zrovna řešení pro klidnější spánek.. co tedy systém CIBS? POužívá někdo? Jelikož jsem tady nenašel žádnou špínu na tento systém tak to vypadá že funguje. Zkušenosti?

Ja nevim jak ostatni, ale ja spim celkem v pohode. Kazdej system ma svy mouchy, kdyby moje klidny spani narusoval ISPADMIN tak to bych mel sakra maly problemy :-) O CIBSu se tady nikdy nepsalo nejak moc, kdyz jsem prohlizel jejich stranky kdysi tak me to dle popisu a dle screenu nepripadalo zly, nicmene videt demo, stejne jako je u ispadmina by reklo daleko vic. Mam takovej pocit ze CIBS je reseni pro opravdu velike spolecnosti, kdezto ISPADMIN je funkcne zameren spise na ty mensi a stredni. Ale mozna se pletu, je to jen muj pocit, CIBS jsem v behu nevidel.

No CIBS není pro veliké společnosti, oni to mají nastaveno tak že to jakoby roste s tebou.. Se všema funkcema billingu, monitoringu zařízení a logování provozu se dostávám na cca 16Kč za jednoho klienta měsíčně. Tak zvažuju jestli do toho jít...
0 x

michal.siman

soucez píše:No CIBS není pro veliké společnosti, oni to mají nastaveno tak že to jakoby roste s tebou.. Se všema funkcema billingu, monitoringu zařízení a logování provozu se dostávám na cca 16Kč za jednoho klienta měsíčně. Tak zvažuju jestli do toho jít...

ISPADMIN akurat nema to logovani provozu v cene, o tom uz jsem se tady vyjadroval. Jinak u isp to vychazi na 100kc za klienta pri porizeni. Pak se plati jeste neco rocne za aktualizace, ale to je jako napr. u kazdeho ucetniho systemu, platit to samozrejme nemusis pokud nechces mit system aktualni. Cim vice mas v systemu klientu, tim mene to stoji. S panem Sysem se da dohodnout lecos, nam udelal na zacatku napr. cenu pro 100 klientu i kdyz prvni cenikova varianta je pro 200. Takze i tohle lze. Chtelo by to videt demo, oba dva systemy si vyzkouset. My uz dnes o nicem jinem neuvazujeme, je to moc penez a moc prace a ucit se neco jineho ani omylem :-).
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

soucez
Kontaktovat uživatele:

michal.siman píše:
soucez píše:No CIBS není pro veliké společnosti, oni to mají nastaveno tak že to jakoby roste s tebou.. Se všema funkcema billingu, monitoringu zařízení a logování provozu se dostávám na cca 16Kč za jednoho klienta měsíčně. Tak zvažuju jestli do toho jít...

ISPADMIN akurat nema to logovani provozu v cene, o tom uz jsem se tady vyjadroval. Jinak u isp to vychazi na 100kc za klienta pri porizeni. Pak se plati jeste neco rocne za aktualizace, ale to je jako napr. u kazdeho ucetniho systemu, platit to samozrejme nemusis pokud nechces mit system aktualni. Cim vice mas v systemu klientu, tim mene to stoji. S panem Sysem se da dohodnout lecos, nam udelal na zacatku napr. cenu pro 100 klientu i kdyz prvni cenikova varianta je pro 200. Takze i tohle lze. Chtelo by to videt demo, oba dva systemy si vyzkouset. My uz dnes o nicem jinem neuvazujeme, je to moc penez a moc prace a ucit se neco jineho ani omylem :-).

Ale jo ISPadmin asi není špatnej ,ale co ty chyby co tady každej píše a brečí jak mu to zabíjí routery nesmyslným přepisováním pravidel kterých je tam pak x...

Je už tohle nějak vychytané?
0 x

michal.siman

soucez píše:Ale jo ISPadmin asi není špatnej ,ale co ty chyby co tady každej píše a brečí jak mu to zabíjí routery nesmyslným přepisováním pravidel kterých je tam pak x...

Nevim o tehle chybe. Ten co tu o ni psal, ten bodry moravak nebo ostravak, tak ten ispadmina nepouziva. Na druhou stranu, zdaleka ne vsichni uzivatele co maji ispadmina jsou v tomhle foru. Jak rikam, nam nic takoveho ispadmin nedela ... ma jine mouchy a chybicky, ale resi se, opravujou se. Uz musim koncit, jak mi kluci ze sumperka psali, nepreji si reklamu :-)
0 x

jpg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jpg » 16 years ago

michal.siman píše:
soucez píše:Ale jo ISPadmin asi není špatnej ,ale co ty chyby co tady každej píše a brečí jak mu to zabíjí routery nesmyslným přepisováním pravidel kterých je tam pak x...

