❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

miniITX deska pouzitelna v 3.30 MK ?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: miniITX deska pouzitelna v 3.30 MK ?

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

nechme hadani :) ja jsem ti uvedl jak jsem dosel ke svemu tvrzeni, ty se s tim poper jak chces :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

nenecháme, nechci mystifikovat ostatní lidi co si to přečtou. Mám to v tom odkazu potvrzený a dokonce i zátěžovim testem a počtem procent. Navíc V tom linku je i obrázek kterej ukazuje 50% zatížení i když ethernet má ještě rezervu což dokazuje že jede jedno jádro na max a druhý ne. Tohle se nemění ani když mu jako práci přidáš nějaký pravidla do firewallu atd. Prostě to tak je, spolkni to.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

@ Dade_Marfi : asi je driver primarne delan na 8169 ale obsahne i podobne typy, takze proto identifikace driveru jako RLT 8169...neuskodilo by mit list, co vse MK 3.x podporuje za sitovky...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

to pcwifi - ten list nekde byl ale nevim zda to nebyvalo za dob 2.9

to hapi - prosimte jak se pozna strop sitovky ? pokud mas sitovku v PCI myslis, ze muze jet 1GE tam a 1GE zpet ? :D
co se tyka te mystifikace lidi .. no prave proto me nebavi cist co pises, nedava to vubec smysl :) proste tam kde MK ukazuje jen jednu hodnotu % vytizeni jedna se o PRVNI jadro ... tam kde ukazuje kazde jadro zvlast tam je to jasne ... ale nema cenu tady resit neco co proste nechces pochopit ..
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

PCI ma 133MB/s HD rek bych ze neni fulduplexni takze 400 mbit FD je pro ni max + nejaka rezie atd. Toto asi vazne bude na max sbernice.
0 x

hapi

ne, nejedná se o první jádro a nikdy nejednalo ale většinou to bude první který bude zatěžovaný a tobě to nedává smysl. Asi nejseš schopnej pochopit, že se zátěž jader sčítá a následně dělí počtem vláken.

Ano, bude to strop PCI zběrnice. Na ethernetech přes PCIe atom dával daleko větší toky až na hranici rychlosti a duplexně.

Seznam podporovaných HW je v manuálu k v2.9 a následně na wikině mikrotiku.

8169 stejně tak jako 8168 která bejvá zaměňována v linuxu je v MKčku rozpoznána dobře. Stejně tak jako že použije jeden z těch driverů na 8111.
0 x

hapi

pcwifi píše:je trosku bokem, osobne bych chrochtal blahem, kdyby byla k mani - treba na ebay nebo nekde deska s Atomem - libovolnym - a 2xLAN na desce, protoze osobne mi dela gulas, dam li do PCI redukci na 2xPCI a do toho RB14 - PCI > 4miniPCI a Sitovku,zlobi to nikdo nevi proc...

ale nechci za to dat 4litry apod. nesmyslne sumy :P jako nabizi isphop...klidne i neco mITX s patici na CPU - AM2,LGA775, podminkou je volny PCI slot.

to budeš hledat těžko, supermicro má desku s atomem kam se dá osadit ještě PCI a ethernety jsou přes PCIe linku. Cenu teď zrovna nevim. Věřim že tam by to chodilo.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

no to uz pomalu teda presedlat na mATX, druhou sitovku dat do PCI-e a do PCI RB14...jeste nejaky hodne low power cpu, aby to spotrebou utahl nejaky DC-DC menic...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hapi

my se PC zbavujem, spotřeba je velká oproti bandě RB711 u antén a PC jaksi vždy topí takže musí bejt vevnitř odkud je to na střechu většinou daleko a museji bejt dlouho koaxy atd. Pro nás už nevyhovující řešení.
0 x