❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
postfix nastavení
Re: postfix nastavení
tak jsem zjistil že ISP port opravdu blokuje 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
okoun píše:tak jsem zjistil že ISP port opravdu blokuje
to je ale bezna vec...neni se cemu divit..
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
když je to tedy běžná věc tak dá se to nějak obejít?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
okoun píše:když je to tedy běžná věc tak dá se to nějak obejít?
spis se zeptam takhle: co Te vede k tomu mit vlastni mail server a ne jen relay?
my mame Merka Mail server pro cca 2500 lidi a taky jedeme "jen" relay..
0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
vedlo mě hlavně mít vlastni server do kterého mi nikdo nekecá, zatím to tedy přeposílám na SMTP ISP, ale po přejití na jiného dodavatele snad nebude nouze o vlastní server....
0 x
sub_zero píše:spis se zeptam takhle: co Te vede k tomu mit vlastni mail server a ne jen relay?
Nechcem ta urazit, ale preco mame vlastne DNS servere, vlastne POP3/IMAP/SMTP servere, vlastny webhosting?Samozrejme je riesenim ponukat sluzby sprostredkovane (tebou spomenuty smtp), ale osobne preferujem mat na sluzbou ponukanou zakaznikovi maximalnu kontrolu. Co v pripade smtp relay mat nikdy nebudem.
0 x
- sub_zero
- Kontaktovat uživatele:
skrebon píše:sub_zero píše:spis se zeptam takhle: co Te vede k tomu mit vlastni mail server a ne jen relay?
Nechcem ta urazit, ale preco mame vlastne DNS servere, vlastne POP3/IMAP/SMTP servere, vlastny webhosting?Samozrejme je riesenim ponukat sluzby sprostredkovane (tebou spomenuty smtp), ale osobne preferujem mat na sluzbou ponukanou zakaznikovi maximalnu kontrolu. Co v pripade smtp relay mat nikdy nebudem.
tohle ja ale nezpochybnuju, samozrejme je to vyhoda, ael i starosti...jen jsem tu napsal, ze i pro takovej pocet lidi a schranek se da bez problemu fungovat i s relayem.
0 x
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák