❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nákupy ISPíků od O2

Informace o majetkových vztazích a jejich změnách v telekomunikacích.
soucez
Kontaktovat uživatele:

Re: Nákupy ISPíků od O2

Příspěvekod soucez » 13 years ago

Dade_Marfi píše:to David2006 - muzes mit v podpisu cokoli chces :) jen prosimte nesrovnavej alcomu a podobne .. s timto ... to je fakt zbytecne :) me by zajimalo kde beres tu jistotu, ze alcoma je takova spatna a jini jsou takovy dobri ... dost nechapu, vim, ze ti lezi v zaludku cena ... a protoze ty sam na to nemas, kricis, ze je to strasne drahe ... uz mas neco z polska ? Ja zatim ne ... jen nabidky, zadne dodani ... noo ... jsem zvedav kdo se bude smat naposledy ...

to soucez - samolepka OS, je uz jen docasna vec ... vzhledem k tomu, ze v tomto pomatenem state vsechny vyhody OS jsou pryc ... uz nejaky rok musime platit DPH z kazde koruny ... pred ctu se musime chovat a plnit stejne povinnosti jako podnikajici subjekt ... tak uz nevidim zadnou vyhodu v samolepce OS :)

Předělání OS na s.r.o. = v 99% tunel.
posloupnost OS ==>> s.r.o. ==>> TO2 Business Solutions(Internethome s.r.o) = 100% tunel
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

prodej o2 se fakt nechysta tomu ver ...

jinak prevod os na sro neni tunel, pokud os nema cleny, pouze zakazniky ... a stejni lide co os zalozi, jsou zase zakladajici sro :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 13 years ago

Dade_Marfi píše:prodej o2 se fakt nechysta tomu ver ...

jinak prevod os na sro neni tunel, pokud os nema cleny, pouze zakazniky ... a stejni lide co os zalozi, jsou zase zakladajici sro :)

Hele nad tím nemá cenu polemizovat. Do jisté doby se každému hodí že jsou to členové a až je to velké a dají se tím vydělávat peníze tak jsou to najednou zákazníci a převod je možný. Já osobně OS nesnáším. A všichni co si vybudovali svůj business na OS, jsou podle mě zbabělci, kteří v prvopočátku nechtěli riskovat svoje lowe do rozjezdu a počátečního dotování sítě a jejího provozu. A to tady myslím nebudu jediný s takovým názorem.

OS vrhají na normální ISPíky špatné světlo a dělají z nich ty špatné co internet poskytují za moc peněz. Jenže tito ISPíci si to všechno museli vybudovat ze svého.

Prostě můj názor je že OS = zpočátku parta snaživců co je to hrozně baví a říkaj jak to může někdo prodávat dráž, když OS to umí za pár kaček. Po pár letech díky tomu naberou mnoho klientů(pardon členů) a až je jejich manželky a přítelkyně začnou jebat že jsou pořád v prdeli, tak se to začne otáčet že? A najednou to budou klienti a nikoliv členové.

Ale neber si to prosím osobně... :-)
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

soucez píše:
Dade_Marfi píše:prodej o2 se fakt nechysta tomu ver ...

Hele nad tím nemá cenu polemizovat. Do jisté doby se každému hodí že jsou to členové a až je to velké a dají se tím vydělávat peníze tak jsou to najednou zákazníci a převod je možný. Já osobně OS nesnáším. A všichni co si vybudovali svůj business na OS, jsou podle mě zbabělci, kteří v prvopočátku nechtěli riskovat svoje lowe do rozjezdu a počátečního dotování sítě a jejího provozu. A to tady myslím nebudu jediný s takovým názorem.

OS vrhají na normální ISPíky špatné světlo a dělají z nich ty špatné co internet poskytují za moc peněz. Jenže tito ISPíci si to všechno museli vybudovat ze svého.

Prostě můj názor je že OS = zpočátku parta snaživců co je to hrozně baví a říkaj jak to může někdo prodávat dráž, když OS to umí za pár kaček. Po pár letech díky tomu naberou mnoho klientů(pardon členů) a až je jejich manželky a přítelkyně začnou jebat že jsou pořád v prdeli, tak se to začne otáčet že? A najednou to budou klienti a nikoliv členové.

