❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Signál WispStation 5GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Pintero
antispam: Ano

Re: Signál WispStation 5GHz

Příspěvekod Pintero » 16 years ago

ja mam problemy se signalem u NS Loco 5, koupil jsem jich nastesti jen nekolik ks na zkousku a uz druhy kus je se signalem -89/84 na 100 metrech (cteno v MK), nepomuze ani zvyseni vykonu v menu. :?
0 x

Polk

Příspěvekod Polk » 16 years ago

Nasadil jsem pár EAP kousků s WispStation a mám z nich divoké pocity. Někde běží užasně a někde po nějakém čase an nich začne strašně lítat signál (teda spíše signál na jednu stranu a od od EAP na AP (mikrotik)). Např. -72 .. začne lítat na -86 atd ... (přitom opačný směr drží na např. -70) . Někdy když se spoj zatíží sleze to dolu, ale někdy vůbec. Máte podobné zkušenosti ? Díky
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

Polk píše:Nasadil jsem pár EAP kousků s WispStation a mám z nich divoké pocity. Někde běží užasně a někde po nějakém čase an nich začne strašně lítat signál (teda spíše signál na jednu stranu a od od EAP na AP (mikrotik)). Např. -72 .. začne lítat na -86 atd ... (přitom opačný směr drží na např. -70) . Někdy když se spoj zatíží sleze to dolu, ale někdy vůbec. Máte podobné zkušenosti ? Díky

se signalem ne, ale s kvalitou linky cehokoliv od ubnt proti mk - jeden smer 100 druhej 6 a pri testech propustnosti to lita jako blazen, vse je uplne v poradku. ukazuje to hodne divoke hodnoty. uz jsme to prestali resit.

jinak u ubnt (no vlastne asi obecne u vseho) plati, ze kdyz uberu vysilaci vykon na nejnizsi moznou hranici tak se mi vetsinou zlepsi dost podstatne signal. spolu s dobre nastavenou opravdu skutenou dalkou od AP se pak daji ty ubnt veci nastavit jakz takz dobre, ale nejradsi bych daval vsade mk, jenze cena ruznych klonu NS a pozadavky zakazniku proste mluvi za vse :-(
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

máš bejt tvrdej, všune nekompromisně dáváme RB411 s boxem od jirouse a je klid. K čemu nějakou parodii na ovislinka když můžu mít MKčko i u klienta a dělat si tam co chci. Jasně, prachy rozhodujou ale o to víc máš starostí sám.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

RAket

Příspěvekod RAket » 16 years ago

hapi píše:máš bejt tvrdej, všune nekompromisně dáváme RB411 s boxem od jirouse a je klid. K čemu nějakou parodii na ovislinka když můžu mít MKčko i u klienta a dělat si tam co chci. Jasně, prachy rozhodujou ale o to víc máš starostí sám.

je to lepší jak mít kupu starostí a servisů, nehledě na to, že ty cokoliv-station, loco atd ubnt mají vestavěné antény oddělení polarizací tak 3dB + výkon na plno a nasazení na link ve městě aspoň na 1,5 km = ideální rušička
0 x

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 16 years ago

RAket píše:
hapi píše:máš bejt tvrdej, všune nekompromisně dáváme RB411 s boxem od jirouse a je klid. K čemu nějakou parodii na ovislinka když můžu mít MKčko i u klienta a dělat si tam co chci. Jasně, prachy rozhodujou ale o to víc máš starostí sám.

je to lepší jak mít kupu starostí a servisů, nehledě na to, že ty cokoliv-station, loco atd ubnt mají vestavěné antény oddělení polarizací tak 3dB + výkon na plno a nasazení na link ve městě aspoň na 1,5 km = ideální rušička

Ja davam klientom toto http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=1295 , konkurencia pouziva nanostation5 a ako to nasadili, tak sa mi smerove spoje zacali spravat divne , priepustnost padla z 30mega na 17 , takze tiez sa priklanam k tomu ze nanostation slusna rusicka .
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 16 years ago

nanostation jsou pěkný šmejdy, nedavno se s tim jeden napojil do sítě. cca 500m, výkon jak jinak než na 26dB nebo kolik to má, prostě na maximum. Signál ubohej a padalo to. Vedle soused s 411 a jirous boxem bez problému s výkonem na 13dB. Takže jsme mu řekly že buď si nechá namontovat zařízení od nás nebo vypadne. Hotovo, nebudu si ničit síť nějakym šmejdskym nanostationem. Namontovalo se naše zařízení a je klid i od něj protože mu to konečně funguje. Cena už je naprosto fuk protože když jedno funguje a druhý ne....

jo a ani ten wisp station sám o sobě neni nic moc když podle i4wifi dá na UDP max 27Mbit což mi RB411 vycucá celou wifinu i s nstremem.

Taky mě teď napadá, že jestli to někdo prodává jako komplet třeba nanostation, že by to mělo už samo o sobě splňovat výkony a bejt tam omezen na maxinální výkon podle VO protože je to komplet s anténou v sobě. Ale co, jsou to parchanti, všem kdo to používá bych spřerážel hnáty.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

moje rec, ideal 411,cm9 JJ nebo jeste lepe parabola.
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 16 years ago

Nad parabolami jsem take premyslel, ale nenasel jsem zadnou do 30cm s boxem, kam by se to mohlo dat. Bylo by to idealni. Je neco takoveho?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

na JJ paraboly jde dat box, na prowax, popr neco jineho + JJ krabice bez anteny, sice to neni uz tak koser ale jde to.
0 x

Polk

Příspěvekod Polk » 16 years ago

a když do krabice potřebuješ dát např. RB433 se 3ma kartama ? Máš nějakou osvědčenou větší krabici, která jde na paraboly od Jirouse ?
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 16 years ago

ked sa trochu pohlas tak napriklad prakticky lubovolna scame krabica... staci nepozerat sikmo a mat po ruke stupnovy vrtak alebo pilnik a vela trpezlivosti :))
0 x