❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ros 5.4 a velmi velmi zle parametre pri pouziti v 2,4GHZ
Re: ros 5.4 a velmi velmi zle parametre pri pouziti v 2,4GHZ
skusal si to len na jednej sieti s 2.4 alebo na viacerych, v jednom zariadeni alebo na viacerych?
0 x
máme přes 200 lidí na 2.4GHz, všude aktuálně je 5.2 nebo 5.4.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Problem vyrieseny vymenou za bullet2. Rozdiel sa neda ani opisat, ziadne vypadky, podstatne vyssia priepustnost. Neodpajanie klientov. Moznost fungovat v G, co s MK ani 2.9 a ani novsim vobec nebolo mozne koli okolitemu ruseniu. Takze zas sa mi osvedcilo ubnt a mikrotik ma stale viac sklamava. Postupne to budem robit asi tak ze vsetko wifi pojde na ubnt a routovanie, shaping, firewall budem robit na mk zariadeniach.
0 x
to je zajímavý, my jsme právě měnily ubnt právě z důvodu špatnýho fungování s klienty a mkčko to podstatně vylepšilo.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
2.4 AP nad 3.30 proste korektne nechodi, mozna mate nekteri stesti a jako klienty jste dali nejaka kompatibilnejsi zarizeni, ale ja tvrdim ze je problem v ros 4x a 5x jakakoliv verze ne v konfiguraci.
0 x
Maxik píše:2.4 AP nad 3.30 proste korektne nechodi, mozna mate nekteri stesti a jako klienty jste dali nejaka kompatibilnejsi zarizeni, ale ja tvrdim ze je problem v ros 4x a 5x jakakoliv verze ne v konfiguraci.
Presne to same mam vyzkousene ja. Rad bych dal na 5GHz APcka 5kovou radu, ale bohuzel mam ve stejnym bordu i 2,4GHz AP a jak tam dam cokoliv nad 3.30, tak se zacnou nekteri klienti odpojovat/pripojovat.
0 x
Mne ide bullet s firmwarom 3.6.1 lepsie aj ako 2.9.51(a to je podla mojich skusenosti najlepsi firmware od MK na 2,4ghz).
0 x
kdyz mam jako klienty na 2,4G mikrotiky, tak to chodi noproblem s kazdou verzi rosu, problem je, ze nekteri maji treba 5let stary ovislink 5460 a ty se s cimkoliv vyssim nez 3.30 beznadejne nahodne odpojuji
0 x
Jan Ptáček
jj kdyz je klientem mikrotik je to ok, jenze kolik lidi asi ma mikrotik na 2.4 jako clienta, vetsina jsou starsi kusy ruzne ovisy a podobne.
Zarizeni UBNT v siti nechci i kdyby bylo v necem lepsi, nema to routeros, za komfort a pohodovou konfiguraci pres winbox to nikdy nevymenim
Zarizeni UBNT v siti nechci i kdyby bylo v necem lepsi, nema to routeros, za komfort a pohodovou konfiguraci pres winbox to nikdy nevymenim

0 x
Vzdy uprednostnujem bezproblemovy chod pred jednoduchostou a prehladnostou. Mikrotiky mam aj ich pouzivam, aj budem, ale koli redukcii poskodzovania vlastneho nervoveho systemu zacinam pouzivat na WIFI asi len ubnt zariadenia.
0 x
miract píše:Taky jsem chtel dva 5GHz sektory prepnou pokusne na nv2, bohuzel v RB333 byla i 2,4GHz karta a na ni 8 klientu. Predchozi verze 3.30 kde jeli vpohode. Po upgrade na 4.xx nebo 5.xx se 2 klientu zacali odpojovat/pripojovat a temer vubec nejeli. Signal meli vsichni kolem -60dB. Nepomohlo only B ani B/G, fixovat rychlost, menit hw retry, proste nic. Tak jsem to zase downgradoval na 3.30 a je klid. Stejne zkusenosti mam i na RB433. Karty jsou na ten 2,4 nejaky compexy.
Tento problem tady uz byl reseny nekolikrat. Napr. i me to delalo u ovislinku 5460 (nejaky stary fw). Po upgrade fw se ten ovis prestal odpojovat a pripojovat a vsechno v poradku. Obecne 4.x nebo 5.x funguje i na 2G bez problemu, pouze urcite verze fw / zarizeni to nerozdychaji. Zkuste upgradovat fw na tech zarizenich a nebo pak uz jen vymenit. Osobne na WA2204 mi to nedelalo a nedela ani na jednom. Jakekoliv nastaveni mikrotiku na tohle odpojovani a pripojovani vliv nema ...
0 x
Covece na to mam tak cas nekde na pudach hledat ovisy a flesovat je
AP na 3.30 to funguje velmi dobre tak to neresim, ale je to skoda ze to nechodi.

0 x
Maxik píše:Covece na to mam tak cas nekde na pudach hledat ovisy a flesovat jeAP na 3.30 to funguje velmi dobre tak to neresim, ale je to skoda ze to nechodi.
Z me strany to byla jen rada, jak se to da resit. Nekdo ma treba RB433 v kombinaci 2G a 5G a chtel by zapnout treba nv2 pro 5G klienty. Ja osobne to resil prave kvuli tomu, protoze mam na uvedenem RB 2x2G a 1x5G sektor.
0 x
433 uz me netrapi na vetsine mist jsem ke 433 dodal 711 jako privod takze tam klido necham 3.30
0 x
upgrade AP na 5.5 a klient s WRT311 se začal neustále odpojovat. Nemůžu se na něj ani přihlásit abych ho zkusil přeflashovat na novější verzi.
Vše zůstalo tak jak bylo na 3.30. Periodic calibration default, hw retries 7, frame lifetime 0, Treshold 0 , Adaptive noise imunity - NONE, on retry fail time 100ms
Nějaká rada? Ubiquity nechci
Vše zůstalo tak jak bylo na 3.30. Periodic calibration default, hw retries 7, frame lifetime 0, Treshold 0 , Adaptive noise imunity - NONE, on retry fail time 100ms
Nějaká rada? Ubiquity nechci
0 x