❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 3.24

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
hapi

Re: Verze 3.24

Příspěvekod hapi » 16 years ago

zase si uvědom, že když na tom budeš tahat tolik dat, tak to budeš chtít tahat spolehlivě a tu asuru si radši koupíš. 802.11n možná bude dobrý ale otestoval to někdy někdo? Třeba to bude venku nepoužitelný protože to je jenom pro indoor. 40Mhz neni problém protože když vemu nstreme dual tak taky veme v každym směru 20Mhz a stejně sem na 40Mhz. Tedy pokud to zvládne přez 100Mbit na 40MHz kanálu tak je to velký plus pro pásmo. Ovšem nstreme dual je nstreme dual, to nepřekoná nic v 5GHz.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

reset

Příspěvekod reset » 16 years ago

karty do rb, ktere by umely slapat na 10GHz a vice by nebyly spatne :lol:
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 16 years ago

Stanislav Hrncir píše:tak tamtamy mluví o 200mbitech reálně v rb 600 což na kartičku za 45 dolarů neni špatné.. jen se hrozím outdoorového použití, prtože v době kdy se toto k nám dostane na trh takvšichni "chytří" isp budou vyhazovat SR/XR5 kartičky co mají na backbone a všude pujde mimo.. jirousovy duplex antény tomu jedině napomohou.. a ten malý kousek pásma kde u nás lze s omezeným výkonem používat i takovouto šířku pásma pude taky doháje.. ale teď mě tak napadlo že by je ve svých asurách mohla začít pouívat 1. anténní - místo jejich desky s cpu a spol by tam dali rb 600, eeprom a chipset r52 už ovládli takže to bude hračka a hurá do 200mbit v 10ghz :)

Hmm a fakt, ze ti tu novou asuru zarusi 5,3 GHz ti nevadi ? :)
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

BOBIK

Příspěvekod BOBIK » 16 years ago

a muzes mi rict ktera 10Ghz je rovnou 10Ghz a neprenasi se z nisi frekvence?
Orcave(miracle) starsi byly ruseny a rusily mobily. atd. stejne tak karty pro 5Ghz jsou taky prevadeny z 2,4Ghz atd.
Jinak souhlas ze kdyz rozeberes asuru a vykoukne na tebe TP-Link moc duvery to nebudi. Zas je frajerina jak je to cely na malinkym plosnakua uzivatelsky dost pratelsky kdyz to porovnas napr s alcomou MP90(ta ma zas prenosovku nekde jinde ale cenu taky)
0 x

Olda123

Příspěvekod Olda123 » 16 years ago

vsak taky asura je koncipovana na koncovy uzivatelsky spoje , ne na patere . proto si muze dovolit mene kvalitni spracovani .
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 16 years ago

raven-il píše:
Stanislav Hrncir píše:tak tamtamy mluví o 200mbitech reálně v rb 600 což na kartičku za 45 dolarů neni špatné.. jen se hrozím outdoorového použití, prtože v době kdy se toto k nám dostane na trh takvšichni "chytří" isp budou vyhazovat SR/XR5 kartičky co mají na backbone a všude pujde mimo.. jirousovy duplex antény tomu jedině napomohou.. a ten malý kousek pásma kde u nás lze s omezeným výkonem používat i takovouto šířku pásma pude taky doháje.. ale teď mě tak napadlo že by je ve svých asurách mohla začít pouívat 1. anténní - místo jejich desky s cpu a spol by tam dali rb 600, eeprom a chipset r52 už ovládli takže to bude hračka a hurá do 200mbit v 10ghz :)

narazis na provedeni asury /myslim tim ze sou tam dve r52 jedna rx druha tx impedancni prizpusobeni a pak uz jen konvertory ?/ ? osobne si myslim ze tak zarusit de docela slusne, v dnesni dobe parabolistu a xr karet bez regulace si myslim ze kdyby nekdo namiril tu parabolku primo na plastovou gewisku skryvajici utroby asury tak by ji pekne zatopil..
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 16 years ago

Stanislav Hrncir píše:
raven-il píše:

narazis na provedeni asury /myslim tim ze sou tam dve r52 jedna rx druha tx impedancni prizpusobeni a pak uz jen konvertory ?/ ? osobne si myslim ze tak zarusit de docela slusne, v dnesni dobe parabolistu a xr karet bez regulace si myslim ze kdyby nekdo namiril tu parabolku primo na plastovou gewisku skryvajici utroby asury tak by ji pekne zatopil..

Je videt, ze jsi nic od KPE nemel v ruce - da krabice je pekelne tezky odlitek, zadna gewiska.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Olda123 píše:vsak taky asura je koncipovana na koncovy uzivatelsky spoje , ne na patere . proto si muze dovolit mene kvalitni spracovani .

Kolik mas koncaku na p2p spoji ? :) ja tedy zadneho. Kolik koncaku ti zaplati instalaci spoje za cca 60 000,- ? Kolik koncaku, kteri zaplati za instalaci 60 000,- te nekopne do prdele, kdyz jim ho nejakej rudla od vedle sestreli 5g vsesmerem ?