Nevim o tehle chybe. Ten co tu o ni psal, ten bodry moravak nebo ostravak, tak ten ispadmina nepouziva. Na druhou stranu, zdaleka ne vsichni uzivatele co maji ispadmina jsou v tomhle foru. Jak rikam, nam nic takoveho ispadmin nedela ... ma jine mouchy a chybicky, ale resi se, opravujou se. Uz musim koncit, jak mi kluci ze sumperka psali, nepreji si reklamu :-)

musim se pridat k Michalovi, a taky se verejne priznavam, ze mam klidne spani, protoze to beha celkem v klidu.
Samozrejme ma urcite tento system svoje mouchy, ale ukazme si nejaky, ktery je nema. Nikdy se nejedna o zasadni chybu, ktera by znemoznovala system pouzivat, vetsinou se najdou jenom drobnosti...
0 x

kaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kaddy » 16 years ago

Tak co říkáte a update 3.27 ?

Dle changelogu má být NetFlow plně funkční, ale nám to píše stránka nebyla nalezena :-D

Nemáte také někdo problém při vytvoření pokladní dokladu, stím že nefunguje rekapitulace DPH?
0 x

michal.siman

jasne, kdyz si ho zaplatis budes ho mit funkcni. nic o tom ze je to zadarmo pro vsechny se v changelogu neobjevilo :-)
0 x

baz

Příspěvekod baz » 16 years ago

Muze nekdo poradit, jak v adminu vykuchat ze stavajiciho routeru jednu určitou řadu IP adres a prehodit ji i se zakaznikama do jineho routeru? Proste mam stavajici router, ktery chci kvuli zatezi rozhodit do dvou ruznych stroju, tak to potrebuju rozdelit.
0 x

michal.siman

baz píše:Muze nekdo poradit, jak v adminu vykuchat ze stavajiciho routeru jednu určitou řadu IP adres a prehodit ji i se zakaznikama do jineho routeru? Proste mam stavajici router, ktery chci kvuli zatezi rozhodit do dvou ruznych stroju, tak to potrebuju rozdelit.

no jak, normalne ten rozsah odeberes. na routeru das ROUTOVANE SITE a pak klik na popelnici u toho rozsahu. Pak si ten rozsah pridas na jinem routeru a pak toho zakaznika na ten novy router prepnes - v mernu zakaznika - aktivni sluzby atd.
0 x

baz

Příspěvekod baz » 16 years ago

Jo to bych pochopil, to je jednoduchy. Ale to prehazovani zakosu pak obnasi kazdeho zvlast proklikat a prehodit v nem router, coz je pri poctu treba 200 lidi dost omrd. Proto jsem myslel, jestli to nejde nejak jednodusejc. Sysovic chlapci verim ze maj nejakou vychytavku na hromadnej prevod, jenze ti jsou jen na prachy, zadara nic. A pri tech prachach co mesicne dostavaj se mi nechce jim cpat zbytecne dalsi.
0 x

michal.siman

tak to se budes muset zeptat jich :-) ja to delam ruco fuco, ale je fakt ze na jednou routeru nam visi par lidi (radove jednotky az necele dve desitky) takze neni problem to rucne preklikat. jiny figl neznam :-)
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Umí ten ISP admin grafy signálů jednotlivých klientů tak jako to má LMS systém?
A co ten NAGIOS? už dva dny mám navedené klienty pod jednotlivejma routrama jakožto zařízení a v NAGIOSu to pořád není vidět. Ta aktualizace buď neprobíhá nebo nějak divně,...
0 x

michal.siman

soucez píše:Umí ten ISP admin grafy signálů jednotlivých klientů tak jako to má LMS systém?
A co ten NAGIOS? už dva dny mám navedené klienty pod jednotlivejma routrama jakožto zařízení a v NAGIOSu to pořád není vidět. Ta aktualizace buď neprobíhá nebo nějak divně,...

nagios s klienty nepracuje, ani graf signalu klientu se nekona - prozatim. povidal onehda pan Sys ze na tom pracuji a ze to tam bude - zatim neni :-(
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

michal.siman píše:
soucez píše:Umí ten ISP admin grafy signálů jednotlivých klientů tak jako to má LMS systém?

nagios s klienty nepracuje, ani graf signalu klientu se nekona - prozatim. povidal onehda pan Sys ze na tom pracuji a ze to tam bude - zatim neni :-(

To je divný, mě to v Nagiosu právě část klientů ukazuje. Mám to tam navedené jako zařízení pod routerem. Jako nadřazené zařízení mám router na který je to po wifi připojené.
ale ostatní se tam zatím neukazují tak se ptám proto....

Nicméně dneska mi zase pár klientů v tom nagiosu skočilo jakoby pod jinej router :-)
0 x