❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Anketa - Stop TDD na 10 GHz?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.

10 GHz pásmo dle VO-R/14-2012, je toto pásmo třeba chránit před vnikem nekompatibilních systémů?

Ano, dosavadní používání prokázalo, že i bez licence lze provozovat velmi rychlé a spolehlivé spoje v režimu FDD, spoje TDD jsou nekompatibilní
91
85%
Ne, spoje TDD spoje budou fungovat bez problémů a využitelnost pásma a jeho spolehlivost se nezmění
12
11%
Nevím
4
4%

Celkem hlasů: 107

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Anketa - Stop TDD na 10 GHz?

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

ok, take jdu ... jen rikam fakta, z kterych ja vychazim ... a myslim, ze to nejsou spatne fakta, preci jen jiz jednou nenechaly tito 10Ghz padnout ... a myslim, ze timto smerem budou pokracovat ... otazkou ovsem zustava za jak dlouho je realne mit nove VO a jak moc rychle v tomto bude postupovat nas uzasny urad ...
0 x

Neuro

Příspěvekod Neuro » 13 years ago

Davide, Ty se tu ohrazuješ, že Tě někdo napadá a vyvolává flame tím, že napíše, že meleš nesmysly (a přitom má dotyčný pravdu, jen to prostě napsal na rovinu), ale nemáš problém se do ostatních navážet rejpáním s tím, jak poladíš přes konzoli výkon PBM10 nebo jak se těšíš na brzké vydání obdoby PBM10 v 17G, aby byl problém i tam. Začni se chovat slušně a budou se chovat slušně ostatní i k Tobě. Většinu flame tady svými příspěvky vyvoláváš právě Ty. Já naprosto chápu, že jsou ISP, kteří mají nasazené FDD spoje bez možnosti ladění na Tvé narážky alergičtí, mají v tom mnohde i milióny – Ty to víš taky velmi dobře a rejpeš dál ..
Jinak, chápu Tvé lobby za to, aby probůh nikdo nesahal na VO k 10GHz (protože bys nemohl ostatním škodit, kdyby Ti TDD zakázali či jim vyhradili jiné frekvence), ale je to založené na nesmyslném předpokladu. Kdybys pořádně četl, zjistil bys, že rozhodně není v zájmu ČTÚ zpoplatňovat další pásma, viz.:
p. Duchač : „Pro pásmo 10 GHz tyto podmínky stanovil regulační orgán asi před 15-ti lety. Existuje trend technické neutrality. Jsme tlačeni ve směru rozvolňovat podmínky, natož abychom po patnácti letech podmínky utahovali.“
p L. Suja : „Směřování evropské komise je k tomu, aby se všechna pásma s individuálním oprávněním přesouvala do oblastí s všeobecným oprávněním pro všeobecné blaho“.

Tak prosím přestaň strašit s Pandořinou skříňkou a zájmy EU, protože ty jsou naopak přesně opačné, než se nám tu snažíš natlačit. Změna VO je na místě, pokud je VO nejasné, to je prostě bez debat. Každý profi ISP bude mnohem raději za jasné podmínky svého podnikání než za historicky zaostalé nařízení, které vyvolává nestabilitu a nejasný výklad.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

Neuro píše:Davide, Ty se tu ohrazuješ, že Tě někdo napadá a vyvolává flame tím, že napíše, že meleš nesmysly (a přitom má dotyčný pravdu, jen to prostě napsal na rovinu), ale nemáš problém se do ostatních navážet rejpáním s tím, jak poladíš přes konzoli výkon PBM10 nebo jak se těšíš na brzké vydání obdoby PBM10 v 17G, aby byl problém i tam. Začni se chovat slušně a budou se chovat slušně ostatní i k Tobě. Většinu flame tady svými příspěvky vyvoláváš právě Ty. Já naprosto chápu, že jsou ISP, kteří mají nasazené FDD spoje bez možnosti ladění na Tvé narážky alergičtí, mají v tom mnohde i milióny – Ty to víš taky velmi dobře a rejpeš dál ..
Jinak, chápu Tvé lobby za to, aby probůh nikdo nesahal na VO k 10GHz (protože bys nemohl ostatním škodit, kdyby Ti TDD zakázali či jim vyhradili jiné frekvence), ale je to založené na nesmyslném předpokladu. Kdybys pořádně četl, zjistil bys, že rozhodně není v zájmu ČTÚ zpoplatňovat další pásma, viz.:
p. Duchač : „Pro pásmo 10 GHz tyto podmínky stanovil regulační orgán asi před 15-ti lety. Existuje trend technické neutrality. Jsme tlačeni ve směru rozvolňovat podmínky, natož abychom po patnácti letech podmínky utahovali.“
p L. Suja : „Směřování evropské komise je k tomu, aby se všechna pásma s individuálním oprávněním přesouvala do oblastí s všeobecným oprávněním pro všeobecné blaho“.

