❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

rb751u vs rb951

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
divizna

Re: rb751u vs rb951

Příspěvekod divizna » 13 years ago

Ta anténa není napřímo, je tam minipigtail MMCX-RSMA a na to až je připojený pigtail od té TP Link antény.

Přišlo mi to jako samozřejmost, tak jsem to tam nepsal :)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Máme tu novou verzi rb951G s 600Mhz cpu
http://routerboard.com/RB951G-2HnD
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

Potrebujem dat niektorym klientom na wireless(overenie priepustnosti ap) nejaky mikrotik. Z minulosti mam zle skusenosti s rb751...tak teraz znova uvazujem medzi rb751 a rb951, popripade ktory konkretny model. Ako to je s wifi pokrytim a priepustnostou, pokryjem tym jedno poschodie 3-izboveho bytu? Alebo dve poschodia rodinneho domu. AKe su rychlosti, nevypadava to?
0 x

honzam

Nechci zakládat nové téma tak to dám sem. Mikrotik představil novinku. RB951Ui-2HnD

Konečně domů stačí jedna krabička. Bude dělat home wifi a zároveň napájet MK na střeše.

MikroTik announced today “The RB951Ui-2HnD is a wireless SOHO AP with a new generation Atheros CPU and more processing power. It has five Ethernet ports, one USB 2.0 port and a high power 2.4GHz 1000mW 802.11b/g/n wireless AP with antennas built in.
It has a 600MHz CPU,128MB of RAM and PoE output function for port #5 – it can power other PoE capable devices with the same voltage as applied to the unit. Maximum load on the port is 580mA.
http://www.mikrotik.com/download/share/RB951Ui_2HnD.pdf
0 x

honzam

Je to ve větším obalu, stejném jako rb951G
Obrázek
Přílohy
RB951Ui-2HnD.jpg
RB951Ui-2HnD.jpg (41.29 KiB) Zobrazeno 3047 x
0 x

joker
antispam: Ano

Příspěvekod joker » 11 years ago

A ten http://routerboard.com/RB951-2n ma mezi power jackem a Ether1 diodu nebo co?
Levny stary router od Alfy nebo od polaku appro wisp, ten mel dokonce wan i lan propojen s jackem. Tak jsem to bral jako standard, proklemovany skrz... Jak to teda je? Abych nakoupil pripadne spliter :-(

Meril nekdo skutecny prikon? Kolik ma, 4, 5 nebo 7 W?

Sent using Tapatalk
0 x

s0uky

Příspěvekod s0uky » 11 years ago

Co ma lepsi zisk na WiFi, 751, nebo 951? Nemoznost pripojit externi antenu s vetsim ziskem hraje do not pro 751, ale chtel bych poridit neco s gigovym LANem.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

pokud na to máš tak si rozeber RB951G. Vzadu tam co jsou anteny jsou vylomitelné díry na RSMA konektory a pak už to jenom přeletovat na místa integrovaných anten a připojit externí pendreky. :-)
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

s0uky píše:Co ma lepsi zisk na WiFi, 751, nebo 951? Nemoznost pripojit externi antenu s vetsim ziskem hraje do not pro 751, ale chtel bych poridit neco s gigovym LANem.

Určitě ber RB951Ui nebo RB951G. Věř tomu že externí anténu nebudeš potřebovat až to zapojíš...
RB751nebrat, nepovedený kus HW
0 x

s0uky

hapi píše:pokud na to máš tak si rozeber RB951G. Vzadu tam co jsou anteny jsou vylomitelné díry na RSMA konektory a pak už to jenom přeletovat na místa integrovaných anten a připojit externí pendreky. :-)

Nejde o to, že bych na to neměl, ale v případě problémů by mi asi neuznali záruku...

honzam píše:
s0uky píše:Co ma lepsi zisk na WiFi, 751, nebo 951? Nemoznost pripojit externi antenu s vetsim ziskem hraje do not pro 751, ale chtel bych poridit neco s gigovym LANem.

Určitě ber RB951Ui nebo RB951G. Věř tomu že externí anténu nebudeš potřebovat až to zapojíš...
RB751nebrat, nepovedený kus HW

Já jsem reklamoval jednu 751 a teď mi jich běží 6 a zatím bez bez problému, ale je pravda, že wifi rychlosti nejsou závratný. Mám jednu 751U na půdě s externím všesměrem aby mi prosvítila 2p. rodinného domku, bez toho všesměru jsem se dostal jen na jedno patro. Říkáš tedy, že 951 má lepší vysílací výkon? Navíc bez MIMO.
0 x

honzam

s0uky píše:Říkáš tedy, že 951 má lepší vysílací výkon? Navíc bez MIMO.

rb951-2n není mimo a výkon je nic moc - tak maximálně na 1patro.
Ale bavíme se o rb951Ui a nebo rb951G. Obě mají myslím 1W a všude kde jsme je dali tak to pokrylo celý barák. I 2patrový a chválili si to...
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

honzam píše:
s0uky píše:Říkáš tedy, že 951 má lepší vysílací výkon? Navíc bez MIMO.

rb951-2n není mimo a výkon je nic moc - tak maximálně na 1patro.
Ale bavíme se o rb951Ui a nebo rb951G. Obě mají myslím 1W a všude kde jsme je dali tak to pokrylo celý barák. I 2patrový a chválili si to...

Zdravím,
a ví ti klienti, že pokud dáš i 100W APčko, zpětný provoz z NB je stále cca 15 dB na minianténce? A pro provoz jsou nutné oba kanály.
mpcz, 10.01.2014
0 x

honzam

Jasný to chápu, prostě to funguje lépe. Zpětný provoz je dán RX citlivostí přijímače. A ta je podstatně lepší než u nějakého TPlinku atd...
0 x

s0uky

Tak jsem koupil RB951G a ma opravdu lepsi prijem nez RB751, ani jsem to necekal...
Ted jeste otazka, jak ji nejlepe umistit, aby mi prosvitila z pudy 2 patra presne pod sebou?
0 x

honzam

Umístit ji o patro níže. To bude v každém případě nějlepší řešení...
0 x