❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
rb433AH vs rb600
Re: rb433AH vs rb600
ale vo no nejde, jde o to jak jsou ty ethernety připojený. Kdyby byly pořádně tak to dá víc.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
-
Petr Vlašic píše:michal.siman píše:taky jsem si rikal ze na 433AH je super SD slot, ale ouha, ono neni k cemu to vyuzit - teda alespon jsem nikde nenasel k cemu. Jedine vyuziti je WEB PROXY, jak tu nekdo v jinem topicu zminil nedavno.
Takze mi reknete proc se s tim porad chlubi a pisou to do parametru, nebo jinak proc to tam vubec davaji a prodrazujou si vyrobu kdyz to udajne nejde vyuzivat. Mimochodem kdo pouziva WEB PROXY dnes? A tady u RB600 jsou dokonce sloty dva. Opravdu by me zajimalo proc!
Třeba na torrenty? To, že to ještě někdo neumí neznamená, že to nejde.
Ovsem ja mam na mysli STANDARTNI vyuziti, osetrene samotnym RouterOS nikoliv nejakym patchem primo v kodu samotneho OS. Proc na tu kartu nejdou ukladat zalohy, logy, scripty atd.
BTW: Petre, nerikam ze to co neumim nejde, to jsem nikdy netvrdil. Tyhle poznamky me celkem provokuji

0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji
az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

-
- Kontaktovat uživatele:
michal.siman píše:Ovsem ja mam na mysli STANDARTNI vyuziti, osetrene samotnym RouterOS nikoliv nejakym patchem primo v kodu samotneho OS. Proc na tu kartu nejdou ukladat zalohy, logy, scripty atd.
Protože návrh samotného systému je takový...jak to jen říct slušně...monolitický.
BTW: I/O operace jsou dosti náročné, takže než to ukládat na disk je lepší někam posílat do centrálního sběru.
michal.siman píše:BTW: Petre, nerikam ze to co neumim nejde, to jsem nikdy netvrdil. Tyhle poznamky me celkem provokuji.
Ok, konec provokací.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
-
ak mate zaujem prispiet resp. chcete nieco v novej verzi 4, mozete sa prihlasit na forum.mikrotik.com, kde sa priamo spolupracuje s autormi routeros, pricom aj 3 je vlastne vysledok ziadosti uzivatelov
A to ze tam ide urobit vela veci o ktorych sa nevie je jasne - vid. cacti...to je linux
A to ze tam ide urobit vela veci o ktorych sa nevie je jasne - vid. cacti...to je linux
0 x