Tak prosím přestaň strašit s Pandořinou skříňkou a zájmy EU, protože ty jsou naopak přesně opačné, než se nám tu snažíš natlačit. Změna VO je na místě, pokud je VO nejasné, to je prostě bez debat. Každý profi ISP bude mnohem raději za jasné podmínky svého podnikání než za historicky zaostalé nařízení, které vyvolává nestabilitu a nejasný výklad.

Fajn, Tvůj názor, nač Ti jej vyvracet. A mě nechej ten můj :wink: .
0 x

Neuro

Příspěvekod Neuro » 13 years ago

David2006 píše:Fajn, Tvůj názor, nač Ti jej vyvracet. A mě nechej ten můj :wink: .

Názor není hmotná věc, nedá se vzít a ani nemám potřebu Ti cokoliv brát :wink: O pár příspěvků dříve's brojil za argumenty, tak jsem je zacitoval ..
0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

Co se tyce pripravovane upravy VO, tak ta uz se zvazovala nekolikrat, staci vzpomenout relativne nedavne tahanice okolo kanalovani a nejasne/nepresne definici VO pro urcovani stredu pul a ctvrtkanalu.
Takze je celkem na case...
0 x

David2006

Ok kluci beru si to k srdci. A jako omluvu mám pro vás další ze svých vtipů :lol: .

Za rušení se nepovažuje povolené sdílení kmitočtů vysílacích rádiových zařízení nebo vzájemné rušení vysílacích rádiových zařízení provozovaných na základě všeobecného oprávnění. Takové rušení řeší provozovatelé zařízení využívající rádiové kmitočty dohodou.
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 13 years ago

David2006 píše:Ok kluci beru si to k srdci. A jako omluvu mám pro vás další ze svých vtipů :lol: .

Za rušení se nepovažuje povolené sdílení kmitočtů vysílacích rádiových zařízení nebo vzájemné rušení vysílacích rádiových zařízení provozovaných na základě všeobecného oprávnění. Takové rušení řeší provozovatelé zařízení využívající rádiové kmitočty dohodou.

TY SI FAKT HŇUP!!!
0 x

blax

Příspěvekod blax » 13 years ago

0 x

David2006

KoZLiCeK píše:
David2006 píše:Ok kluci beru si to k srdci. A jako omluvu mám pro vás další ze svých vtipů :lol: .

TY SI FAKT HŇUP!!!

Sry jsem myslel že máš větší smysl pro humor jako ČTU :mrgreen: .
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 13 years ago

Postoupil jsem to znovu panu Duchači, byl to jeden z našich argumentů, ale pan ředitel nás upozornil na fakt, že dle ZEK tomu tak není.

MP
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

cau, a nove zneni VO se chysta, nebo lepe navrh k verejne rozprave ?? k cemu se vic priklanis, nechat stavajici pasmo a jen vykazat TDD, nebo pasmo roztahnout a rozdelit na cast pro TDD a na cast pro striktne FDD pojitka ??

diky
0 x

David2006

Insider píše:

Postoupil jsem to znovu panu Duchači, byl to jeden z našich argumentů, ale pan ředitel nás upozornil na fakt, že dle ZEK tomu tak není.

MP

Uff tak to jsem si oddechl, doufám že to ČTU ze svých stránek stáhne co nejrychleji. Ještě by stálo zato se zeptat na ten §100 a jeho návaznost na platnou VO pro 10GHz kde je to samé vyjádření přímo ve vyhlášce-VO (rušení se řeší dohodou). Ale asi vůbec nejlepší by bylo si tu nahrávku celou a neupravenou poslechnout.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 13 years ago

standisti , viz nas pripad se zamernym rusenim, vysrali se na nas , teda na sloany
papir snese vse
0 x

David2006

reset píše:

standisti , viz nas pripad se zamernym rusenim, vysrali se na nas , teda na sloany
papir snese vse

Proč, dle mě postupovali dle § 100 odst. 1 zákona č. 127/2005 Sb , kdy si otevřeli platnou VO, která v danou chvíli upravuje zákon a dočetli se že nemají nic řešit. Pro ochranu investic to hodili do FAQu na svých stránkách a tím to končí.
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

David2006 píše:...Ale asi vůbec nejlepší by bylo si tu nahrávku celou a neupravenou poslechnout.

To ses zbláznil ne? To je nemyslitelné, protože k tomu se ten záznam nepořizoval, aby jej pak někdo sdílel ostatním, kteří z jakýchkoliv důvodů neměli možnost se toho jednání účastnit.
Pokud jde o účast na jednání, stoprocentně jen víme, že se zúčastnil Insider (KPE) a p. Rejzek (žeby Alcoma?), od kterých jdou pomalu jen neurčité střípky z celého jednání. Nerad bych rozpoutal nějakou další flame, nebo nedej bože tady zasadil semínko nějakých konspiračních teorií, ale momentálně to vypadá, že není všeobecným zájmem o celém jednání do podrobna informovat všechny, kterých se to bezprostředně týká.

Nakonec, oba zmínění pánové jsou především zástupci nás, provozovatelů 10GHz pojítek a v tomto duchu se jistě neslo celé jednání. Zájmy coby výrobců pojítek šly v tomto případě jistě stranou :)
0 x