Ale neber si to prosím osobně... :-)

Jej, tys to nepochopil, jak to dade myslel. Dade nebere lidi jako cleny, ale normalne ma jeho OS zivnost na telco sluzby, takze z toho plati radne dane. Jeho OS ma dejme tomu 6 clenu. Kdyz chce nekdo net, tak mu proste dade strci vseobecne podminky, uzavre smlouvu atd. Pak z toho plati DPH, dane, vsechno. Uplne stejne je treba reseno tohle OS - http://www.novamorava.net/

To, co popisujes ty, je ten druhy model OS. Ano, tam to casto je tunel, ale velmi casto taky ne, podivej se na pilsfree, klfree apod. V pilsfree je aktivnich pres 100!!! lidi. Myslis si, ze i kdybys mel jako oni 15000 zakazniku, ze bys zaplatil vice nez 100 zamestnancu? Asi ne ... A nebo ze bys ty jako velky ISP pripojil cloveka, co si sam udela takhle pripojku? :) -

Obrázek Obrázek
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

Tak to seš chlapče vedle jak ta jedle. Novamorava má cca 1700 členů a k tomu kolem 80ti nečlenů tedy zákazníků. A můžu Tě ujistit že nedaní téměř nic a tunel je to převeliký :lol: .

Jinak Dade, zkus si uvědomit že v Polsku je SAF za garážovku oproti té silné trojce a to je několikrát větší než Tebou opěvovaná Alcoma proti které až na cenu přeci nic nemám :wink: .
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

David2006 píše:Tak to seš chlapče vedle jak ta jedle. Novamorava má cca 1700 členů a k tomu kolem 80ti nečlenů tedy zákazníků. A můžu Tě ujistit že nedaní téměř nic a tunel je to převeliký :lol: .

Jinak Dade, zkus si uvědomit že v Polsku je SAF za garážovku oproti té silné trojce a to je několikrát větší než Tebou opěvovaná Alcoma proti které až na cenu přeci nic nemám :wink: .

Ok, tak do nove moravy nevidim,ale podle stranek to vypada, ze to maji jako dade, ktery dani jakou mourovaty a kdo o nem rika, ze to ma tunel, tak se sakra plete :-D To uz vic podvadeji vsichni ti ISP, co aby neplatili DPH, tak maji 4 zivnostaky ...
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

David2006

Dade, nabídky z PL i ČR mám, jenže jsem se dostal ještě kousek dál na ještě zajímavější ceny, takže běžné nabídky ignoruji a to co mě drží od vlastního nákupu jsou čistě "jiné" věci nežli něco jiného. Takže jak to doklapne tak nejspíše kupuji v PL. I když už i českej Ericcson jde s cenou dolů tak na PL se to pořád nechytá, ale s českou desítkou už je v našem předraženém rybníce konkurenceschopný i tak a konkurence si tu na foru může tvrdit co chce... . :)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to soucez - clovece neznas me ... nevis jak to vse zaclo, ale soudis :) ... ja jsem od zacatku do toho pral jen svoje prachy (takze tady bych si vyprosil tu zbabelost ;) )... pomahal me max jeden dva kamaradi ... vsechno jsem to od zacatku stavel jak se ma a byl na to hrdy ... a ano diky te me zapalenosti jsem asi dnes tam co jsem ... nicmene to co popisujes, ze je clen / zakaznik jak se hodi ... to je kravina :) nasi kazaznici maji normalni smlouvy na pripojeni k internetu ... takze jsou zakazniky .. platime z toho vseho dane ... fungujem jako firma proste ... takze moc nechapu, jak muzes rict, ze delam neco spatneho ...