Nevim nevim...
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

Olda123

Příspěvekod Olda123 » 16 years ago

do mne se neopirej , to autor toho spoje to takto vymyslel . jinak co treba pripojeni panelaku . tam ti uz pojitko za 60 tisic zaplati
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 16 years ago

Olda123 píše:do mne se neopirej , to autor toho spoje to takto vymyslel . jinak co treba pripojeni panelaku . tam ti uz pojitko za 60 tisic zaplati

nekde sem snad slysel ze by cena mela jit jeste dolu az ku 40 tisicum, a kdyz clovek spocte kolik ho vyjdu dejme tomu dve dual jirousky a dalsi potrebny hw aby dosahl stejne rychleho spoje tak by to bylo velice zajmave nicmene necham se prekvapit..

k tem gewiskam.. v ruce sem vazne nic od KPE nemel nicmene uz sem v ruznych otogaleriich videl hodne fotek a pokazde sem mel dojem ze je vzadu na te parabole gewiska s dvena Fkama
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Olda123 píše:do mne se neopirej , to autor toho spoje to takto vymyslel . jinak co treba pripojeni panelaku . tam ti uz pojitko za 60 tisic zaplati

Panelaky pripojuju Laserem :) Cena + - stejna, kvalita propustnost vyssi :)

A co se tyce vlastnosti KPE pojitek, fandim vlastnimu vyvoji, p. Peterka se neboji inovativnich reseni, coz je taky fajn, na druhou stranu, mame vsude Alcomy a ted jsme par KPEcek zdedili a zadna radost to teda neni. Mozna za 5 let, az budou mit vic zkusenosti a profesionalni produkt, ted je jeste cas.
0 x
Josef Smola

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Stanislav Hrncir píše:

nekde sem snad slysel ze by cena mela jit jeste dolu az ku 40 tisicum, a kdyz clovek spocte kolik ho vyjdu dejme tomu dve dual jirousky a dalsi potrebny hw aby dosahl stejne rychleho spoje tak by to bylo velice zajmave nicmene necham se prekvapit..

k tem gewiskam.. v ruce sem vazne nic od KPE nemel nicmene uz sem v ruznych otogaleriich videl hodne fotek a pokazde sem mel dojem ze je vzadu na te parabole gewiska s dvena Fkama

jj, vypada to tak, ale fakt je to hlinikova slitina. Nicmene zrovna vcera jsem si fotil jeden kousek, kde se rozpada radom a ty neizolovany Fka taky zadna slava. Spoj muze byt na miste tak rok - dva.
0 x
Josef Smola

BOBIK

Příspěvekod BOBIK » 16 years ago

No KPE opravdu nema spoje v plastovy gewisce ale v poradnym odlitku.takze o ruseni bych se nebal krom toho co by mela delat 5,3 na strese:-)
Spolehlivost nevimzalezi na zkusenostech KPE M2(M3)(34mbit) zatim 100% spolehhlivost
Asura(68mbit) rekl byhc ze uspechaly vydani nehotovy fw atd ze zacatku problemy momentalne uz bez problemu bouzel propustnost neni uplne idealni.
alcoma je jina liga za jine penize bouzel moje zkusenost s MP90 taky nic moc(silhala ctvrt kanal jinam nez mela, ale vse vyreseno pristup alcomy prikladny i v jinych problemech, ale to je ok i u KPE dokonce rekl bych o neco lepsi jak jsou mensi je mozny otravovat kdykoliv a nejen pres tel sami dohledujou atd. ) rozpadne se pri slejvaku na stejny trase KPE nikdy nelehlo. Alcoma je lepsi ale taky o dost drazsi. alcoma ma lepe vyresene financovani.

Ze se rozpdal radom rozhodne nemuze KPE ta si je nevyrabi anteny jsou od stejneho vyrobce jako alcoma(nemyslim jirouse jak ma alcoma u tech levnejch verzi)

myslym ze by jsme mely byt z KPE,ALCOMU, ORCAVE(MIRACLE), ATH, SUMMIT vdecny kazdy si muze vybrat to pojitko ktere mu vyhovuje a cennami se tlaci dolu
0 x

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zbojnik » 16 years ago

Aktualizoval som dve RB 133, brebehlo to ok

problem je ale so SNMP , prestali sa aktualizovat rychlosti na interface....

ma niekto podobny problem__???
ako to poriesit_???

edit:

takze som to poriesil...
islo o to ze v dude pri prepojoch (link) som mal "Masterin type" "routeros" so starsimi verziami to chodilo
pri tejto novej je tam nutne mat "snmp" aby to ukazovalo spravne hodnoty...
0 x

bart.simpson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bart.simpson » 16 years ago

RB450 KO

Router dělá jen hlídacího psa. Má v netwatch cca 80 záznamů. Zhruba po 4 hodinách jde procesor na 100%. Pomůže restart zase na 4-5 hodin. Po navrácení na 3.22 je vše OK.

Kde asi udělali soudruzi z Litvy chybu.... Ta samá chyba je v 3.23. Je to tím netwachem. Jsem
0 x
Text vyjadruje me osobni nazory, ktere se nutne nemusi shodovat s nazory nekoho jineho. :-)

http://www.idtnet.org