to sooc - jj nejak jsem asi nebyl pochopen a hozen do pytle s jinyma lidma co to asi delaji jinak :(

to David2006 - ja se nepru, ze ericsson, ceragon ... jsou fakt dobri vyrobci ... a co se cen tyce, ano jsou u ruznych vyrobcu ruzne a je jen otazka co se srovna a co ne .. protoze preci jen vzdy za nejakou cenou stoji nejaky duvod .. a pokud si najde tato cena sveho zakaznika, nema vyrobce potrebu cenu snizovat ... sam uznej, kdyz bys byl vyrobcem a mel sve zakazniky za ceny XXXXXX ,- Kc .. timpadem by jsi diky toho uzivil svuj maly provoz a mohl tedy fungovat (uprimne vsechny ceny jsou dnes dane spise velikosti vyrobni serie) ... zlevnoval bys jen kvuli toho, ze nekdo, nekde nabizi levneji ? Nebo bys pockal, jaky bude zajem o tve vyrobky a az nasledne zlevnil ? ........ jasne, ze zlevneni bude prijemne pro nas odberatele ... to asi nemam pochyb ... ale je otazka zda nejake prijde, nebo to naopak vyvola umrtnost lokalnich vyrobcu ... ?
0 x
- programming
- development
- education

David2006

Dade, to co jsi napsal je v pohodě a narozdíl od jiných s tímo problm nemám. Jen mi prosím reaguj na jednu věc - jak může sdružení občanů, (tedy nikoliv podnikatelů) vůbec podnikat? Může dle mě odprodávat svoje "přebytky" , ale reálně to mít jako svoji primární činnost by mít nemělo, protože v zákoně pokud se nepletu jsi sdružen za nějakým účelem, ale přímo vytváření zisku a suplování firmy je z toho dopředně vyloučeno a pokud by došlo na lámání chleba tak jsi mimo zákon :?: . Čistě brainstorming na toto off topic téma keré za nějakou pseudo education hlavičku před berňákem a zákonem neschováš :wink: .
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to David2006 ver tomu nebo ne .. prave FU, toto rok a par dnu v kuse zkoumal a nakonec dosel k zaveru, ze kdyz budem spravne platit dane a DPH, vse je vlastne OK. Proto jsem psal, ze tento stat je posahany :D
0 x
- programming
- development
- education

David2006

Jo a Dade ješě bych rád reagoval na to s těma našima výrobcema že by mohli krachnou...... - tedy s prominutím, psal jsem někde že mne jakožto nového odběratele nějak výrazně zajímá že nějaká firmička ve které nemám svoje akcie ani mi ničím neručí padne? Tak ať tedy padne pokud se nedokáže smířit s realitou a nabízet cenově i kvalitativně srovnatelné výrobky s konkurencí :wink: .
0 x

David2006

Dade_Marfi píše:to David2006 ver tomu nebo ne .. prave FU, toto rok a par dnu v kuse zkoumal a nakonec dosel k zaveru, ze kdyz budem spravne platit dane a DPH, vse je vlastne OK. Proto jsem psal, ze tento stat je posahany :D

Věř tomu že FU zajímá jen daně, to na co narážím spadá pod vnitro :wink: .
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to David2006 - jasne, tohle je super mysleni .. vsak at vsechno ceske krachne, kdyz neumi nasi udelat milionovou serku, protoze proste na to nemaji ani prostredky ani odbyt ... tak jo at tu vsechno krachne, potraviny ( budem zrat cinske :D ), obleceni ( budem kupovat na trhu ... ) no proste cokoli se dela v cesku ... vsak zacnem vsechno dovazet :) prima myslenka ... ale myslim, ze s timhle dosti lidi nesouhlasi ... ale nechme to na cas odlezet ... a az budes mit opravdu v ruce spoj, co ti za tu tvoji vysnenou cenu dodal nekdo z PL, pak muzeme zase debatu otevrit :)
0 x
- programming
- development
- education

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to David2006 jj po vyjadreni FU, jsme se obratily na vnitro ve snaze zjistit co a jak ... a bylo nam suse odpovezeno, ze je to na nas zda dal chceme byt OS, nebo sro ... ze oni tedy doporucuji prevod na sro, ale podminka to neni ...
0 x
- programming
- development
- education

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

David2006 píše:Vypadá to že to čínské radijko je na úrovni Alcomy a podobné provenience, tedy o něco pod sillnou trojku Ericsson, Ceragon, NEC . Proto taky ten podpisek že je to... :D .

můžeš mi dát link na distributora, seznam pojítek a ceny tý "velký trojky" ? Nikde sem totiž neviděl ani jednu firmu u nějakýho ISPíka, vždy pouze u mobilních operátorů.

Jo a ještě link na to čínský rádio.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků